Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Σαουδική Αραβία απαντά στις αυξήσεις παραγωγής των ΗΠΑ

Από το euro2day.gr
Ανώτατοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι από τον τομέα της ενέργειας ανέφεραν στις κορυφαίες αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών αυτή την εβδομάδα, ότι δεν θα πρέπει να υποθέτουν πως ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις μειώσεις παραγωγής για να αντισταθμίσει την αυξανόμενη παραγωγή από τα αμερικανικά πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου, όπως ανέφεραν δύο πηγές του Reuters από τη βιομηχανία την Πέμπτη.

Οι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται εν μέσω μιας αβέβαιης εκεχειρίας με τις αμερικανικές εταιρίες, έπειτα από έναν πόλεμο τιμών που κράτησε δύο χρόνια και «στρίμωξε» πολλούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου.

Μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο της βιομηχανίας πετρελαίου στην αμερικανική πρωτεύουσα ενέργειας, το Χιούστον, ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih ανέφερε πως..

«Πράσινο νησί» χτίζουν Δανοί, Ολλανδοί και Γερμανοί

Από το zougla.gr
Την κατασκευή ενός τεράστιου τεχνητού νησιού στο σημαντικότερο αμμοσύρτη του κόσμου, το Dogger Bank της Βόρειας θάλασσας αναμένεται να επικυρώσει η υπογραφή της κοινοπραξίας ανάμεσα σε εταιρείες ενέργειας της Δανίας, Ολλανδίας και Γερμανίας παρόντος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας, Maos Sefcovic στις Βρυξέλλες στις 23 του Μάρτη.

Το Dogger Bank συνολικής έκτασης περίπου 6.800 τ. μιλίων (17.600 τ.χλμ.) βρίσκεται στο μέσον περίπου της Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ Αγγλίας και Δανίας και αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το κατάλληλο σημείο για την κατασκευή ενός ..

Ινδιάνοι διαδήλωσαν μπροστά στο Λευκό Οίκο για την κατασκευή του Dakota Access

Από το altsantiri.gr
Περίπου 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί Ινδιάνοι, διαδήλωσαν σήμερα μπροστά στον Λευκό Οίκο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή ενός αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού στη Βόρεια Ντακότα, η οποία ξανάρχισε με την έλευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.

Υπό τους ήχους των τυμπάνων, οι ιθαγενείς χόρευαν φωνάζοντας «το νερό είναι ζωή», «προστατεύστε το νερό», ή «οι ζωές των ιθαγενών μετράνε», και παραδοσιακά τραγούδια των φυλών τους εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κατασκευή του Dakota Access, που λένε πως απειλεί τους υδάτινους πόρους της περιοχής και την ιερή γη της φυλής των Σιου του Όρθιου Βράχου.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ..

Νέες αγορές πετρελαίου αναζητεί η Ρωσία με τη βοήθεια του μεγιστάνα Γιακομπασβίλι

Από το energypress.gr
Ένας Ρώσος, πρώην μεγιστάνας των χυμών στη Ρωσία, που διαθέτει εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοινώνει ότι επεκτείνει τη συνεργασία του με την ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο Rosneft, προκειμένου να βοηθήσει τον πετρελαϊκό κολοσσό να ενισχύσει το εμπόριο από την Τουρκία έως την νότια Ευρώπη.

Η συνεργασία της Rosneft με τον Νταβίντ Γιακομπασβίλι και την εταιρία του Petrocas, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο και τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναπτυχθούν νέες αγορές καθώς η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ που επιβλήθηκαν το 2014 αναφορικά με τις δραστηριότητες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις ανάγκασαν..

Νέο γύρο ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ξεκινά η Τουρκία

Από το liberal.gr
Νέο γύρο ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ξεκινά φέτος η Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Berat Albayrak.

«Θα κάνουμε φέτος βήματα για έρευνα και εξόρυξη στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο» δήλωσε σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Ανατολή» ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας σε συνέδριο στο Χιούστον.

Όπως είπε, μετά τις πρώτες έρευνες από το σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa, ένα δεύτερο σκάφος θα πραγματοποιήσει δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες «και στις δύο θάλασσές μας».

Όπως σχολιάζει το..

Βενεζουέλα: Ακυρώθηκε η απόφαση για αποζημίωση 1,4 δισ. δολ. στην Exxon Mobil

Από το worldenergynews.gr
Μετά από απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου, η απόφαση του Διεθνούς Κέντρου για την Επίλυση Διαφορών (της Παγκόσμιας Τράπεζας) για καταβολή αποζημίωση 1,4 δισ. δολ. από τη Βενεζουέλα στην Exxon Mobil, ακυρώθηκε. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος της κυβέρνησης του Nicolas Maduro, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC.

Η μήνυση της κολοσσιαίας πετρελαϊκής αφορούσε το..