Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Πράσινο φως για τον ζεόλιθο "made in Greece"

Από το capital.gr
Άδεια εκμετάλλευσης λατομείου ζεόλιθου στην περιοχή "Κόκκαλο" Πετρωτών Έβρου εξασφάλισε η εταιρεία Όλυμπος.

Πρόκειται για την πρώτη άδεια για εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου που χορηγεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την εξόρυξη από το ελληνικό υπέδαφος του ορυκτού με τις πολλαπλές χρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν δεν εμφανιστούν στον ορίζοντα πιθανά προσκόμματα, όπως..

Σε διαπραγματεύσεις με διεθνείς εταιρείες η Αλγερινή Sonatrach για υπεράκτιες γεωτρήσεις

Από το worldenergynews.gr
Η Αλγερινή κρατική ενεργειακή εταιρεία Sonatrach η οποία αποτελεί βασικό προμηθευτή φυσικού αερίου της Ελλάδας, έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές Exxon Mobil και Anadarko, καθώς και την Ιταλική Eni, προκειμένου να πραγματοποιήσει υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου στη Μεσόγειο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρεία της βορειοαφρικανικής χώρας δεν έχει καταφέρει παρά τις προσπάθειες της τα τελευταία χρόνια να..

Aramco: Επενδύει επτά δισ. δολ. στη Μαλαισία

Από το newmoney.gr
Το ποσό των επτά δισ. δολαρίων θα επενδύσει σε project που αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου στη Μαλαισία, η σαουδαραβική εταιρεία Aramco, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak.

Το εν λόγω project, συνολικής αξίας 27 δισ. δολαρίων, ξεκίνησε μέσω jonti venture μεταξύ της Aramco και της Μαλαισιανής εταιρείας Petronas, ενώ η συμφωνία για την επένδυση της Aramco θα υπογραφεί αύριο Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

D. Helm (καθηγητής Οξφόρδης): Λανθασμένη η στρατηγική του ΟΠΕΚ για την στήριξη των τιμών του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ ενδεχομένως να έχουν καταφύγει σε λανθασμένη προσέγγιση προκειμένου να συρρικνώσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά, σύμφωνα με τον οικονομολόγο και καθηγητή Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Dieter Helm.

Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ για το πετρέλαιο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, ο Helm αντιτάχθηκε στις προοπτικές της βιομηχανίας πετρελαίου, τονίζοντας ότι η ιστορία καταδεικνύει μόνο μία κατεύθυνση για τις τιμές, και αυτή είναι καθοδική.

Με άλλα λόγια, οι χώρες της συμφωνίας θα πρέπει να..

200 ελαιόδεντρα αντιστέκονται στον ΤΑΡ

Από το kavalapress.gr
Ο Νότιος Διάδρομος φυσικού αερίου, θα ξεκινήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη μέχρι το 2020, δήλωσαν οι υποστηρικτές του  στις 23 Φεβρουαρίου, παρά τον κίνδυνο καθυστερήσεων που εμφανίστηκαν σε αυτό το εγχείρημα το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία.

Οι πολιτικοί και οι υπουργοί οι οποίοι συναντήθηκαν στο Μπακού υποστήριξαν την αξία 40 δις $ και την έκταση 3.500 χλμ αλυσίδας αγωγών, η οποία αποτελεί ένα βήμα προς τον περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ένατη κατά σειρά αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών εναντίον του TAP στο Συμβούλιο της Επικρατείας δημιουργεί ερωτηματικά και θέτει υπό αμφισβήτηση την..

50.000 νέοι σπόροι στην Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων για την προστασία από πόλεμο και φυσικές καταστροφές

Από το naftemporiki.gr
Περίπου 50.000 νέα δείγματα σπόρων κατατέθηκαν στη μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων στον κόσμο, που έχει δημιουργηθεί για την προστασία της χλωρίδας και των πηγών τροφίμων του πλανήτη στην περίπτωση πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Μερικά από τα 50.000 δείγματα ήταν απλά επιστροφές μετά από μια απρόσμενη ανάληψη το 2015.

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ βρίσκεται στην αρκτική περιοχή του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το Βόρειο Πόλο. Κατασκευάστηκε το 2008 από τη νορβηγική κυβέρνηση υπογείως σε μία ζώνη μόνιμης ψύξης, ως μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που εξαφανιστούν πηγές τροφίμων λόγω συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

Μαζί με άλλες τράπεζες σπόρων σε όλο τον κόσμο, η τράπεζα του Σβάλμπαρντ προοριζόταν ως ..