Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Μπιλ Γκέιτς: Τεχνητή φωτοσύνθεση για το καθαρό καύσιμο του μέλλοντος

Από το naftemporiki.gr
Αν η τεχνητή φωτοσύνθεση λειτουργήσει με επιτυχία θα έχει μαγικές προοπτικές, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς στο Reuters, επειδή με τα υγρά δεν υπάρχει το πρόβλημα της διακοπτότητας όπως με τις μπαταρίες.

«Μπορείτε να τοποθετήσετε το υγρό σε μια μεγάλη δεξαμενή και να το κάψετε όποτε θέλετε», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος υπέρμαχος των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, που ίδρυσε το Breakthrough Energy Coalition, έναν παγκόσμιο συνασπισμό ιδιωτικών επενδυτών που προτίθενται να συμπληρώσουν την κυβερνητική χρηματοδότηση για έρευνες για την καθαρή ενέργεια.

Η τεχνητή φωτοσύνθεση αποσκοπεί ..

Τέλος σε πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα βάζει η Γαλλία από το 2040

Από το bankingnews.gr
Η χώρα θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 20 ετών και των αυτοκινήτων βενζίνης πριν από το 2001

Η Γαλλία σχεδιάζει να βάλει «στοπ» στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040, καθώς επιδιώκει να γίνει ένα έθνος ουδέτερο στον άνθρακα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (6 Ιουλίου 2017) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, κ. Nicolas Hulot, παρουσιάζοντας το «Σχέδιο για το Κλίμα».

Ο υπουργός ανέφερε ότι..

Τα ΕΛΠΕ ενέκριναν την πώληση τoυ 35% της ΔΕΣΦΑ από κοινού με Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ

Από το worldenergynews.gr
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/7), ενέκρινε την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ για την διάθεση της συμμετοχής τους στον ΔΕΣΦΑ μέσω του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ήδη το ΤΑΙΠΕΔ. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΠΕ Α.Ε. «τη χορήγηση ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23α κ.ν. 2190/1920, για τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας (ΜΣ) μεταξύ..

Reuters: Πώς ExxonMobil, Royal Dutch Shell και Total εμπλέκονται στην απόφαση του Κατάρ για το φυσικό αέριο;

Από το bankingnews.gr
Πιέσεις στο Κατάρ να επεκτείνει την παραγωγή του σε φυσικό αέριο φέρονται να ασκούν οι τρεις μεγαλύτεροι ενεργειακοί κολοσσοί του πλανήτη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
"Πυροδοτούν την πικρή διαμάχη της Ντόχα με τους Άραβες γείτονές της", επισημαίνει το πρακτορείο, αναφερόμενο στις υπόγειες κινήσεις των ExxonMobil, Royal Dutch Shell και Total.

Oι διευθύνοντς σύμβουλοι των τριών επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τον εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, πριν η χώρα ανακοινώσει τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή της σε φυσικό αέριο.

Όμως εκπρόσωποί τους ..

Στελέχη των ΕΛΠΕ συνομίλησαν με φοιτητές στα πλαίσια του "Business Day"

Από το energypress.gr
Οι προκλήσεις και προοπτικές μιας σύγχρονης επιχείρησης στον τομέα της Ενέργειας και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη νέα Γενιά, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης και ευρείας ανταλλαγής απόψεων μεταξύ στελεχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και φοιτητών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας όπου λειτουργούν δυο από τα πλέον σύγχρονα διυλιστήρια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που συνδέει για άλλη μια φορά τον Όμιλο ΕΛ.ΠΕ με την Ακαδημαϊκή κοινότητα, εντάσσεται στο..