Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τέλος στους κινητήρες ντίζελ για τη Volvo

Από το energypress.gr
Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo δεν θα κατασκευάσει κανένα νέο κινητήρα ντήζελ καθώς το κόστος της μείωσης των εκπομπών οξειδίου του αζώτου συνεπάγεται υπερβολικό κόστος, όπως δήλωσεε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson.

"Από σήμερα, δεν θα αναπτύσσουμε πλέον νέας γενιάς κινητήρες ντήζελ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Αντιθέτως, θα επενδύσεις σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο να αναμένεται να βγει στην αγορά το 2019.

"Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότ..

Berenberg: Ποιές οι επιπτώσεις του νέου ορίου εκπομπής θείου στα καύσιμα για τα ελληνικά διυλιστήρια

Από το worldenergynews.gr
Στην εκτίμηση ότι οι δύο ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες, ΕΛΠΕ και Motor Oil, θα δυσκολευτούν με τον νέο κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, που επιβάλει τη μείωση του ορίου καυσίμου στα ναυτιλιακά καύσιμα στο 0,5% από το 2020 από 3,5% που είναι σήμερα.

Όπως επισημαίνει, τα οικονομικά περιθώρια διύλισης για τα απλά διυλιστήρια θα επιδεινωθούν σε σύγκριση με τα πιο σύνθετα και σύγχρονα, ειδικά εκείνα που διαθέτουν σύστημα διύλισης delayed coking.

Το σύστημα αυτό μπορεί..

Με αύξηση 287,5%, έφτασαν στα 124 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ στο τρίμηνο - Μεγέθυνση παραγωγής και πωλήσεων

Από το energypress.gr
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Α’ Τριμήνου να ανέρχονται στα €229 εκατ., αυξημένα κατά 35% και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €126 εκατ., αυξημένα κατά 80%, σε σχέση με το Α’ Τρίμηνο 2016. Τα διεθνή περιθώρια διύλισης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και οι λειτουργικές επιδόσεις βελτιώθηκαν σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Η βελτιωμένη λειτουργία των διυλιστηρίων του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση παραγωγής και πωλήσεων κατά..

"Φτερά" δίνουν στα ΕΛΠΕ τα αποτελέσματα του α' τριμήνου - Σχεδιάζονται επενδύσεις 1 δισ. ευρώ

Από το energypress.gr
Επενδύσεις περίπου 1 δισ. ευρώ δρομολογούν τα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του Πενταετούς Προγράμματος, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου, κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, σχολιάζοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα α’ τριμήνου που παρουσίασε σήμερα ο Όμιλος.

Στόχος είναι να μετατραπεί ο Όμιλος ΕΛΠΕ σε ενεργειακή ναυαρχίδα της ΝΑ Ευρώπης, όπως συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της διοίκησης των ΕΛΠΕ για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2017 έχουν ως εξής:

Sechin: Η Rosneft μπορεί να προμηθεύει έως και 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft μπορεί να παραδίδει μέχρι και 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιγκόρ Σέκιν.

«Η υλοποίηση της συνεργασίας με την Beijing Gas στο project Verkhnechonneftegaz μας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη συνεργασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου της Rosneft στην Κίνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε, ότι ..

Συμμετοχή ΠΣΕΕΠ στο Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

                 Η ΓΣΕΕ σε συµµαχία µε τους κοινωνικούς και επιστηµονικούς φορείς, εκτός από την προγραµµατισµένη για την Τετάρτη 17 Μαΐου 24ωρη Γενική Απεργία και το συλλαλητήριο την ίδια µέρα στην πλατεία Κλαυθµώνος και σε όλες τις µεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε να πραγµατοποιήσει και νέο συλλαλητήριο την Πέµπτη 18 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Σύνταγµα.

Η µαζική και ενωτική συµµετοχή όλων µας στην..

ΕΛΠΕ: Γιατί βγάζει sell την μετοχή με στόχο τα 5.30 η Berenberg - Η αγορά θα κρίνει

Από το worldenergynews.gr
Η ανάλυση αντίθετη με την αισιοδοξία για τα σημερινά αποτελέσματα

Αλλάζουν τις θέσεις τους διεθνείς οίκοι μετά τις ανόδους των τιμών μετοχών των μεγάλων διυλιστηρίων.

Ετσι μετά τις πωλήσεις στην μετοχή της Motor Oil που είδαμε χθες 16/5, η Bereneberg συστήνει πωλήσεις στην μετοχή των ΕΛΠΕ με τιμή- στόχο τα 5.30 ευρώ.

Είναι μια επενδυτική σύσταση που..

«Νομικά αβάσιμοι» οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τεμάχιο 6 επισημαίνει η Κύπρος στον ΟΗΕ

Από το worldenergynews.gr
Ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κυκλοφόρησε η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Κορνήλιου Κορνηλίου, που απαντά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντάς τους «νομικώς αβάσιμους».

Η επιστολή καταλήγει επισημαίνοντας, ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει, ότι η κυπριακή κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να ..

Τι σκέφτονται τα ΕΛΠΕ για τη μείωση του κόστους δανεισμού


Από το capital.gr
Ένας συνδυασμός παραγόντων που ξεκινά από τη διατήρηση των εξαιρετικά καλών περιθωρίων διύλισης, την πλήρη αξιοποίηση των μονάδων διύλισης τη βελτιστοποίηση του μείγματος προμήθειας  αλλά και τις καλές επιδόσεις στην εγχώρια εμπορία συνθέτουν το σκηνικό για το πρώτο τρίμηνο του έτους του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων. Η αγορά αναμένει ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα αποτελέσουν μια ακόμη θετική έκπληξη και είναι ενδεικτική η εκτίμηση της IBG για αύξηση των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών EBITDA κατά 30%. 

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα, συγκρίνονται με το πρώτο τρίμηνο του 2016 όταν ..

«Προίκα» στους αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων και όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτές, με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης – ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Με τη διαδικασία της απόσχισης κλάδου που επιτρέπει την αυτόματη μεταφορά στην νέα εταιρία και των εργαζομένων θα πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ. 

Αν και με τους πιστωτές δεν τέθηκε στις διαπραγματεύσεις θέμα μεταφοράς εργαζομένων, κυβέρνηση και ΔΕΗ το θεωρούν αυτονόητο. 

Δεν μπορεί η περιουσιακή βάση της ΔΕΗ να συρρικνωθεί κατά 40%, αλλά η επιχείρηση να παραμείνει με τα ίδια λειτουργικά έξοδα, τονίζουν αρμόδιες πηγές. 
Επισημαίνουν ότι..

ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16.5.17