Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ο ασβός, η κορτιζόλη και να γιατί το άγχος -πρέπει να- κυριεύει τους "επενδυτές" των αιολικών.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Το χαριτωμένο ζωάκι, στο σημερινό βίντεο του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα, είναι ένας ασβός. Είναι το μεγαλύτερο είδος της οικογένειας των μουστελιδών (νυφίτσες, κουνάβια, βίδρες) στην Ελλάδα, (μήκος σώματος με ουρά μέχρι 110 εκατοστά και βάρος μέχρι και 20 κιλά). Πολύ χαρακτηριστικό ζώο εξαιτίας του χρώματός του: άσπρο κεφάλι με δύο πλατιές επιμήκεις λωρίδες χρώματος σκούρου καφέ, οι οποίες ξεκινούν από το άκρο του ρύγχους, περιβάλλουν τα μάτια και καταλήγουν πίσω από τα αυτιά. Είναι κυρίως ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ-ΠΣΕΕΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


   

Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει την εξόρυξη μετάλλων

Από το naftemporiki.gr
Η Δημοκρατία του Ελ Σαλβαδόρ μόλις έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που απαγορεύει την εξόρυξη μετάλλων. Σε μια ιστορική κίνηση, η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν θα επιτρέπει πλέον την «αναζήτηση, εξερεύνηση, εκμετάλλευση, εξόρυξη ή επεξεργασία μεταλλικών ορυκτών».

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική περίοδο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, η πιο 
πυκνοκατοικημένη χώρα της αμερικανικής ενδοχώρας προχώρησε στην απόφαση-ορόσημο για την προστασία από τις καταστροφές της εξόρυξης μετάλλων.

«Ο νόμος αυτός είναι αναγκαίος για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, η οποία, χωρίς να φέρει οφέλη στις κοινότητες, προκαλεί ..

Tι βλέπουν Αμερικανοί και Ισραηλινοί για τον East Med και τα ρίσκα της Τουρκίας

Από το worldenergynews.gr
"Αν και η προοπτική ενός αγωγού μέσω Τουρκίας εμφανίζεται ως πιο συμφέρουσα, ωστόσο υφίσταται το εμπόδιο της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του Τούρκου προέδρου" επισημαίνει ο διευθυντής του προγράμματος ενεργειακής πολιτικής στο Ινστιτούτο Ουάσιγκτον για την Εγγύς Ανατολή, Σάιμον Χέντερσον.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην "Καθημερινή της Κυριακής" και τον Αθανάσιο Ελλις, «η Τουρκία χρειάζεται περισσότερο αέριο, τόσο για εγχώρια κατανάλωση όσο και για επανεξαγωγή, αλλά ο τρόπος άσκησης της εξουσίας από τον Ερντογάν καθιστά πλέον την Τουρκία πολιτικά ριψοκίνδυνη επιλογή».

Σε εξέλιξη οι σχεδιασμοί

Οπως αναφέρεται ..

Γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης - «Φλέβα» 600 δισ. δολαρίων

Από το pronews.gr
Η ελληνική γεωφυσική εταιρία ΙΟΝ σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Spectrum διενέργησαν σεισμικές έρευνες όπου έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πρόσφατη ανακάλυψη δείχνει με βεβαιότητα ότι και ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα - μαμούθ και μάλιστα μεγαλύτερα ακόμα..