Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η Νορβηγία επιλέγει αποδέσμευση από το πετρέλαιο

Από το naftikachronika.gr
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, που διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο άνω του 1 τρις δολαρίων, πρόκειται να αποχωρήσει από τις τοποθετήσεις του συνολικού ύψους $35 δισ. σε μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πρόκειται για μία απόφαση-έκπληξη που κατατέθηκε..

Αμύθητος πλούτος Φ.Α. βρέθηκε νοτίως της Κρήτης (ΧΑΡΤΕΣ)


Από το sigmalive.com
H Εταιρεία PGS, που έχει εκτελέσει τα περισσότερα σεισμικά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, παρουσίασε χθες, 16/11/2017, τα τελευταία νέα προοπτικών παρουσίας κοιτασμάτων –βάσει σεισμικών καταγραφών- σε 3 θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου Πελάγους. Τα 3 θαλάσσια οικόπεδα προκηρύχθηκαν πρόσφατα σε διαγωνισμό –μετά από αίτηση των Εταιριών Energean για το Ιόνιο & ExxonMobil, Total, HePe, για την υπεράκτια Κρήτη (Εικ.1) κι η παρουσίασή τους είχε στόχο να..

Διαρροή 5.000 Βαρελιών Αργού στο Εδαφος των ΗΠΑ από τον Αγωγό Keystone

Από το energia.gr
Ο αγωγός Keystone, ο οποίος μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, παρουσίασε διαρροή περίπου 5.000 βαρελιών στην αμερικανική πολιτεία της Νότιας Ντακότα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού, TransCanada.

Ο όγκος της διαρροής είναι ίσος..

Στο σταυροδρόμι του άνθρακα

Από το naftemporiki.gr
Στη σκιά ενός «κύματος» χωρών που δρομολογούν την πλήρη απόσυρση του άνθρακα από την ηλεκτροπαραγωγή έως το 2030, η Ελλάδα καλείται να προσδιορίσει τον ρόλο που θα έχει ο λιγνίτης στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα μέσα στις αμέσως επόμενες δεκαετίες, αλλά και να απελευθερώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το ορυκτό καύσιμο, μέσω της πώλησης του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ.

Για λόγους ενεργειακής ασφάλειας και κόστους, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως..

Ανακοίνωση Αγωνιστικού Μετώπου για Θριάσιο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          Το Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων
συνανθρώπων μας στη Μάνδρα - Ν. Πέραμο Αττικής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες κατοίκους που καταστράφηκε η περιουσία τους, που έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα, που αυτές τις μέρες πραγματικά δοκιμάζονται.

          Σε μία ώρα ισχυρής..

Ο Ομιλος ΕΛΠΕ στο Πλευρό των Κατοίκων της Δυτικής Αττικής

Από το energia.gr
Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια και τη βαθιά τους θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Ε.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


Οι ώρες περνάνε και οι ελπίδες όλο και λιγοστεύουν, για τους αγνοούμενους συνανθρώπους μας.

Η Φύση συνεχίζει να δείχνει τη μανία της χωρίς έλεος, γιατί η Φύση δεν γνωρίζει από «μπάζωμα» χειμάρρων, δεν καταλαβαίνει από ανεξέλεγκτες παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες τσιμεντοποίησης, δεν την ενδιαφέρει αν δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα  και έτσι, τα λάθη-εγκλήματα πληρώνονται!!! 

Αλλά δυστυχώς δεν..

Έχετε αναρωτηθεί πώς θα έμοιαζε η Αθήνα εάν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της; (φωτό)

Από το pronews.gr
Από τον μεσαίωνα μέχρι και τον τελευταίο αιώνα οι περισσότερες σημαντικές πόλεις χτίζονταν πάνω σε ποτάμια και συνδέονταν μ΄ αυτά. Μία όμως από αυτές, η Αθήνα, αποτελεί την εξαίρεση καθώς τα ποτάμια της μπαζώθηκαν και έγιναν αυτοκινητόδρομοι.

Γνωστές πόλεις, όπως..

Μπασιάς (ΕΔΕΥ): Κρίσιμη η επόμενη τριετία για τους υδρογονάνθρακες

Από το insider.gr
Κρίσιμη χαρακτήρισε την επόμενη τριετία για την πορεία των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στο πλαίσιο εκδήλωσης για το «Energy Union Future Leaders Academy» – την πρώτη διεθνή ενεργειακή ακαδημία που αφορά στην ενεργειακή ένωση που διοργάνωσε το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την πορεία των ερευνών, ο κ. Μπασιάς εξέφρασε την εκτίμησή του ότι..

Φόρος τιμής στο Πολυτεχνείο.