Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Απολυμένοι Λιπασμάτων Καβάλας:Περί λειτουργίας και αδείας του εργοστασίου του λόγου το αληθές…

Από το kavalapress.gr
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άπαξ και διά παντός πως το Σωματείο και τα μέλη του αγωνίστηκαν πολλά χρόνια τώρα και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα εργοστάσιο ανοιχτό που σέβεται τους νόμους, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας προς όφελος των εγκαταστάσεων, του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε ανυπόστατες κατηγορίες πως επιθυμούμε το κλείσιμο του εργοστασίου την ώρα που δίνουμε τεράστιο αγώνα 8 μήνες τώρα να επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου παράνομα εκδιωχθήκαμε από τον κ. Λαυρεντιάδη… στις δουλειές μας στο εργοστάσιο.

Τι συμβαίνει με την αδειοδότηση; Για ποιον λόγο διαμαρτυρόμαστε;

Η από 24/12/2015 (Ναι, ακριβώς… Παραμονή Χριστουγέννων!!!) απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αδειοδοτεί την εταιρεία PFIC Ltd (τη δεύτερη εταιρία που υπήρχε στο εργοστάσιο μετά την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ AEBE) και της χορηγεί άδεια λειτουργίας λόγω αλλαγής φορέα και κτιριακής τροποποίησης.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο της άδειας λειτουργίας της ως άνω εταιρείας, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Όλες οι αλλαγές στα εργατικά από το 2010 μέχρι σήμερα

Από το ergasiaka-gr.net
Από το 2010 και μετά και με το πρόσχημα πάντα της βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της Ελληνικής Οικονομίας γενικότερα, επιχειρείται και συντελείται, μια ραγδαία και πρωτόγνωρη παρέμβαση και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και του εργατικού δικαίου, που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο μέχρι τότε και παγιωμένο επί πολλά χρόνια εργασιακό τοπίο στη χώρα μας.
Στη μελέτη που θα βρείτε στο ..

Αυτές είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς μηχανικούς

Από το insider.gr
Τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλουν οι μισθωτοί μηχανικοί ορίζει σχετική εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στην οποία ανακοινώθηκε η ένταξη στον ΕΦΚΑ των μισθωτών του τ. ΕΤΑΑ–τομέας ΤΣΜΕΔΕ–απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η εγκύκλιος αφορά τις εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

Επερώτηση 16 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ενέργεια

Από το worldenergynews.gr
Την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τη ΔΕΗ, τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρισμού και τις ΝΟΜΕ, καθώς και τις καθυστερήσεις στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και της  ΔΕΠΑ επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε επερώτησή τους, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, 16 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Η επερώτηση  έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

ΘΕΜΑ: Σε αδιέξοδο η Ενέργεια, κίνδυνοι για την κοινωνία και την εθνική οικονομία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυο χρόνια ήδη στην εξουσία, και στον τομέα της ενέργειας  εφαρμόζει ανερμάτιστη και αναποτελεσματική πολιτική, και λόγω των ιδεοληψιών της αρνείται την υλοποίηση ακόμα και απλών βημάτων ενεργειακής ανάπτυξης, τον σχεδιασμό των οποίων παρέλαβε έτοιμο, με συνέπεια να έχει οδηγήσει τον τομέα της ενέργειας σε τέλμα.

Επείγοντα διαρθρωτικά προβλήματα εξακολουθούν να ..

Το EuroAfrica Interconnector ξεκίνησε

Από το lygeros.org
Το EuroAfrica Interconnector που θα συνδέσει την Κύπρο με την Αίγυπτο ξεκινά επίσημα την πορεία κι έρχεται να ενισχύσει το EuroAsia Interconnector που θα ενώνει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Κύπρο με την Ελλάδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Κύπρος δεν είναι πια μόνο κρίκος μιας αλυσίδας, αλλά ένα τριπλό σημείο επαφής. 

Έτσι, όσοι δεν πίστευαν ότι το EuroAsia Interconnector θα γίνει πραγματικότητα και βλέπουν τώρα με τα μάτια τους πόσο έχει εξελιχθεί ο σχεδιασμός του, πρέπει να προετοιμαστούν νοητικά μ’ αυτήν την νέα διασύνδεση που έρχεται μέσω των ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου να υποστηρίξει ένα δίκτυο ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας που δίνει άλλες δυνατότητες. 

