Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τροπολογία αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των κυρίων συντάξεων

Από το fpress.gr
Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπ. Εργασίας αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των κυρίων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, η αιτιολογική έκθεση προβλέπει:

Ανάλυση της VesselsValue για τις εξαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου

Από το energypress.gr
Μια σύνοψη της τρέχουσας πορείας του ιρανικού αργού πετρελαίου, με βάση τις επεξεργασίες του αναλυτή της,William Bennett, ετοίμασε η VesselsValue.

Όπως αναδεικνύεται από το σχετικό inforgaphic, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν πέρυσι, οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για το ιρανικό πετρέλαιο, με αποτέλεσμα διακριτή άνοδο των εξαγωγών.

Όμως, οι νέοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου διαμορφώνουν μια δυνητικά διαφορετική κατάσταση, με το ερώτημα αν θα συνεχιστεί η άνοδος των εξαγωγών να αναζητά απαντήσεις.

Δείτε το γράφημα που ετοίμασε η VesselsValue εδώ:

Τεχνητή νοημοσύνη που γράφει δικό της κώδικα «κλέβοντας» από άλλα προγράμματα

Από το naftemporiki.gr
Ερευνητές της Microsoft και του University of Cambridge ανέπτυξαν ένα σύστημα, ονόματι DeepCoder, το οποίο είναι σε θέση να γράφει τον δικό του κώδικα, ανοίγοντας ίσως τον δρόμο για συστήματα που θα μπορούν να δέχονται «παραγγελίες» για προγράμματα από ανθρώπους και στη συνέχεια να τα δημιουργούν για λογαριασμό τους.

Όπως αναφέρει το New Scientist, το DeepCoder ήταν σε θέση να λύσει βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε διαγωνισμούς προγραμματισμού. Μακροπρόθεσμα, η προσέγγιση αυτή θα επέτρεπε σε άτομα χωρίς γνώσεις προγραμματισμού να περιγράφουν απλά μια ιδέα για ένα πρόγραμμα και το σύστημα να την υλοποιεί, όπως υποστηρίζει ο Μαρκ Μπρόκσμιντ, ένας από τους δημιουργούς του.

Το DeepCoder χρησιμοποιεί μια τεχνική που..

Die Welt: Η Ελλάδα, ο μεγάλος νικητής μετά την άρση κυρώσεων κατά του Ιράν

Από το altsantiri.gr
Οι περισσότερες θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου αναλαμβάνονται και διεκπεραιώνονται από ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες και καμιά άλλη χώρα δεν επωφελείται τόσο πολύ όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η λονδρέζικη εταιρεία Vessels Value (ειδικεύεται στις αποτιμήσεις των πλοίων της ποντοπόρου ναυτιλίας) και βρίσκονται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν στις αρχές του 2016, οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν έχουν εκτοξευθεί και είναι πλέον η τρίτη χώρα εξαγωγής πετρελαίου (μετά την Σαουδική Αραβία και το Ιράκ), δεδομένου ότι εξάγει σχεδόν 3,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Ανάλογη είναι και η αύξηση των τάνκερ: Σήμερα μεταφέρουν πετρέλαιο 563, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν 277.

Στο top-ten των εταιρειών ..

Το πετρέλαιο αυξάνει την ανεργία και πιέζει το κράτος πρόνοιας στη Νορβηγία

Από το energypress.gr
Το φτηνό πετρέλαιο και ο υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης στην παραγωγή, στο έδαφος της κρίσης, πλήττουν τις θέσεις εργασίας στη Νορβηγία, με την ανεργία να τείνει σε ύψη ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, η μείωση των εισφορών εξαιτίας της επιδείνωσης στους δείκτες της απασχόλησης πλήττουν και το περίφημο "κράτος πρόνοιας και δικαίου" της χώρας.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η νορβηγική στατιστική υπηρεσία, προκύπτει ότι..

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας επένδυσε 112 εκατ. δολ. σε τουρκικές ενεργειακές εταιρείες

Από το worldenergynews.gr
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, οι πόροι του οποίου προέρχονται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που παράγει η χώρα, επένδυσε 112,1 εκατομμύρια δολάρια το 2016 σε πέντε τουρκικές ενεργειακές εταιρείες ενέργειας, από σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διαχειρίστριας τράπεζας Norges Bank.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη επένδυση έγινε στην μεταλλευτική Eregli Iron and Steel, στην οποία απέκτησε μερίδιο 0,94% έναντι 48,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθεί η πετρελαϊκή Tupras, η οποία διαθέτει τέσσερα διυλιστήρια...

