Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

«Έφοδος» αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών στο Μεξικό

Από το naftikachronika.gr
Η πρόσφατη απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων στο Μεξικό, ύστερα από χρόνια νομοθετικής προετοιμασίας, οδηγεί πολλές αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες σε ακραίο ανταγωνισμό μεταξύ τους για να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η κρατική Petroleos Mexicanos, κυρίαρχη εταιρεία διανομής και πώλησης στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής, απειλείται από ..

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το greenagenda.gr
Χαμηλή είναι η διείσδυση του βιοντίζελ στην Ελλάδα με συνέπεια να μην έχουν επιτευχθεί οι καθοριζόμενοι από την Ε.Ε. στόχοι, όπως προκύπτει από την πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε..

Σύμφωνα με τον Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst Αλέξη Νικολαΐδη, η διείσδυση των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά παραμένει ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Απεργία ΓΣΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 5/12/17 η ΓΣΕΕ µέσω ∆ελτίου Τύπου, καλεί όλα τα Σωµατεία – Μέλη της να συµµετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που εξήγγειλε για την Πέµπτη 14 του ∆εκέµβρη. Η πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει ουσιαστικά το δικαίωµα στην απεργία στα πρωτοβάθµια σωµατεία, καθιστά ως µονόδροµο τον δρόµο αντίδρασης και αντίστασης των δυνάµεων της εργασίας.

Κλείνοντας έναν ακόµη «µνηµονιακό χρόνο», µπορούµε πλέον να πούµε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και το μαύρο παρουσιάζεται άσπρο, τότε οι έννοιες υποτέλεια, ξεπούλημα, πολιτική αγυρτεία και εξευτελισμός βρίσκουν την καλύτερή τους έκφραση. Είναι τότε που το ψέμα γίνεται το μοναδικό εργαλείο προπαγάνδας για τον απλούστατο λόγο ότι η πραγματικότητα από όπου και αν την πιάσεις, όσο κι αν την κακοποιήσεις, φωνάζει ότι εκείνος που αισθάνεται αναγκασμένος να πει ψέματα, έχει ξεκάθαρα πρόβλημα. 


Δεν κρύψαμε ποτέ ότι διαφωνούμε..

Αυστραλία: ExxonMobil, Chevron, και Shell δεν κατέβαλαν φόρους για το 2016

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp  και η Chevron Corp   δεν κατέβαλαν  φόρους στην Αυστραλία για το οικονομικό έτος 2016, για τρίτη συνεχή χρονιά, παρά τα έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων από εργασίες  στην χώρα, σύμφωνα με έκθεση της φορολογικής υπηρεσίας την Πέμπτη 7/12 που δημοσιεύει το Reuters.

Η Exxon Mobil, η οποία παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Bass Strait και συμμετέχει στο γιγαντιαίο έργο LNG Gorgon μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων στην Αυστραλία, ανακοίνωσε εισόδημα 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 5,0 δισεκατομμυρίων), αλλά δήλωσε ζημία για φορολογητέο εισόδημα και δεν κατέβαλε φόρο, παρόμοιο με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η Exxon δήλωσε ότι..

Το μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της Ρωσίας στην Αρκτική

Από το foreignaffairs.gr
Η 8η Δεκεμβρίου 2017 θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μια κομβική ημερομηνία στην παγκόσμια ιστορία του φυσικού αερίου, γνωστού και ως «καυσίμου του μέλλοντος». Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η ιδιωτική εταιρεία της Ρωσίας, Novatek (ο μεγάλος ανταγωνιστής της κρατικής Gazprom στην εσωτερική αγορά), την ημέρα εκείνη θα αποπλεύσει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το νέο της εργοστάσιο στη Χερσόνησο Γιαμάλ, στον Αρκτικό Ωκεανό. Η επίσημη άδεια..

Το πρόβλημα του LNG: Αρκετά ακριβό για να μπορεί να εξαχθεί, αλλά όχι τόσο ώστε να μη μπορεί να αγοραστεί

Από το energypress.gr
Η κυρίαρχη εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την αγορά του LNG θέλει τις εξαγωγές του να αυξάνονται σταθερά τα επόμενα χρόνια ως το 2030, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες ποντάρουν σε αυτό ώστε να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού και να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους.

Το βασικό σενάριο στις περισσότερες αναλύσεις κάνει λόγο για ισχυρή ζήτηση και άφθονη προσφορά στο ορατό μέλλον, γεγονός που θα επιτρέψει θεωρητικά στη νέα παραγωγή LNG να είναι βιώσιμη εμπορικά. Προκειμένου να..

Αύξηση των κινεζικών εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα πρόκειται να επιταχύνει τα σχέδια για αύξηση των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και να προωθήσει την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκειμένου να μειώσει δραστικά την εξάρτησή της από τις εισαγωγές πρώτων υλών ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με έρευνα που..

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΔΕΥ και Πανεπιστημίου Πατρών

Από το energypress.gr
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την ενδυνάμωση της έρευνας στο πεδίο των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Η επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, η οποία θα έχει ισχύ 2 ετών, συνίσταται κυρίως στις ακόλουθες δράσεις:

Χορήγηση ετήσιας άδειας έως τέλος του έτους

Από το kepea.gr
H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγησης άδειας του τρέχοντος έτους 2017

Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017. 

Ενδεχόμενη συμφωνία για..

ΟΟΣΑ: «Βόμβα» για το ασφαλιστικό και τις παροχές η γήρανση

Από το euro2day.gr
Στην Ελλάδα του 2050, για κάθε 100 άτομα ηλικίας από 20 έως 65 που εργάζονται, θα αντιστοιχούν άλλα 73 που θα είναι συνταξιούχοι. Η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις σημαντικότερες δυσμενείς εξελίξεις στην ιστορία των πληθυσμών, και αυτό καταγράφεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ «Pensions at a Glance 2017».

Μάλιστα, για μια ακόμη χρονιά, η έκθεση του Οργανισμού είναι αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική συνάμα. Δείχνει ότι..