Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

NIOC: Το Ιράν θα αυξήσει 60% τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ευρώπη τους επόμενους 2 μήνες

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν θα αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη κατά 60% τους επόμενους 2 μήνες, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC) Αλί Καρντόρ.

«Επί του παρόντος οι εξαγωγές μας πετρελαίου προς την Ευρώπη ανέρχονται σε 500.000 βαρέλια την ημέρα και σχεδιάζουμε να τις αυξήσουμε σε 800.000 βαρέλια την ημέρα τους επόμενους 2 μήνες», είπε χαρακτηριστικά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όπως είπε, μετά την...

Αξιοποίηση υδρογονανθράκων με διαφάνεια

Από το energypress.gr
Πλησιάζουν οι μέρες στις οποίες θα αντιληφθούμε ως λαός πως πράγματι τελικά υδρογονάνθρακες υπάρχουν…

Αυτό ίσως δεν το έχει αντιληφθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας δεν διαθέτει την κουλτούρα των «ορυκτών πόρων» και των έμμεσων διακυβευμάτων. Θα πρέπει το δυνατό συντομότερο να «εκπαιδευθεί» κατάλληλα το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Οριζοντίως και καθέτως.

Η ανησυχία μου ως πολίτης είναι η εξής: σύμφωνα με το άρθρο 161 του νόμου 4001/2011, το 20% του ποσού από τα χρήματα των αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα πηγαίνει στο κράτος ως φόρος (Εθνικός Λογαριασμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών) και το 5% στις Περιφέρειες στις οποίες θα πραγματοποιούνται οι εξορύξεις.

Επειδή τα λεφτά θα είναι πολλά, πως θα γνωρίζω εγώ ο απλός πολίτης, ότι τα λεφτά δεν θα πηγαίνουν στις τσέπες ημετέρων; Μήπως πρέπει..

Συνάντηση Αναστασιάδη με Στελέχη της ExxonMobil την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη

Από το energia.gr
Σε δείπνο εργασίας με στελέχη της ExxonMobil στη Νέα Υόρκη θα παρακαθίσει την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις για την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σημαντικές συναντήσεις με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και με κάποιους άλλους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για επαφές που είνα..

Με "πέτσινες" "μελέτες", κατά παραγγελία της Γερμανίας, συνεχίζεται πλέον η κλιματική απάτη. Για λεφτά γίνονται όλα ...

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Γερμανία έχει αυτή την περίοδο την προεδρία της Συνόδου G20, των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Τον Ιούλιο θα γίνει η Σύνοδος των ηγετών στο Αμβούργο και ήδη γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες. Στο διήμερο 17-18 Μαρτίου έγινε στο Μπάντεν-Μπάντεν σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, οπότε η Γερμανία πήρε τη μεγάλη κρυάδα απ' τις ΗΠΑ: στο πεντασέλιδο ανακοινωθέν δεν θα βρείτε πουθενά τις λέξεις "αέρια θερμοκηπίου", "κλίμα", "κλιματική αλλαγή", "υπερθέρμανση", "Συμφωνία του Παρισιού". Η παρέμβαση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν καταλυτική και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στην ψυχρή άρνηση του Τραμπ να δώσει το χέρι του στη Μέρκελ την ίδια ημέρα, αλλά η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην..

Νέος τερματικός σταθμός LNG στην Ιταλία

Από το naftikachronika.gr
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας μεταξύ της FederPetroli (Federazione Internazionale del Settore Petrolifero) και της τοπικής Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων (Confindustria) στην πόλη Κρότωνα της Ιταλίας, για τη δημιουργία ενός νέου τερματικού σταθμού LNG στον Κρότωνα, ο οποίος θα παράγει και θα διανέμει υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο τερματικός αυτός σταθμός αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά στην Ιταλία, μετά τους τερματικούς σταθμούς στα λιμάνια της La Spezia, του Λεβάντε και της Τοσκάνης.

Η χρήση του φυσικού αερίου προορίζεται να ..

Παρούσα στους ανταγωνισμούς για τους φυσικούς πόρους της Αρκτικής η ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρκτικής
Από το energypress.gr
Ενίσχυση των θέσεών της στον αυξανόμενο ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πλούσιων φυσικών πόρων και των θαλάσσιων οδεύσεων στην περιοχή της Αρκτικής επιδιώκει συστηματικά τα τελευταία χρόνια η ΕΕ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το πρόσφατο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, με το οποίο καλείται η Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες από τα ζητήματα της αλιείας και της «προστασίας των δικαιωμάτων των αυτόχθονων κοινοτήτων» μέχρι τα θέματα της ασφάλειας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Τεράστιοι ανεκμετάλλευτοι φυσικοί πόροι

Στην Αρκτική, δηλαδή την περιοχή γύρω..