Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι εξαγωγές αμερικανικού αργού

Από το energypress.gr
Οι εξαγωγές αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασαν στα επίπεδα-ρεκόρ των 1,8 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 1,2 εκατ. βαρέλια σε ετήσια βάση.

Μάλιστα, στα τέλη του μήνα οι εξαγωγές ενισχύθηκαν στα επίπεδα των 2 εκατ. βαρελιών, ξεπερνώντας έτσι και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς.

Όπως επισημαίνει..

Κίνα: Ράλι στις τιμές του ντίζελ προκαλούν τα μέτρα για το νέφος

Από το worldenergynews.gr
Το ράλι των τιμών του ντίζελ στην Κίνα έχει οδηγήσει το καύσιμο σε μια σπάνια πριμοδότηση έναντι της βενζίνης, καθώς οι dealers  προχωρούν σε προμήθειες εν μέσω ανησυχιών για τις ελλείψεις που οφείλονται στα μέτρα του Πεκίνου σχετικά με τον νέφος και τις πιθανές φορολογικές αλλαγές.

Σύμφωνα με το Reuters οι τιμές χονδρικής για το πετρέλαιο αυξήθηκαν..

ΟΠΕΚ: Το Πετρέλαιο και το Φυσικό Αέριο Εξακολουθούν να Διαδραματίζουν Σημαντικό Ρόλο

Από το energia.gr
Tο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό μίγμα στο άμεσο μέλλον, συμβάλλοντας περίπου κατά 52% στο παγκόσμιο ενεργειακό μίγμα μέχρι το 2040, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ.

Ο Mohammad Barkindo, Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι η συνολική πρωτογενής ζήτηση ενέργειας αυξάνεται κατά 35% την περίοδο έως το 2040.

«Η μακροπρόθεσμη ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται ..

Τσοτσορός: Εμφατικά παρών στο εγχείρημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Από το energypress.gr
«Εμφατικά παρών στο εγχείρημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας δηλώνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, προσθέτοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή ο Όμιλος υλοποιεί έναν μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που είναι προσανατολισμένος στον ενεργειακό & ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, μέσω και της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.

Το γεγονός ότι μετά ..

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ΕΛΠΕ-ΑΠΘ

Από το capital.gr
Ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός και ο πρύτανης του ΑΠΘ καθ. Περικλής Α. Μήτκας υπογράφουν το σύμφωνο συνεργασίας

Σύμφωνο Συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, ανάμεσα στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν χθες Τετάρτη ο Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ ΑΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας. Παρόντες στην ..

Υπογραφές για το EuroAfrica

Από το lygeros.org
Τώρα που άρχισε η τελική διαδικασία για την υλοποίηση του EuroAsia Interconnector, έρχονται οι υπογραφές του EuroAfrica Interconnector να ενισχύσουν το όλο πλαίσιο. Έτσι βλέπουμε την Κύπρο να μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ..

EIA: Η Βραζιλία Τρίτος Μεγαλύτερος Παραγωγός Πετρελαίου στην Αμερική για το 2016

Από το energia.gr
Η παραγωγή της Βραζιλίας ανήλθε το 2016 σε 3,24 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και άλλων υγρών ημερησίως, καθιστώντας τη χώρα τον ένατο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο και τον τρίτο μεγαλύτερο στην Αμερική, ακολουθώντας τις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Ενεργειακής Πληροφόρησης ( EIA) των ΗΠΑ.

Η ανάλυση των δεδομένων για την παραγωγή της Βραζιλίας ανέδειξε ότι..

Έτοιμο το data room για τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

Από το energypress.gr
Έτοιμο να δεχθεί τους ενδιαφερόμενους για να προχωρήσουν σε έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου είναι το data room της ΕΔΕΥ.

Από το data room της ΕΔΕΥ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αντλήσουν όλα τα στοιχεία που τους χρειάζονται προκειμένου να προετοιμάσουν τις προσφορές που θα υποβάλλουν στους σχετικούς διαγωνισμούς, όπως π.χ. σεισμικά δεδομένα, στοιχεία γεωτρήσεων, νομικό καθεστώς κ.α.

Η πρόσβαση στο data room για τους ενδιαφερόμενους θα επιτραπεί ..