Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Masenet: Αυτός είναι ο δρόμος για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Από το worldenergynews.gr
Τέσσερις πράσινες τεχνολογίες αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα ώστε να μας οδηγήσουν σε ένα κόσμο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα, δήλωσε ο Eric Masenet, επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογικής Ζήτησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΔΥΕ) την προηγούμενη εβδομάδα σε ενεργειακό συνέδριο στο Σικάγο.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι τρόποι αποθήκευσης ενέργειας, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια αποτελούν τεχνολογίες οι οποίες..

Η Eni ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέου υπεράκτιου πετρελαϊκού κοιτάσματος στη Νορβηγία

Από το worldenergynews.gr
Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni ανακοίνωσε σήμερα (3/7) την ανακάλυψη νέου υπεράκτιου κοιτάσματος πετρελαίου στη Νορβηγία, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας περιέχει από 100 έως 180 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Η νέα ανακάλυψη βρίσκεται περίπου 23 χλμ. νοτιοδυτικά του κοιτάσματος Johan Castberg και 226 χλμ. βορειοδυτικά του κοιτάσματος Hammerfest.

Σύμφωνα με την Eni, το κοίτασμα ανακαλύφθηκε με..

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Από το energypress.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή Συμβάσεων Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, μετά την κάλυψη ενός σημαντικού προαπαιτούμενου.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ιονίου.

Μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ αναμένεται..