Τώρα δεν πρόκειται για..

Έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις για την προεδρία του ΤΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Από το newmoney.gr
Την ανατροπή του πρόσφατου αποτελέσματος που ουσιαστικά έδινε ξεκάθαρη νίκη στον προερχόμενο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό επιδιώκει η μειοψηφία του επιστημονικού φορέα με τη μεγάλη όμως σημασία για την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρονται σε προσπάθεια του επίσης προερχόμενου από την κεντροδεξιά παράταξη, Χρόνη Ακριτίδη (φέρεται να έχει σχέσεις με το στρατόπεδο Μπακογιάννη) που μειοψήφησε, να πάρει την προεδρία λόγω συμμαχίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ με τον ίδιο.

Ήδη ο σχεδιασμός αυτής της πολιτικής έχει συζητηθεί σε μεγάλα μελετητικά γραφεία ενώ την υπόθεση παρακολουθεί με ενδιαφέρον - αν και με μια απόσταση - η ηγεσία του υπουργείου υποδομών, μεταφορών και δικτύων.

Εξαγωγές άνω του 1 δισ. ευρώ από την ελληνική εξορυκτική βιομηχανία το 2016

Από το worldenergynews.gr
Το 2016 ήταν μια ακόμη θετική χρονιά για την ελληνική εξορυκτική βιομηχανία, η οποία παρά τη συνεχιζόμενη εσωτερική οικονομική κρίση, διατήρησε αλώβητες τις παραγωγικές της δομές, παρέμεινε σημαντικός εργοδότης, κράτησε τα μερίδιά της στη διεθνή αγορά και πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά εξαγωγές που εκτιμάται ότι υπερέβησαν το 1 δισ. ευρώ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου και η αποδοχή του ως ένα από τους κύριους παράγοντες στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου της χώρας αποτελεί κύρια προτεραιότητα για τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε ..

Απαγορευμένα Χημικά Από τη Δεκαετία του 1970 Βρέθηκαν στα Βαθύτερα Σημεία των Ωκεανών

Από το energia.gr
Χημικές ουσίες που είχαν απαγορευθεί από τη δεκαετία του 1970, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά να υπάρχουν ακόμη και στα βαθύτερα σημεία των ωκεανών της Γης, στις τάφρους των Μαριανών του Βόρειου Ειρηνικού και των Κερμαντέκ του Νότιου Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσαν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι από τα σχετικά υψηλά επίπεδα αυτών των ρυπογόνων ουσιών,σε τόσο βαθιά οικοσυστήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Άλαν Τζέιμσον του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature Ecology and Evolution, μελέτησαν ιστούς θαλάσσιων οργανισμών (αμφίποδων), που είχαν συλλέξει από τις δύο τάφρους με τη βοήθεια μη επανδρωμένων ρομποτικών οχημάτων, σε βάθη από 7.227 έως 10.250 μέτρα.

Η ανάλυση αποκάλυψε..

Σοβαρές παρατυπίες στη λειτουργία των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης
Από το euro2day.gr
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαπίστωσε σειρά παρατυπιών εκ μέρους της εταιρίας ELFE ΑΒΕΕ κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της στην εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, καθώς εξακριβώθηκε ότι η ELFE ABEE δεν είχε άδεια λειτουργίας σε ισχύ.

Από την εξέταση του ιστορικού λειτουργίας της επιχείρησης προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η διοίκηση της πάλαι ποτέ Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), δεν τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την ..

«Φρένο» μπαίνει στις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Από το kathimerini.gr
Τα καινούργια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών. Η πτώση των τιμών της ενέργειας ανάγκασε τις εταιρείες του κλάδου να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ έχει καταστεί πολύ πιο δύσκολος ο εντοπισμός καινούργιων κοιτασμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IHS, το περασμένο έτος εντοπίσθηκαν μόνον 174 καινούργια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλον τον κόσμο, όταν μέχρι το 2013 ο μέσος όρος έφτανε στα 400 με 500 καινούργια κοιτάσματα τον χρόνο. Ανάλογη είναι η μείωση των δαπανών για την άντληση και εκμετάλλευση των νέων κοιτασμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Wood Mackenzie, το 2016 οι σχετικές δαπάνες δεν υπερέβησαν τα 40 δισ. δολ. όταν μόλις το 2014 έφταναν στα 100 δισ. δολ.

