Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η αρχή του τέλους της ασυδοσίας Λαυρεντιάδη: Το Δικαστήριο δικαίωσε τους απολυμένους της ΒΦΛ!

Από το kavalapost.gr
Ένας και πλέον χρόνος αγώνα για τους περίπου 180 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δικαιώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, αφού το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 (ακριβώς επτά μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης) γίνεται γνωστή η πρώτη εκ των τριών αναμενόμενων αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας της ΒΦΛ τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και η οποία δικαιώνει τους απολυμένους.

Ο λόγος, πιο συγκεκριμένα, γίνεται για το πρώτο «κύμα» αγωγών που αφορά σε 50 και πλέον πρώην εργαζόμενους –ανάμεσά τους και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων– οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση (οι περισσότεροι) με το πρόσχημα της κατάθεσης ψευδών –όπως αποδεικνύεται– μηνύσεων από την εργοδοσία (για εμπρησμο, παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.).

Συγκεκριμένα, η απόφαση κρίνει..

Γεώτρηση West Capella στον Ονησιφόρο και προοπτικές στο κυπριακό Ζορ

Από το energypress.gr
Πριν μόλις ένα χρόνο ο Σ. Κασίνης παρουσίαζε στο διεθνές συνέδριο Mare Forum των Αθηνών τη θέση του κυπριακού στόχου κοιτάσματος τύπου Zoρ. O στόχος αυτός - χαρτογραφημένος με εξαιρετική ακρίβεια μέσω σεισμικών τριών διαστάσεων - βρίσκεται μόλις σε 6 χιλιόμετρα (km) απόσταση από το ανακαλυφθέν αιγυπτιακό κοίτασμα Zoρ (Εικ. 1). 


Ο παραπάνω στόχος μελετήθηκε σε βάθος από..

Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τις έρευνες της Κύπρου στην ΑΟΖ της; Το μεγάλο μυστικό…

Από το mignatiou.com
Η επαναλαμβανόμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου έχει πολύ μεγάλη σημασία, έστω και αν οι πάντες στην Ελλάδα και τη Μεγαλόνησο είναι δύσπιστοι, όταν το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, εκφράζεται θετικά για οτιδήποτε αφορά τις δύο χώρες. 

Η αναγνώριση, εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της είναι ένα σημαντικό γεγονός. 

Μα -θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος- υπήρχε περίπτωση οι Αμερικανοί να πράξουν κάτι το διαφορετικό αφού το Δίκαιο της Θάλασσας καλύπτει πλήρως τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης; Η απάντηση είναι ..

IEA: Κατά 720 εκατ. βαρέλια ημερησίως αυξήθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο 2017

Από το bankingnews.gr
Σημαντική άνοδος καταγράφηκε στην παραγωγή αργού πετρελαίου παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (IEA), πρά την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει το πρόβλημα της υπερπροσφοράς στην ενεργειακή αγορά.

Συγκεκριμένα, βάσει της μηνιαίας έκθεσης του IEA, οι παγκόσμιες εξαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 720 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τον αντίστοιχο όγκο εντός του ΟΠΕΚ να αγγίζει τα 340 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί την πρώτη άνοδο στην παραγωγή του καρτέλ εντός του τρέχοντος έτους.

Τόσο..

Η Rosneft κέρδισε την δημοπρασία εκμετάλλευσης ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ρωσίας

Από το worldenergynews.gr
Η Rosneft κέρδισε τη δημοπρασία και το δικαίωμα ανάπτυξης ενός εκ των μεγαλύτερων κοιτασμάτων της Ρωσίας, το Erginskoye, προσφέροντας την καλύτερη τιμή και παρουσιάζοντας το καλύτερο σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.

Το κοίτασμα Erginskoye βρίσκεται ..

Όσο ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα μολύνουν τα κρουαζιερόπλοια

Από το euractiv.gr
Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να εκπέμπουν καθημερινά ίσο αριθμό σωματιδίων με ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ενώ η ποιότητα του αέρα στο κατάστρωμα, μπορεί να είναι εξίσου κακή με τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

Μια μυστική δημοσιογραφική έρευνα από το βρετανικό Κανάλι 4 αποκάλυψε τα συγκλονιστικά υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταμετρήθηκαν σε ορισμένα κρουαζιερόπλοια.

Οι ερευνητές της..

Πόση πρέπει να είναι η διαφορά στην τιμή Ευρώπης-Αμερικής για να έρθει το αμερικανικό LNG;

Από το energypress.gr
Ορισμένοι σταθμοί εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ είναι πιθανό να κλείσουν προσωρινά πριν τα τέλη αυτής της δεκαετίας λόγω της υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά, όπως επισημαίνει στέλεχος της ΒΡ.

Πιο αναλυτικά, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Τζίμι Στρόγκαν, δήλωσε στο Argus ότι «είναι πολύ δύσκολο να πούμε αν θα υπάρξουν λουκέτα, αλλά με βάση όσα ξέρουμε, δεν βλέπω πως αλλιώς θα ξεκαθαρίσει η αγορά».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι διακοπές λειτουργίας θα εμφανιστούν το 2018 ή 2019, όταν αναμένεται να ενταθεί η υπερπροσφορά. Όπως τόνισε, οι νέοι σταθμοί..

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Από το ekeda.gr
Την Τρίτη 11-07-2017  στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας ( ΒΕΕ) των ΕΛΠΕ συνέβη ένα ακόμα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα δύο(2) συνάδελφοί μας να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο ένας εκ των δύο με ελαφριά εγκαύματα όπως αποδείχθηκε , και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήματα.

Ευτυχώς, και οι δύο συνάδελφοι μας αντιμετωπίστηκαν άμεσα από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας όταν έμαθε το γεγονός κάλεσε..