Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ρομποτικός αστυνομικός για την αστυνομία του Ντουμπάι

Από το naftemporiki.gr
Τον πρώτο της ρομποτικό αστυνομικό εντάσσει δοκιμαστικά σε υπηρεσία αυτή την εβδομάδα η αστυνομία του Ντουμπάι, στο πλαίσιο σχεδίων σύμφωνα με τα οποία επιδιώκεται το 25% της δύναμής της να αποτελείται από ρομπότ ως το 2030.

Όπως αναφέρει το CNN, το Dubai Police Robot είναι ένα ειδικά τροποποιημένο ανθρωποειδές (ανδροειδές) ρομπότ REEM, στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν εγκλήματα, για να αρχίσει η κανονική αστυνομική έρευνα. Όπως υπογραμμίζεται, δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί συλλήψεις- αλλά η αστυνομία του Ντουμπάι δουλεύει πάνω σε ένα που θα μπορεί να το κάνει.

Το REEM σχεδιάστηκε...

Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό

Από το euro2day.gr
Ηχηρά μηνύματα για ΕΛΠΕ, ΔΕΗ  και Ελληνικό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για την τελευταία εξέλιξη με τη στάση της Paneuropean Oil στη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ καθώς και για το ποιες είναι οι εκκρεμότητες με την κυβέρνηση που επικαλέστηκε ο επενδυτής, προκειμένου να ζητήσει την αναβολή της συνέλευσης. Ρωτήθηκε δε αν το αίτημα του ιδιώτη επενδυτή σχετίζεται με άλλες δραστηριότητές του όπως το Ελληνικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ..

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Σ. Αραβίας αυξήθηκαν από το χαμηλό 26 μηνών τον Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 275.000 βαρέλια ημερησίως σε 7,232 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από το χαμηλό 26 μηνών του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της JODI.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας ανήλθαν σε 6,957 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο του 2017, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.

Επιπλέον, η παραγωγή αργού πετρελαίου..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για νέο σκάνδαλο! ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ με (ν)τροπολογία τα ΕΑΣ Ελευσίνας στον Λάτση..

Από το press-gr.com
"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ KAI ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ, ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!".

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) που τονίζει συγκεκριμένα τα εξής:

ΠΣΕΕΠ: Ενημέρωση για αναβολή Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα Τετάρτη 24/05/17 ήταν προγραµµατισµένη η διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων των ΕΛΠΕ. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του ∆.Σ. των ΕΛΠΕ, επιστολή της Paneuropian (Λάτσης) µε την οποία ζητούσε αναβολή της Συνέλευσης για ένα µήνα µε βάση τα όσα ορίζει το καταστατικό της Εταιρείας. Ο λόγος της αναβολής όπως αναγνώστηκε ήταν «η µη ολοκλήρωση των συνεννοήσεων µεταξύ των δύο κυρίων µετόχων». Ως εκ τούτου η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων ορίστηκε εκ νέου για τις 23 Ιουνίου 2017.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι..

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του κόσμου εντοπίστηκε ΝΔ της Κρήτης! - Αλλάζει η πορεία της χώρας!

Από το pronews.gr
Αναλύσεις των ερευνών που διεξήγαγαν οι εταιρείες PGS και Spectrum που παρουσιάστηκαν στο διεθνές Συνέδριο του Γεωλογικού Κέντρου Ερευνών του Λονδίνου (London Geological Society) στις 12 Δεκεμβρίου 2016, προσδιόρισαν με ακρίβεια τις θέσεις γεωτρητικών στόχων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέγεθος τους ξεπερνά κάθε προηγούμενη προσδοκία. 

Συγκεκριμένα, νοτιοδυτικά της Κρήτης στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης και μέσα στην αβυσσική πεδιάδα του Ιονίου πελάγους υπάρχουν δύο τεράστια «αντίγραφα» του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ», όπου το πρώτο βρίσκεται στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και σύμφωνα με την Spectrum είναι 10 φορές μεγαλύτερος από το «βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ» καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.000 km2.

Το ελληνολιβυκό κοίτασμα περιέχει..

Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έτοιμο να σε ταξιδέψει

Από το energy.reporter.com.cy
Οι Έλληνες μηχανικοί, μηχανολόγοι και εν γένει όσοι ασχολούνται με θέματα κατασκευής αυτοκινήτων, είναι εξαιρετικοί. Στην Ελλάδα, που δεν διαθέτει δική της βιομηχανία οχημάτων, η εξεύρεση εργασίας σε αυτόν τον τομέα καθίσταται αδύνατη, για αυτό όσοι θέλουν να εργαστούν στο χώρο αυτό πηγαίνουν στο εξωτερικό και μάλιστα διαπρέπουν σε πολλά εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που μένουν..

Αναβλήθηκε η Γ.Σ. των ΕΛΠΕ με αίτημα της Paneuropean Oil – «Αγκάθι» η εκπροσώπηση στη διοίκηση του Ομίλου

Από το worldenergynews.gr
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα (25/5) Γενική Συνέλευση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) με αίτημα της Paneuropean Oil, συμφερόντων της οικογενείας Λάτση, που ελέγχει το 45,47% των μετοχών της εταιρείας.

Η επίσημη αιτιολογία για την αναβολή, σύμφωνα με την επιστολή της Paneuropean Oil, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean και του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που βρίσκεται σε..

Η Dong Energy πουλάει τις επιχειρήσεις υδρογονανθράκων έναντι 1,1 δισ. δολ. στην Ineos

Από το worldenergynews.gr
Η Δανική ενεργειακή εταιρεία Dong Energy συμφώνησε να πουλήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Βρετανική Ineos έναντι ποσού που ξεπερνά το 1,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δανίας έλαβε αυτήν την απόφαση, καθώς μετασχηματίζει τις δραστηριότητές της με επίκεντρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Δανική εταιρεία κατέκτησε..

Αναβολή της ΓΣ των ΕΛΠΕ ζήτησε η Paneuropean

Από το capital.gr

Αναβλήθηκε η ΓΣ των ΕΛΠΕ, μετά από αίτημα της Paneuropean. Ως αιτιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σήμερα η Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Σήμερα πραγματοποιείται η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ και το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ενδεχόμενες ανακοινώσεις για τις συνεργασίες με κολοσσούς του πετρελαϊκού τομέα, όπως οι ExxonMobil και Total, για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα ΕΛΠΕ μαζί με την ΕxxonMobil και την Total, έχουν συμφωνήσει να διεκδικήσουν μια τεράστια θαλάσσια περιοχή 20 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων η οποία εκτείνεται από τη Νότια Πελοπόννησο μέχρι τη Γαύδο. 

Οι τρεις εταιρείες καταρτίζουν..

10 ενεργά πετρελαϊκά συστήματα στην Ελλάδα

Από το capital.gr
Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ως βασικός μοχλός ανάπτυξης θα είναι το θέμα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου αναμένεται να βρεθούν..

Σε αναθεώρηση των συμβάσεων υδρογονανθράκων προχωράει το ΥΠΕΝ – Εισάγεται το μοντέλο διανομής της παραγωγής

Από το energypress.gr
Να ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του προτύπου συμβάσεων με το οποίο παραχωρούνται μέχρι σήμερα προς έρευνα και εκμετάλλευση τα «οικόπεδα» υδρογονανθράκων, αλλά και να προχωρήσει στην εκπόνηση νέου προτύπου, με διαφορετικό μοντέλο, έχει αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η κίνηση του ΥΠΕΝ θα γίνει προς δύο κατευθύνσεις: