Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ακης Τσελέντης: «Οι έρευνες για πετρέλαιο θα προκαλέσουν ενεργοποίηση ρηγμάτων» (VIDEO)

Από το patrastimes.gr
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για τις γεωτρήσεις στο Κατάκολο που ξεκινούν άμεσα. Αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ .

Συμφωνίες ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας για τον αγωγό Nord Stream 2

Από το naftikachronika.gr
Πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, μεταξύ αυτών και η Shell, υπέγραψαν χρηματοοικονομικές συμφωνίες με την εταιρεία που διαχειρίζεται τον αγωγό Nord Stream 2.

Πρόκειται για την ολλανδική Shell, τη γαλλική ENGIE, την αυστριακή OMV και τις γερμανικές Uniper και Wintershall. Η συμφωνία προβλέπει τη δέσμευση των πέντε εταιρειών για τη χρηματοδότηση και την παροχή εγγυήσεων έως και του 10% του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός φτάνει τα €9,5 δις. Η χρηματοδότηση από κάθε εταιρεία αναμένεται ..

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ !...

Μανιάτης: Προσέλαβαν καλλιτεχνικό διευθυντή στη ΔΕΗ, για να την βυθίσουν «μετά μουσικής»

Από το worldenergynews.gr
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ΔΕΗ με αφορμή την  αξιολόγηση του Standard & Poor’s.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Novak: Η Ρωσία μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της που απορρέει από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Χθες ήταν περίπου 298.000 βαρέλια» είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ και συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε φθάσει τα 300.000 βαρέλια». 

Συγκεκριμένα, η συμφωνία του ΟΠΕΚ όριζε ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


                                                                        1Η ΜΑΗ


Την 1η ΜΑΗ, παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής της εργατικής τάξης ξεσηκωνόμαστε, αντιστεκόμαστε,απεργούμε και στέλνουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους «θεσμούς» (Ε.Ε. & ΔΝΤ) και στους εργοδότες.

        Την 1η ΜΑΗ ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων και της αντίστασης της κοινωνίας μας!
                                             Την 1η ΜΑΗ δεν αργούμε, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

                         Απεργούμε και αντιστεκόμαστε, μαχητικά, μαζικά και ενωτικά.


Στεκόμαστε απέναντι στη ..

Αγωνιστικό Μέτωπο για 1η Μάη 2017


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Σύνθημά μας για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά είναι:

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

             Την 1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
                 Στην Αθήνα: Σύνταγμα 10 π.μ. (προσυγκέντρωση πλ. Κάνιγγος 9.30 π.μ.)
                                                             Στη Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 10 π.μ.
                                                                       Στην Ελευσίνα: πλατεία Ηρώων 10 π.μ.

Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν..

Στη Χαλκιδική ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτών στην Ευρώπη

Από το energyworld.gr
Ένα από τα μεγαλύτερα, στον ευρωπαϊκό χώρο, κοιτάσματα χρυσού και άλλων ορυκτών υλών βρίσκεται στη ΒΑ Χαλκιδική όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν «θαμμένοι», περίπου 160 τόνοι χρυσού, 2.000 τόνοι αργύρου, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τόνοι μολύβδου και ψευδαργύρου και πάνω από 1 εκατομμύριο τόνοι χαλκού.
Τη διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Μιχάλης Βαβελίδης στο περιθώριο..

Η «κατάρα» των πλουτοπαραγωγικών πηγών: Τι δεν έχουμε καταλάβει στην Ελλάδα…

Από το liberal.gr
Η επιστημονική έρευνα και η ιστορική εμπειρία δείχνουν πως η ανακάλυψη σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πηγών σε μία χώρα και ειδικά η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου, αντί ευλογίας μάλλον τελικά αποτελούν μπελά και πονοκέφαλο για τα περισσότερα κράτη. Η διαπίστωση αυτή έχει ονομαστεί «κατάρα» των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Φυσικά γι’ αυτή την «κατάρα» δεν φταίνε ούτε τα κοιτάσματα, ούτε αυτοί που τα ανακαλύπτουν.

Η «κατάρα» προκύπτει κυρίως διότι τα κράτη και οι πολιτικές τους ηγεσίες εμφανίζονται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανέτοιμες να διαχειριστούν ορθά τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι η κατάσταση να περάσει – αν περάσει – σε φάση υλοποίησης, όπου θα αρχίσουν να έρχονται λογικά και έσοδα στα κρατικά ταμεία. Και φυσικά η περιπέτεια δεν σταματά εκεί…

Γιγάντιο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου «χτίζεται» στις ακτές της Αυστραλίας

Από το worldenergynews.gr
Το LNG είναι μια "μεγάλη υπόθεση" στην Αυστραλία, με την Australian Petroleum Production & Exploration Association να δηλώνει  ότι "ηγείται  ενός πρωτοφανούς επιπέδου επενδύσεων" στη χώρα.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Φυσικού Αερίου, η Αυστραλία ήταν το 2016 ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο μετά το Κατάρ και κατείχε μερίδιο  αγοράς 17,2%.

Σε πάνω από διακόσια χιλιόμετρα στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας, διαμορφώνεται ένα τεράστιο έργο LNG και επιδιώκεται να ..

«Καθαρή» η θυγατρική της ΕΚΟ στη Βουλγαρία για την υπόθεση περί καρτέλ στα καύσιμα

Από το energypress.gr
Χωρίς την επιβολή ποινών ή προστίμων έκλεισε οριστικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας η υπόθεση με τις καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών στη διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων.

Η Επιτροπή ερεύνησε τις καταγγελίες για συγκρότηση καρτέλ με στόχο τη διατήρηση των τιμών σε ψηλά επίπεδα από τις θυγατρικές των Shell, Lukoil, OMV, Nis και ΕΚΟ στη Βουλγαρία, καθώς και τη βουλγαρική Petrol.

Πρόκειται για έξι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που..