Πάνω από 25.000 μαθητές στα σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής του TAP

Από το energypress.gr
Το πρόγραμμα Σεμιναρίων Κυκλοφοριακής Αγωγής που χορήγησε από το Μάιο του 2016 ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την πρωτοβουλία, που απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού και Λυκείου, οργάνωσε και υλοποίησε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) στις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας, από όπου διέρχεται ο αγωγός: Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Τα σεμινάρια παρέδωσαν..

H Saudi Aramco μειώνει τις τιμές του πετρελαίου για τις παραδόσεις Απριλίου 2017

Από το worldenergynews.gr
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η σαουδαραβική Saudi Aramco, ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει τις τιμές του πετρελαίου για παραδόσεις Απριλίου 2017 στους πελάτες της, με στόχο την αύξηση των παραγγελιών, κυρίως στην Άπω Ανατολή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι για τους πελάτες της στην Άπω Ανατολή, έχει μειώσει τις τιμές του «super light» και «extra light» πετρελαίου κατά 50 και 75 σεντς το βαρέλι αντίστοιχα.

Οι τιμές για τις κατηγορίες πετρελαίου «light» και «medium» έχουν..

Total και Petrobras υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης ύψους 2,2 δισ. δολαρίων

Από το worldenergynews.gr
Η Γαλλική πετρελαϊκή Total και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petrobras υπέγραψαν συμφωνία σχηματισμού μιας νέας εταιρικής σχέσης μεταξύ τους στους τομείς των ανάντη και κατάντη δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, θα ενισχυθεί η τεχνική συνεργασία των δύο εταιρειών καλύπτοντας τις εργασίες εξόρυξης, διύλησης και εμπορίας, την έρευνα και την τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/3) η Total.

Η Γαλλική εταιρεία θα καταβάλει..

Σε Κίνδυνο η Ενεργειακή Τροφοδοσία της Ελλάδας Μέσω Τουρκίας

Από το energia.gr
Όσο και εάν δεν θέλουμε να το ομολογήσουμε, σήμερα η τροφοδοσία του Ελληνικού ενεργειακού συστήματος εξαρτάται σε ένα αξιοσημείωτο βαθμό από την Τουρκία, αφού μέσω αυτής προμηθευόμαστε το 25% περίπου των εγχώριων αναγκών αερίου, (βλέπε Ελληνο-Τουρκικός αγωγός αερίου από το 2007) ενώ παράλληλα λειτουργεί διασυνοριακή ηλεκτρική διασύνδεση υψηλής τάσης μέσω της οποίας πραγματοποιούνται συναλλαγές ηλεκτρισμού και ικανοποιούνται βασικές ανάγκες ευστάθειας του συστήματος. Επιπλέον, μέσω των στενών των Δαρδανελίων διέρχονται ..

Ισχυρό ολλανδικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Πολύ σύντομα φαίνεται ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την πώληση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ, θέμα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι διαδικασίες φαίνεται ότι επιταχύνονται και από το γεγονός ότι εκδηλώνεται ισχυρό ενδιαφέρον από την ολλανδική πλευρά για την απόκτηση ουσιαστικού λόγου στις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη των «δρόμων» μεταφοράς φυσικού αερίου από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές.  

Η κατασκευή του TAP που..

Πως θα ισχυροποιηθούν τα ΕΛΠΕ το 2017 – Τα σχέδια για την ριζική αναδιάρθρωση του Ομίλου

Από το worldenergynews.gr
Μετά τα ιστορικά κέρδη της χρήσης 2016 με όρους καθαρής κερδοφορίας 329 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA 836 εκατομμυρίων ευρώ, ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) υπό την διοίκηση Γ. Στεργιούλη σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, με στόχο το 2017 τα ΕΛΠΕ να βρεθούν σε ακόμη ισχυρότερη θέση.

Ποιοι θα είναι οι άξονες της στρατηγικής αυτής:

Οι «παιγνιδιάρηδες» στα «Ελληνικά Πετρέλαια»!!!

Από το newpost.gr
Κάποιος, είναι απολύτως βέβαιο, ότι παίζει παιχνίδια στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Πολλά λέγονται και ακούγονται για τακτοποίηση ημετέρων αλλά και επιλεκτικές συμμαχίες με ΜΜΕ!

Δεν ξέρουμε (ακόμα) εάν το παιχνίδι το παίζουν ανώτερα διοικητικά στελέχη ή κάποιοι «μανδαρίνοι» τοποθετημένοι σε θέσεις - κλειδιά από το σύστημα.

Αυτό που προέχει- και μείς θα πιέσουμε- είναι να δούμε τις λίστες χορηγιών και διαφήμισης. Έχει μεγάλη σημασία…

Ο θείος