Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

BP και Kosmos ανακάλυψαν «μεγάλο» κοίτασμα φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης

Από το worldenergynews.gr
Η BP και ο εταίρος της κοινής επιχείρησης Kosmos Energy (KOS) ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα 8/5/2017 μια σημαντική ανακάλυψη αερίου στη Σενεγάλη  προσθέτοντας και άλλα πρόσφατα ευρήματα στις πλούσιες ακτές της Δυτικής Αφρικής.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων της BP και της Total, επενδύουν στην θαλάσσια περιοχή  της Σενεγάλης και της Μαυριτανίας με την ελπίδα να επαναλάβουν την πρόσφατη επιτυχία εξερεύνησης που πραγματοποιήσαν μικρότεροι παίκτες της αγοράς.

"Ο Yakaar-1 ... επιβεβαιώνει την ..

Το Ιράν "στοκάρει" πετρελαϊκό εξοπλισμό για την περίπτωση νέων κυρώσεων

Από το energypress.gr
Το Ιράν αγοράζει εξοπλισμό για να αποφύγει πιθανές επιδράσεις στην ανάπτυξη και την παραγωγή του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου που διαθέτει, στην περίπτωση επιβολής νέων δυτικών κυρώσεων.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της κρατικής Pars Oil & Gas, που διαχειρίζεται το τεράστιο κοίτασμα Παρς, ο εν λόγω εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για..

ΔΙΆ ΒΙΟΥ ΜΆΘΗΣΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ Νέα δεδομένα, προτεραιότητες και προκλήσεις

Από το inegsee.gr
Ο λόγος των συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπροσώπησης των εργαζομένων και των εργοδοτών αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια συστατικό τμήμα του δημόσιου διαλόγου για τα θέματα των οικονομικών πολιτικών και των πολιτικών απασχόλησης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, έστω και αν αυτός δεν οργανώνεται και δεν διενεργείται συστηματικά και με ποιοτικό και διεξοδικό τρόπο. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, που εκπροσωπούν αντίστοιχα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τις μικρές επιχειρήσεις, με την πάροδο των χρόνων έχουν αναπτύξει σημαντική παράδοση συνεργασίας και παράλληλα έχουν..

Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Statoil

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Statoil, το πρώτο τρίμηνο του 2017 ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός κατέγραψε έσοδα ύψους $3,3 δις, συγκριτικά με τα $857 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, , στην αύξηση της παραγωγής της Statoil καθώς και σε πρωτοβουλίες που πήρε η εταιρεία για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, Eldar Sætre, δήλωσε ότι ..

«Μπάμπουσκα» ο ελληνοσκοπιανός αγωγός - Ο Ρώσος μεγιστάνας, ο Turkish Stream, η μπαρουταποθήκη των Σκοπίων και ο ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και αρκετά ερωτηματικά προκάλεσε η γνωστοποίηση της είδησης ότι η Windows International υπέβαλε στα τέλη Μαρτίου αίτηση για χορήγηση άδειας για διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Το μεν ενδιαφέρον έχει να κάνει με αυτή καθ’ εαυτή τη σχεδιαζόμενη επένδυση, καθώς η υλοποίησή της θα σηματοδοτήσει ένα βήμα παραπέρα στη διαχρονική επιδίωξη των κυβερνήσεων της χώρας να καταστεί ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Αλλά είναι και η προτεινόμενη όδευση του αγωγού που επιτείνει το ενδιαφέρον, καθώς ξυπνά μνήμες από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν και ευνοεί την καλλιέργεια σεναρίων που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα δε ερωτηματικά έχουν να κάνουν τόσο με το χρονισμό της συγκεκριμένης αίτησης, όσο και με την εταιρεία που υπέβαλε την αίτηση. Κι αυτό καθώς..

Κίνα: Μειώθηκαν οι Εισαγωγές Πετρελαίου τον Απρίλιο

Από το energia.gr
Οι κινεζικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν τον Απρίλιο από το ιστορικό υψηλό του Μαρτίου, καθώς τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν λιγότερο πετρέλαιο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου «βαριάς» συντήρησης.

Οι εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν..

Ποιοι κοιτούν ξανά τα ελληνικά κοιτάσματα

Από το capital.gr
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες μιλώντας για αρκετά αισιόδοξα μηνύματα. Ο ίδιος έκανε λόγο για ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών, που ενισχύει τις προσδοκίες: "Κρίνοντας και από το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών για την περιοχή δεν θα απέκλεια την πιθανότητα ανακάλυψης κοιτασμάτων ικανών προς εκμετάλλευση. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί στο μέλλον και αφού ολοκληρωθεί το σύνολο των ερευνών".

Πράγματι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική κινητικότητα που έχει..

Delek Drilling: Σπουδαία κίνηση οι έρευνες υδρογονανθράκων της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Η ισραηλινή Delek Drilling θεωρεί τις έρευνες υδρογονανθάκων της Άγκυρας στη Μεσόγειο ως σπουδαία κίνηση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιόσι Άμπου, στο πρακτορείο Αναντολού την Παρασκευή.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Delek είναι πρόθυμη να μοιραστεί την εμπειρία της με τους Τούρκους και να επενδύσει στην έρευνα και παραγωγή.

Σημειώνεται ότι..

Τσοτσορός - Στεργιούλης: Πως βγήκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια από την κρίση

Από το worldenergynews.gr
Ακριβώς 2 χρόνια συμπλήρωσαν στο τιμόνι των Ελληνικών Πετρελαίων ο εκτελεστικός πρόεδρος Στάθης Τσοτσορός και ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, με το διοικητικό δίδυμο της εταιρείας να μιλάει για όλα σε κοινή συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» και το Βασίλη Κώτση.
Οι κ.κ. Τσοτσορός και Στεργιούλης μίλησαν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το εφιαλτικό α΄ εξάμηνο του 2015 με το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο και τα capital controls, τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχε ο Όμιλος το 2016 σε παραγωγή, εξαγωγές και λειτουργικά κέρδη, τις γαλαντόμες συμβάσεις με το προσωπικό, τη μετοχή και τις προοπτικές του 2017 που είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.
Οι δύο άνδρες άνοιξαν δε τα χαρτιά τους, δίνοντας τις πρώτες μετριοπαθείς εκτιμήσεις για το αν υπάρχει ή όχι πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα. 
Ειδικότερα, ολόκληρη η συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» και τον Βασίλη Κώτση έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