Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Βασιλειάδης τίμησε τον πρόεδρο της ΕΛΠΕ

Από το gazzetta.gr
Τον πρόεδρο της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) Στάθη Τσοτσορό, που βοήθησε τα μέγιστα για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από την πόλη της Πάτρας το καλοκαίρι του 2019, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η συνάντηση έγινε παρουσία ..

Η δεύτερη γενιά αμερικανικού LNG θα βασίζεται σε «δωρεάν» αέριο

Από το energypress.gr
Η δεύτερη γενιά αμερικανικού LNG θα έρθει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας και θα στηρίζεται σε «δωρεάν αέριο», όπως υποστηρίζει η NextDecade.

Η εταιρεία σχεδιάζει σταθμό υγροποίησης στο Ρίο Γκράντε, χωρητικότητας 27 εκατ. τόνων ετησίως με έξι γραμμές παραγωγής.

Σύμφωνα με το Platts, η διευθύνουσα σύμβουλος, Καθλίν Άισμπρενερ, μίλησε πρόσφατα σε συνέδριο στη Λισαβόνα και τόνισε ότι..

Εγκρίθηκε από την Αμερικανική Γερουσία Πρόταση για Πετρελαϊκή Εκμετάλλευση Προστατευόμενης Περιοχής στην Αλάσκα

Από το energia.gr
Μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του φορολογικού νομοσχεδίου που ψήφισε η αμερικανική Γερουσία συμπεριλαμβάνεται και μία πρόταση για την αδειοδότηση πετρελαϊκών γεωτρήσεων σε περιοχή 15 εκατ. στρεμμάτων άγριας φύσης στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή εμφανίστηκε..

Η Διεθνής Εκστρατεία της Shell με Σύμμαχο τη ΜΟΗ

Από το energia.gr
Σε πέντε νέες αγορές της ΝΑ Ευρώπης ανοίγονται από κοινού η Coral Energy του ομίλου της Motor Oil Hellas με την Shell International, μετά την επιτυχία της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησης της Coral με το σήμα Shell στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα. Το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν Σερβία (ήδη λειτουργεί το πρώτο πρατήριο), FYROM, Αλβανία και Μαυροβούνιο, όπου η Coral έχει αναλάβει να αναπτύξει δίκτυο, κυρίως..

Η σημασία των ενεργειακών πηγών της ΝΑ Μεσογείου για την ΕΕ

Από το energypress.gr
Η ανακάλυψη ενεργειακών πηγών στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί θετική εξέλιξη για την ΕΕ, καθώς προσφέρει νέα «όπλα» για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενεργειακής, αλλά και της εξωτερικής της πολιτικής.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «Μεσογειακοί Διάλογοι – MED 2017», το οποίο έλαβε χώρα στη Ρώμη την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, επί του συγκεκριμένου άξονα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επισημάνθηκαν...

Τι συνέβη με την πώληση του οικοπέδου - φιλέτο της ΕΑΣ στα ΕΛΠΕ

Από το liberal.gr
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την πώληση οικοπέδου-φιλέτο της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων χωρίς διαγωνισμό και σε τίμημα που καταγγέλλεται ότι είναι σκανδαλωδώς χαμηλό σε σχέση με την αξία του οικοπέδου. Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη χαμηλοφώνως την περασμένη άνοιξη, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης της ΕΑΣ, έχει προκαλέσει έκτοτε την επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά κακουργηματικές πράξεις ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ, αλλά έχει «θαφτεί» από την επικαιρότητα.

Το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται ..

Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλούµαστε να αναφερθούµε στην από 28/11/2017 ανακοίνωση της «ηγεσίας» της ΠΑΣΚΕ (βλέπε ανακοίνωσή τους 19/12/2016), µε την υπογραφή και τον µανδύα του ΣΚΕΕΠ. Πρωτίστως, θεωρούµε ότι η απάντηση έχει δοθεί µε την προγενέστερη ανακοίνωση του Σωµατείου για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της 27/11/2017, έχουµε όµως την υποχρέωση να αναφερθούµε στα ψέµατα και τις φαντασιώσεις που ξεχειλίζουν από ..