Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Goldman Sachs: Ευννοημένα τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια από τον Harvey

Από το worldenergynews.gr
Ευνοημένα θα είναι τα Ευρωπαϊκά διυλιστήρια από τον κλείσιμο των αμερικανικών ενεργειακών μονάδων που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs η Ανατολική Ακτή στις ΗΠΑ και η Ευρώπη θα ωφεληθούν από τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους, καθώς η απώλεια της δυναμικότητας των USGC θα απαιτήσει την πιο κοστοβόρα αξιοποίηση αυτών των μονάδων. 
Στην αγορά ...

Κινητικότητα και προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το energy.reporter.com.cy
Έντονη κινητικότητα και συνεχείς προκλήσεις από την τουρκική πλευρά παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στην κυπριακή ΑΟΖ Νοτιοανατολικά της Λεμεσού.

Μετά την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία από τον σταθμό της Αττάλειας για έρευνες του Barbaros νότια της Κύπρου σήμερα, πάλι με παράνομη NAVTEX δεσμεύτηκαν δύο νέες περιοχές νότια της Κύπρου για στρατιωτικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράνομη ΝΑVTEX η Τουρκία δέσμευσε την περιοχή των οικοπέδων 7 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ για στρατιωτικές ασκήσεις με βολές. Παράλληλα το ερευνητικό σκάφος Barbaros με τη συνοδεία του Bravo Supporter, συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ στα οικόπεδα 1,6 και 7.

Σημειώνεται πως..

Μια άλλη τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία

Από το mignatiou.com
 Είναι μια πολύ παράξενη ιστορία για ένα πρόβλημα που, ασφαλώς, δεν έπρεπε ούτε καν να υφίσταται. Πρόκειται για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, την ευκολότερη οριοθέτηση στο κόσμο, διότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των δύο κρατών έχει ήδη συντελεστεί και η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ πάντα συμπίπτουν.

 Οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας το 1977 

Στις 24 Μαΐου 1977, οι κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας υπέγραψαν συμφωνία για...

Short list με τρεις διεκδικητές για τον ΔΕΣΦΑ προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ – Ποιοι συνεχίζουν στο διαγωνισμό, ποιοι «κόβονται»

Από το worldenergynews.gr
Προβάδισμα παίρνουν οι ευρωπαϊκές εταιρίες στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. 
Την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εγκρίνει την short list των επενδυτικών σχημάτων που προκρίνονται για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εν λόγω λίστα θα περιλαμβάνει τους τρεις από τους έξι υποψηφίους που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές στις 7 Αυγούστου. 

Φαβορί του διαγωνισμού εμφανίζεται..

Σφίγγει ο έλεγχος για τις πληρωμές των Λιπασμάτων στην ΔΕΠΑ - Τι αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας

Από το energypress.gr
Σφιχτότερους ελέγχους για τις επιταγές με τις οποίες πληρώνει η Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα (ELFE) την ΔΕΠΑ, προκειμένου η τελευταία να συνεχίσει να της χορηγεί φυσικό αέριο, αποφάσισε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας.

Η απόφαση που είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι και να εκδοθεί η τελική, η οποία αναμένεται σε ένα με δύο μήνες, αφορά στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ELFE κατά της ΔΕΠΑ, ζητώντας να μην διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου, παρ’ ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη της έχουν φτάσει πλέον τα 106 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα λοιπόν με την χθεσινή του ετυμηγορία, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ..

Barclays: Ο Harvey εντείνει τις πιέσεις στον ΟΠΕΚ για εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι ιστορικές πλημμύρες στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας πιθανόν να δυσκολέψουν την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, σύμφωνα με αναλυτές της Barclays.

Ο τυφώνας Harvey, ο οποίος αργότερα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έπληξε την ακτή του Τέξας την Παρασκευή προκαλώντας μεγάλες ζημιές και πλημμύρες.

Ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις ΗΠΑ για περισσότερα από 50 χρόνια, με τα διυλιστήρια και ..

Επιστολή ΕΚΘ προς Τσίπρα, για τον αποκλεισμό του, από τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς

Από το zougla.gr
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, για την απουσία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, από την συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας που είχε ο κ. Τσίπρας, απέστειλε η Διοίκηση του ΕΚΘ.

Μεταξύ άλλων το ΕΚΘ, υπενθύμισε ότι: «Κύριε πρωθυπουργέ, όπως σας επεσήμανε και ο Πρόεδρος του ΕΚΘ στα εγκαίνια του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, η στάση σας είναι συνολικά απαξιωτική προς το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και τους εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες εκπροσώπους τους (αρκεί κανείς να ανατρέξει στις δηλώσεις σας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕ, όπου εξαπολύσατε σφοδρή επίθεση κατά των συνδικάτων) γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία, διότι δε μπορεί αφενός να μας αγνοείτε και αφετέρου να διαμορφώνετε άποψη συζητώντας μόνο με τους εργοδοτικούς φορείς, ακόμα και αν πρόκειται για "συσκέψεις" που δεν παράγουν παρά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».
Και τόνισε: «Με την παρούσα επιστολή, σας εκφράζουμε..