Τρίτη 18 Απριλίου 2017

H σκανδιναβική Nord Pool αναλαμβάνει το bussiness plan για το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Το Χρηματιστήριο Ενέργειας των Σκανδιναβικών Χωρών, η Nord Pool αναλαμβάνει να καταρτίσει το bussiness plan για τον Κεντρικό Αντισυβαλόμενο Συναλλαγών, τον CCP στην Ελλάδα.
Μαζί με Ελληνες Συμβούλους θα υποβάλουν στον ΛΑΓΗΕ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών πρόταση μέχρι τον Ιούνιο.

Ποιός είναι ο διεθνής ενεργειακός φορέας Nord Pool

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Πρόκληση η επανεμφάνιση του πλοίου «Βarbaros»»

Από το pronews.gr
Πρόκληση χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, την επανεμφάνιση του πλοίου «Βarbaros» σε περιοχή περίπου 80 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πάφου, για να βυθίσει υποβρύχια συσκευή.

Σε δηλώσεις στον ραδιοσταθμό «Active», ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε, ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ενέργειές της. «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στην Τουρκία να εμπλακούμε σε ένα δημόσιο παιγνίδι αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» επεσήμανε.

Ελληνική Εταιρεία και ηλεκτρομαγνητική μέθοδος

Από το lygeros.org
Μετά την ανακάλυψη μιας νέας μεθοδολογίας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από την εταιρεία Geoprom της Ουκρανίας και την εφαρμογή της στο κοίτασμα Ζορ για την εταιρεία Eni της Ιταλίας, η ελληνική εταιρεία Flow Energy and Environmental Operations απέκτησε δικαιώματα για την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Έτσι μπορεί να αντιπροσωπεύσει επίσημα με Power of Attorney την εταιρεία Geoprom. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική τεχνογνωσία του τομέα θα συνεργαστεί άμεσα με..

Μετ’ εμποδίων η πώληση του 35,5 % των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ – Τα ανοιχτά ζητήματα και οι «καραμπόλες»

Από το worldenergynews.gr
Ένα εξαιρετικά μπλεγμένο νομικό και οικονομικό …κουβάρι θα κληθεί να ξεδιαλύνει ο στρατηγικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος που προτίθεται να προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ καλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 15 Μαΐου. 

Η κίνηση αυτή που προφανώς έγινε υπό την πίεση των δανειστών και προκειμένου να επιδειχθεί έργο στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων κάθε άλλο παρά προοιωνίζεται ότι μπορεί να αποδώσει γρήγορα αποτελέσματα για τη διάθεση του 35,5% των μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. 

Και τούτο διότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, αλλά και με το ποιες είναι οι προθέσεις της Paneuropean...