Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Αυξάνει τις προβλέψεις για την αμερικανική παραγωγή αργού η ΕΙΑ - Στα 9,35 εκατ. βαρέλια το 2017

Από το bankingnews.gr
Στην αύξηση των προβλέψεών της για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017 και το 2018, προέβη η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, η ΕΙΑ αναμένει ότι η αμερικανική παραγωγή αργού θα διαμορφωθεί στα 9,35 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της, που έκανε λόγο για 9,33 εκατ. βαρέλια.

Για το 2018, η ΕΙΑ εκτιμά..

ΧΡΗΜ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Από το capital.gr
17:00 08/08
ΕΛΠΕ: Απόκτηση ..

Έτοιμο για επαναλειτουργία το διυλιστήριο της Shell στο Ρότερνταμ

Από το worldenergynews.gr
Απόπειρα επανελειτουργίας μίας από τις δύο μονάδες αργού στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ευρώπης που σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από φωτιά τον περασμένο μήνα θα επιχειρήσει η Royal Dutch Shell Plc την Παρασκευή. 

Η πληροφορία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα οι τιμές του diesel να πέσουν καθώς αναμενόταν ενίσχυση της αγοράς καυσίμων. Έτσι..

Πώς αμείβεται η Αργία της 15ης Aυγούστου 2017

Από το kepea.gr
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου.

Η αργία της 15ης Αυγούστου, η οποία φέτος (2017) συμπίπτει με ημέρα Tρίτη,  από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.

Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται ..

Κατεβάζει γεωτρύπανο και η Eni στο οικόπεδο 8

Από το energy.reporter.com.cy
Το «πράσινο φως» άναψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Eni Cyprus Ltd για ερευνητική γεώτρηση στο σημείο «Eratosthenes South 1», στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, για το οποίο έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση κατά 100%.

Η έναρξη των δραστηριοτήτων της γεώτρησης προβλέπεται να γίνει στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 με συνολική εκτιμώμενη διάρκεια 36 συνεχόμενων ημερών.

Την γεώτρηση θα διενεργήσει το γεωτρύπανο Saipem 12000, το οποίο είναι ένα πλοίο-γεωτρύπανο για βαθιά νερά με..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


Την ώρα που οι συνάδελφοι μας στις ΒΕΕ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο κατέβασμα των μονάδων για το ξεκίνημα της Γενικής Συντήρησης με Ασφάλεια και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Ομίλου έχουν αυξημένη την προσοχή τους για να μην αντιμετωπίσουμε άλλα περιστατικά που θα μας φέρουν ΟΛΟΥΣ σε δυσμενή θέση, αυτή την ώρα επέλεξε το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ να μας δείξει ποιες θεωρεί προτεραιότητες του στα θέματα της Ασφάλειας, ψηφίζοντας Απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα των ρυμουλκών σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 4/8.

Η πρόσφατη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Στεργιούλη..

Ο αγωγός EastMed δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας

Από το energypress.gr
Η ​​ιδέα για τον αγωγό EastMed ανήκει στην ελληνοϊταλική κοινοπραξία Poseidon (50% ΔΕΠΑ, 50% Edison). Πρόκειται για έναν αγωγό συνολικού μήκους 1.900 χλμ. που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου με τη Δυτική Ελλάδα μέσω Κύπρου, Κρήτης και Πελοποννήσου. Με την παράλληλη κατασκευή διασυνδετήριων αγωγών προς τη Βουλγαρία (IGB), την Αλβανία (IAP) και την Ιταλία (ITGI) θα είναι εφικτή η περαιτέρω διάχυση των ποσοτήτων αερίου στη βαλκανική ενδοχώρα και στην ιταλική αγορά.

Η Ελλάδα και η Ιταλία ήταν αρχικά οι μόνες χώρες που στήριζαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Σταδιακά, η διεθνής υποστήριξη για το εν λόγω έργο άρχισε να διευρύνεται με ..

BP: Κάτω από τα $55 ανά βαρέλι το πετρέλαιο για το 2018

Από το naftikachronika.gr
H BP εκτιμά πως οι τιμές πετρελαίου θα κινηθούν από $45 έως και $55 το βαρέλι για το έτος 2018.

Σημειώνεται πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου διαμορφώνεται στα 95,3 εκ. βαρέλια ανά ημέρα για το 2017, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του Brian Gilvary, οικονομικού διευθυντή του βρετανικού κολοσσού BP, είναι πιθανή η αύξηση της ζήτησης για το 2018 κατά 1,5 εκ. βαρέλια ανά ημέρα.

Παρά την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ..

Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκαν βακτήρια που καταναλώνουν μεθάνιο σε αρχαία παγωμένη λίμνη

Από το naftemporiki.gr
Βακτήρια που καταναλώνουν μεθάνιο, ένα αέριο θερμοκηπίου, ανακαλύφθηκαν σε λίμνη της Ανταρκτικής, απομονωμένη από την ατμόσφαιρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η παρουσία τους θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον πιθανό κίνδυνο υπερθέρμανσης από τα αποθέματα αερίου που είναι παγιδευμένα στον πάγο, και ίσως απελευθερωθούν λόγω της τήξης του, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες βρήκαν τα βακτηρίδια στο βάθος της παγωμένης λίμνης Γουίλανς, ένα μεγάλο σώμα νερού που βρίσκεται 800 μέτρα κάτω από το φύλλο πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής. Αφού η ομάδα τρύπησε με επιτυχία..