Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση των ΕΛΠΕ ζητά η Ν.Δ.

Από το thestival.gr
Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ ζητά η Νέα Δημοκρατίας, όπως αναφέρει ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος, Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας μετόχων για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, ο κ. Σκρέκας επισημαίνει πως..
«οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την πολιτική της η Νέας Δημοκρατίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Με αυτήν την οπτική εξετάζουμε και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, των Ελληνικών Πετρελαίων». 

Ωστόσο, όπως λέει «εγείρονται καίρια ερωτήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει». Τα ερωτήματα αυτά είναι τα εξής: «Πόσο χρονικό διάστημα διαπραγματεύονταν το Δημόσιο και ο ιδιώτης μέτοχος την πώληση; Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η αποκρατικοποίηση που όφειλε να είχε σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να δώσει νέα ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας, πρέπει εσπευσμένα πλέον να διεκπεραιωθεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες;».

Παράλληλα, ο βουλευτής σημειώνει πως για τη Ν.Δ. «η πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και το τίμημα να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τους όρους που συμφώνησαν Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ για θέματα εθνικής σημασίας, που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, αλλά και οι ευαίσθητες οικονομικά και εθνικά έρευνες υδρογονανθράκων». 

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη να απαντήσει, ως οφείλει, σε αυτά τα ερωτήματα και «να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου