Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ !...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Από το gsee.gr
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση με στροφή 180 μοιρών στις θέσεις και τις διαβεβαιώσεις της, προχωρά σε αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με παλαιότερες δεσμεύσεις της.

Διαφωνώντας με τον ίδιο του τον εαυτό, ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «εθνικό έγκλημα» την εκποίηση της ΔΕΗ, δίνει τώρα το πράσινο φως για το ξεπούλημά της.

Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη την παράλογη και ανεδαφική εντολή των δανειστών, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει..

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για τα σεισμικά στο Οικόπεδο 2

Από το energypress.gr
«Έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα αγοράς για τα σεισμικά ώστε να ξεκινήσουν πριν τα Χριστούγεννα στο οικόπεδο 2. Το ίδιο πλοίο θα μπορέσει να τις πραγματοποιήσει και στο οικόπεδο 1». Αυτά δήλωσε σήμερα ο Γ. Γρηγορίου, γενικός διευθυντής έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, σχετικά με τις εξελίξεις στο οικόπεδο που εξασφάλισε από κοινού με τις Total και Edison, μετά τη μονογραφή της σύμβασης από το υπουργείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο όμιλος συνομιλεί σήμερα με 15 εταιρείες για τον τομέα των υδρογονανθράκων, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Το RV Poseidon στην Σαντορίνη για την μελέτη των υποθαλάσσιων ηφαιστείων

Από το pronews.gr
Στόχος των επιστημόνων είναι να μελετήσουν την εξέλιξη των υποθαλάσσιων ηφαιστείων των Κυκλάδων σε βάθος εκατομμυρίων ετών στο παρελθόν, αλλά και να βρουν πολύτιμες ενδείξεις για τους πιθανούς μελλοντικούς ηφαιστειακούς κινδύνους. Ειδικά το ηφαίστειο της Σαντορίνης αποτελεί πόλο έλξης ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, προκειμένου να μελετήσουν την μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη πριν από περίπου 3.600 χρόνια, καθώς και την πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου το 1650 μ.Χ.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου, περιλαμβάνει τέσσερις ωκεανογραφικές αποστολές για τη διερεύνηση με εξειδικευμένα μηχανήματα του υποθαλάσσιου χώρου του ελληνικού ηφαιστειακού πεδίου. Οι τρεις αποστολές επικεντρώνονται..

Το Ρότερνταμ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Ολλανδία αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχει επενδύσει σημαντικά για την προώθηση της χρήσης του LNG στους λιμένες της, κυρίως στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στο οποίο προσέγγισε τον περασμένο Σεπτέμβριο για πρώτη φορά πλοίο που καταναλώνει μόνο καύσιμο LNG.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αειφορίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της ναυτιλίας, πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Volkswagen, στοχεύουν να εξάγουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας μόνο πλοία που καταναλώνουν LNG.

Συγκεκριμένα..

Λοράν Φαμπιούς Κατά Τραμπ για τις Αποφάσεις Σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή

Από το energia.gr
Ο Λοράν Φαμπιούς, ο γάλλος πολιτικός που το 2015 προήδρευσε των συνομιλιών που οδήγησαν στην παγκόσμια συμφωνία ορόσημο για την κλιματική αλλαγή, κατήγγειλε σήμερα τις κινήσεις του αμερικανου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που επιδιώκει να καταργήσει τις υιοθετηθείσες επί προεδρίας Ομπάμα κανονιστικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σήμερα ότι η Κίνα παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

"Οι αρχικές αποφάσεις της κυβέρνησης του νέου αμερικανού προέδρου αναφορικά με τη μάχη κατά της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό βήμα προς τα πίσω", αναφέρει ο Φαμπιούς σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Φαμπιούς πρόσθεσε..

Μανιάτης: Να γίνει η Ελλάδα βάση τεχνικής υποστήριξης των ερευνών υδρογονανθράκων σε όλη τη Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Την δική του πρόταση για την επόμενη ημέρα όσον αφορά τις έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων κατέθεσε σήμερα από το βήμα του ΕΒΕΑ ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως τόνισε σχετικά με την σημερινή κατάσταση:

«Η πολιτική η δική μας είχε στόχο την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων και την ανάπτυξη αγωγών ώστε να αξιοποιηθούν οι ποσότητες της ευρύτερης περιοχής μας.

Ο East Med κινδύνευσε το 2013 να μην υπάρξει διότι ..

Νέο κοίτασμα ΦΑ στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η BP

Από το energy.reporter.com.cy
Ακόμα μια ανακάλυψη ποσότητας φυσικού αερίου σε τεμάχιο στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Νταμιέτας στο ανατολικό Δέλτα του Νείλου ανακοίνωσε η ΒΡ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η γεώτρηση στο σημείο “Qattameya Shallow-1” (θαλάσσιο βάθος 108 μέτρων) έφτασε σε βάθος 1.961 μέτρων και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την παρουσία 37 μέτρων καθαρού φυσικού αερίου σε υψηλής ποιότητας πλινθογενείς αμμόλιθους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, μελετούνται..

Η ExxonMobil ζητά από τον Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Από το worldenergynews.gr
Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil ζήτησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο Λευκός Οίκος θεωρεί «κακή».

Σε επιστολή που απέστειλε στις 22 Μαρτίου ο Πίτερ Τρέλενμπεργκ, υπεύθυνος για την περιβαλλοντική πολιτική της ExxonMobil, υπενθυμίζει ότι η πετρελαϊκή εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, «υποστηρίζει τη συμφωνία του Παρισιού ως αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής».

«Πιστεύουμε ότι ..