Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Πόρισμα για την κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου: έρχεται νέα Επιτροπή;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Με μια πολύ λιτή ανακοίνωση η ΔΕΗ έδωσε στις 1/9 στη δημοσιότητα, επιγραμματικά κι όχι αναλυτικά, συμπεράσματα της Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων της κατολίσθησης που κατέστρεψε στις 10/6 το λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου. Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, μια μέρα νωρίτερα το Υπουργείο Ενέργειας με ανακοίνωσή του, που δεν την είδαμε ν' αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου, έδωσε παράταση μέχρι 22/9 στην προθεσμία που είχαν οι δικοί του πραγματογνώμονες, για να υποβάλουν τα δικά τους πορίσματα. Τυπικά η παράταση δόθηκε λόγω των αδειών του Αυγούστου, στην πραγματικότητα ουδείς μάλλον αμφιβάλλει πως δόθηκε για να έχουν ...

Bloomberg: Η Ρωσία πιθανώς θα στηρίξει την παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τη μείωση πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία ενδέχεται να υποστηρίξει την περαιτέρω παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, κρίνοντας ότι συνέβαλε στη σταθεροποίηση της αγοράς, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Arkady Dvorkovich.

"Το πιο πιθανό είναι ότι η συμφωνία θα επεκταθεί", δήλωσε ο  Dvorkovich σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV στο Cernobbio της Ιταλίας, αν και πρόσθεσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ληφθεί μια οριστική απόφαση. «΄Εχουμε ακόμη έξι μήνες μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν...