Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Αλλαγή κύκλου στην Ελληνική ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Με τη δημοσίευση του διαγωνισμού υδρογονανθράκων στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 2 Δεκεμβρίου 2017, έχουμε μια αλλαγή κύκλου στην Ελληνική ΑΟΖ. Διότι ο διαγωνισμός άνοιξε αυτή τη φορά μετά από αίτημα ξένων εταιρειών που αποδεικνύει αντικειμενικά το ενδιαφέρον τους για τις περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης. 

Κατά συνέπεια τώρα πρέπει να έχουμε..

«Μπλόκο» από την Δανία στην κατασκευή του Nord Stream ΙΙ

Από το naftikachronika.gr
Μοιάζει να μην έχουν τέλος τα εμπόδια στην κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream ΙΙ, ο οποίος θα συνδέει απευθείας τα ρωσικά κοιτάσματα με την αγορά της κεντρικής Ευρώπης. Ο αγωγός Nord Stream ΙΙ, μήκους 1.220 χιλιομέτρων, όταν κατασκευαστεί, θα μεταφέρει 55 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, «διερχόμενος» από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες..

V. Alekperov (Lukoil): Oι αγορές πετρελαίου δεν θα υπερθερμανθούν – Λειτουργεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Οι αγορές πετρελαίου δεν θα υπερθερμανθούν όπως έγινε κατά την άνοδο των τιμών την τελευταία δεκαετία, καθώς η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται ταχύτατα και η συμμαχία των χωρών του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών λειτουργεί καλά, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Lukoil.

Ο Vagit Alekperov, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Lukoil, δήλωσε στο Reuters ότι αναμένεται η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να..