Οπως επισημαίνει ρεπορτάζ των Financial Times, η αλλαγή οφείλεται ..

Νέο στρατηγικό πλάνο 5ετίας από τα ΕΛΠΕ για τις ευκαιρίες σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό- Τι θα εισηγηθεί ο σύμβουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Ενα νέο πλάνο για την επόμενη 5ετία, περισσότερο οραματικό από το προηγούμενο, με γνώμονα τις τεράστιες ευκαιρίες που διανοίγονται στην περιοχή λόγω των αλλαγών που συντελούνται διεθνώς, πρόκειται να καταρτίσουν τα ΕΛΠΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, o όμιλος προτίθεται σύντομα να προσλάβει σύμβουλο προκειμένου να του εισηγηθεί τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης των συμμετοχών του στο φυσικό αέριο (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ), αλλά και να του παρουσιάσει τις προοπτικές στις αγορές ηλεκτρισμού, και υγρών καυσίμων, καθώς και σε κάθε άλλο τομέα όπου αυτός δραστηριοποιείται.

Κάθε χρόνο τα ΕΛΠΕ επικαιροποιούν το 5ετές τους σχέδιο, το οποίο και είναι κυλιόμενο, περιλαμβάνοντας τόσο..

Με 500 εκατ. ευρώ «φορτώνει» το ΥΠΕΝ τις εταιρίες πετρελαιοειδών λόγω κοινοτικής οδηγίας για την εξοικονόμηση ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Με επιπλέον κόστος της τάξης των 500 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2017 - 2020 ή άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως, απειλούνται οι εταιρίες εμπορίας καυσίμων λόγω της υποχρέωσης της χώρας να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Η εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας, προκαλεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την βιωσιμότητα των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες λειτουργούν ήδη σε μια χειμαζόμενη, λόγω της οικονομικής κρίσης αγορά, αλλά και περεταίρω αύξησης των τιμών των καυσίμων για τους τελικούς καταναλωτές. 

Η ανάγκη άμεσης θεσμοθέτηση της διαδικασίας εφαρμογής της οδηγίας για την εξοικονόμηση ενέργειας η οποία ισχύει..

Δεν πτωχεύει ο Μαμιδάκης - Αίτηση για αρ. 99 με επενδυτή θυγατρική της Rosneft

Από το worldenergynews.gr
Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της Mamidoil-Jet Oil έγινε σήμερα 14 Φεβρεουαρίου 2017 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, με την απόσυρση του αιτήματος πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα να κατατεθεί νέο αίτημα για την εκκαθάριση εν λειτουργία, στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η κίνηση αυτή γίνεται, καθώς φαίνεται ότι είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, για να εισέλθει στο μετοχικο κεφάλαιο της εταιρείας ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosneft, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης.
Πρόκειται για διαδικασία, που ακολουθεί τα..

Τρείς άνθρωποι πέθαναν στην έκρηξη που στα διυλιστήρια πετρελαίου «"Bay Hasan"

Τουλάχιστον τρείς   εργάτες  έχασαν την ζωή τους  και 7 τραυματίσθηκαν  στην έκρηξη  που σημειώθηκε  στα διυλιστήρια πετρελαίου  στην πόλη Κιρκούκ στο Ιράκ.

Στις  δηλώσεις του ο  Νετζατ Χουσειην μέλος  της  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας  της Κιρκουκ  ανέφερε ότι,   οι εργάτες που τραυματίσθηκαν στο αποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε λόγω υψηλής πίεσης σε  μια δεξαμενή αποθήκευσης  κατά την διάρκεια  επισκευής του  στα διυλιστήρια  πετρελαίου «"Bay Hasan", διακομίσθηκαν αμέσως  στα  κέντρα υγείας.  

Ο Νετζατ Χουσειην   τόνισε ότι, οι αρχές ξεκίνησαν  μελέτες στο χώρο της έκρηξης.