Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δέκα πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ απέκτησε η Cyprus Opportunity

Από το energypress.gr
Η Cyprus Opportunity απέκτησε 10 πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στη Βόρεια Ντακότα.

Η Εταιρεία θα ολοκληρώσει δύο γεωτρήσεις το τρέχον έτος και άλλες δύο το επόμενο έτος, ενώ η ροή χρημάτων από την πώληση πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει το επόμενο έτος

O Dr. Rony Halman, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Opportunity, όπως αναφέρει το Sigmalive, δήλωσε: Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση της διεθνούς δραστηριότητας της Εταιρείας.

Η εταιρεία εξερεύνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου Cyprus Opportunity εισέρχεται, για πρώτη φορά, σε ,,

Ντοκιμαντέρ του WWF για τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα

Από το naftemporiki.gr
Ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα δημιούργησε το WWF, με στόχο να επαναφέρει στη μνήμη των πολιτών όλα όσα συνέβησαν, αλλά και να ενημερώσει για την άγνωστη και διαρκή μάχη αναγέννησης του βουνού που δίνεται καθημερινά από το 2007.
Αναμνήσεις από την πυρκαγιά, προσωπικές αφηγήσεις για εκείνες τις μέρες, αλλά και το σήμερα, αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο και άνθρωποι που πεισματικά επιμένουν να προστατεύουν το βουνό καθημερινά συνθέτουν το ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Πάρνηθα: 10 χρόνια μετά».

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ. 

Η πυρκαγιά 

Ήταν 28 Ιουνίου 2007, μεσημέρι, στο τέλος ενός..

ΓΓΕΠΚ: Αναπροσαρμογή των συντελεστών στάθμισης στον υπολογισμό της μεσοσταθμικής τιμής καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους φορείς της αγοράς πετρελαιοειδών, ότι από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ο υπολογισμός της πανελλήνιας μέσης σταθμικής τιμής καυσίμων θα υπολογίζεται με βάση νέους συντελεστές στάθμισης, που προκύπτουν από τους όγκους καταναλώσεων των τελικών προϊόντων πετρελαιοειδών έτους 2016, όπως αυτοί δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 13/06/2017. 

Η αναπροσαρμογή αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου..

Η αρχή της γεώτρησης στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Με τη NAVTEX 236/17 η Κύπρος δήλωσε επίσημα ότι αρχίζουν οι προετοιμασίες για τη γεώτρηση στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 από την κοινοπραξία της Total με την Eni. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα ακολουθείται ακριβώς και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση χάρη στη δυναμική της Κύπρου που δεν φοβάται την προπαγάνδα της Τουρκίας. Έτσι ο ενεργειακός σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος χωρίς καμία αλλαγή. 

Η προετοιμασία που γίνεται εντός κυπριακής ΑΟΖ δείχνει την..

Δέκα νέα πρατήρια τροφοδοσίας με CNG "στήνει" η ΔΕΠΑ με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση

Από το energypress.gr
Δεκατρία νέα σημεία τροφοδοσίας CNG σε 10 υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΠΑ, καθώς εγκρίθηκε η ένταξη του σχετικού έργου στον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility - CEF).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει εγκριθεί η ένταξη του έργου “Study on a pilot CNG fueling Station network across the Greek part of the Orient East Mediterranean Road Corridor” στο μηχανισμό CEF.

Το έργο αφορά..