Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία απειλεί επισήμως την Κύπρο απαιτώντας να σταματήσει τις έρευνες υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Ευθείες απειλές κατά της Κύπρου εξαπολύει η Άγκυρα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι αν η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» -όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία- δεν σταματήσει τις δραστηριότητες σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, η Τουρκία «θα λάβει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας Χουσεϊν Μουφτούογλου, «αναμένουμε ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα σταματήσει τις όποιες δράσεις αφορούν στους υδρογονάνθρακες του νησιού» και προστίθεται ότι «η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στην περιοχή». 

Η εν λόγω ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση σχετικά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 8 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

.
Από το poenergias.gr

Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με αφορμή την επικείμενη ποινική δίκη στις 23-3-2017
κατά 8 συναδέλφων μηχανικών δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση της στους ίδιους και το
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) .

Η παρουσία και οι παρεμβάσεις των 8 συναδέλφων μαζί με άλλους συναδέλφους στα
γραφεία του ΕΤΑΑ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΤΑΑ την περίοδο 2013-
2014, εξέφραζαν την αντίθεση Σωματείων και Φορέων των Μηχανικών και της Διοικούσας
Επιτροπής του ΤΕΕ απέναντι στην ..

Υποχρεωτική η προέγκριση από την Κομισιόν των συμβάσεων με τρίτες χώρες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Διευρυμένες εξουσίες αποκτά και επίσημα η Κομισιόν στην ενεργειακή πολιτική στον κλάδο του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου η οποία προβλπεπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες των κρατών-μελών με τρίτες χώρες θα πρέπει να κοινοποιούνται στις Βρυξέλλες πριν ολοκληρωθούν.

Από τη δέσμευση αυτή εξαιρείται ο ηλεκτρισμός. Απώτερος στόχος της συμφωνίας, σύμφωνα εξάλλου και με τις επισημάνσεις της Κομισιόν, είναι η προώθηση του στόχου για ενίσχυση της "ενεργειακής ασφάλειας" της Ευρώπης και η μείωση της εξάρτησης από η Ρωσία.

Η Κομισιόν είχε ..

Ο ...ΔΥΣΚΟΛΟΣ !...

Η ενεργειακή «αναγέννηση» που σχεδιάζει ο Trump αφήνει αδιάφορες τις πετρελαϊκές

Από το worldenergynews.gr
Τα σχέδια του προέδρου Donald Trump  για περιορισμό των περιβαλλοντικών κανονισμών θα προκαλέσουν μια νέα άνθηση του τομέα ενέργειας και τα αμερικανικά γεωτρύπανα θα βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο δρόμο προς την ανεξαρτησία της από το ξένο πετρέλαιο εκτιμά ο Λευκός Οίκος.

Όμως, οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τους μετόχους τους ότι οι κανονισμοί έχουν μικρό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters στα μεγέθη των κορυφαίων παραγωγών.

Στις ετήσιες εκθέσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, 13 από τους 15 μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου   δήλωσαν ότι ..