Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Απολυμένοι Λιπασμάτων Καβάλας: To χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής

Από το kavalapress.gr
‘To χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής, η οποία μετά από αναβολές, αρνήσεις και ψεύτικες προφάσεις από την πλευρά της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Ενότητας Καβάλας, εκτελέστηκε. Τα συμπεράσματα δικά σας.» , αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας στην ανακοίνωση του και παραθέτει τις κινήσεις του.

Το χρονικό της ντροπής μιας ταλαίπωρης εισαγγελικής εντολής

«Την Πέμπτη 26/01/2017 στις..

Αναμονή για τον ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το insider.gr
Σε αναμονή βρίσκεται ο ΔΕΣΦΑ για το αν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την πώληση του 66% ή για το αν θα συνεχιστεί η υπάρχουσα διαδικασία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας στο Athens Energy Forum 2017.

«Δεν είμαστε ούτε οι πωλητές, ούτε οι αγοραστές. Αυτοί που έχουν να πουν περισσότερα είναι εκείνοι που εμπλέκονται περισσότερο, δηλαδή το υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ. Η προηγούμενη διαδικασία απέτυχε μετά από τρία χρόνια προσπαθειών. Η εταιρεία SOCAR έφυγε στα τέλη Σεπτεμβρίου και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε ενώπιων νέων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για το κατά πόσο θα πρέπει να διεξαχθεί  νέος διαγωνισμός ή θα συνεχιστεί η τρέχουσα διαδικασία», ανέφερε ο κ. Νίκας.

Παράλληλά, πρόσθεσε, ότι ο προβληματισμός της εταιρείας είναι ότι ..

Goldman Sachs: Πόσο μείωσαν την παραγωγή τους οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Ισχυρή προσήλωση στην προγραμματισμένη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ καταδεικνύουν τα πρώτα σημάδια για την υλοποίηση της συμφωνίας, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία η μείωση της παραγωγής ανέρχεται σε 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 
Μπορεί η μείωση να μην έχει αποτυπωθεί στα στοιχεία των εξαγωγών, ωστόσο είναι εντός των εκτιμήσεων της Goldman Sachs.
Να σημειωθεί ότι..

Το πάρτι αμοιβών στα ΕΛΠΕ από το ΔΣ έως τους συμβούλους Τύπου και τα άγνωστα εκατομμύρια οφειλών προς το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το bankingnews.gr
Τα 220 εκ ευρώ που ουδείς ξέρει πότε θα πληρωθούν και η συμφωνία με το Ιράν την οποία ξέρουν μόνο τα ΕΛΠΕ

Μπορεί στα Ελληνικά Πετρέλαια να έχει λόγο το ελληνικό δημόσιο ως ισχυρός μέτοχος και να διορίζει ουσιαστικά διοίκηση αλλά οι απολαβές των στελεχών δεν έχουν καμία σχέση με το… δημόσιο και πιθανώς και με τον ιδιωτικό τομέα. 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων εννιαμήνου όπου 4 εκτελεστικά μέλη του ΔΣ κάποια εκ των οποίων έχουν και το ρόλο του Γενικού Διευθυντή εισέπραξαν το ποσό των 864 χιλιάδων Ευρώ ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 συνολικά 7 άτομα είχαν μοιραστεί περίπου το ίδιο ποσό. 

Ουσιαστικά μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων και αυξάνεται η δαπάνη ανά δικαιούχο. 

Είναι δε..

Α. Πετριανίδης (ΣΕΕΠΕ): Εντατικοί έλεγχοι από την πολιτεία στα πρατήρια καυσίμων για προστασία των καταναλωτών

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το worldenergynews.gr
Έκκληση για παρέμβαση της Πολιτείας κάνει ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) κ. Ανδρέας Πετριανίδης, σχολιάζοντας στο World Energy News, τα ευρήματα της νέας έρευνας που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ανέδειξε για ακόμα μία φορά το θέμα της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων, με αφορμή τη διαπίστωση ελλιπών παραδόσεων και αποκλίσεων σε πρατήρια τριών περιοχών της χώρας.

Ο κ. Πετριανίδης περιγράφει στη συνέντευξή του τις λεπτομέρειες και τον τρόπο που διενεργήθηκε η έρευνα, τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος για να ευαισθητοποιεί το κράτος και να προχωρήσει σε συνεχιζόμενους ελέγχους για την προστασία του καταναλωτή και των υγιών επιχειρήσεων. 

«Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν τι..

Και χιούμορ για το ευρώ είχε το Athens Energy Forum

Αποτέλεσμα εικόνας για Athens Energy Forum
Από το energypress.gr
Φαίνεται ότι οι σημαντικές προσδοκίες από το Athens Energy Forum 2017 έφτιαξαν το κέφι των συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα να μη λείψουν και χιουμοριστικές στιχομυθίες.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σας σε δραχμές, οι ενεργειακές εταιρίες με διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αλλάξουν τους λογαριασμούς τους», είπε ο Σταθάκης, για να λάβει απάντηση λίγο αργότερα από το Γ. Μανιάτη: «χαιρόμαστε που ο υπουργός μας διαβεβαιώνει ότι το νόμισμα μας είναι το ευρώ, ωστόσο μας δυσαρεστεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν διέψευσε κατηγορηματικά τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή».

Καλή η πλάκα, βέβαια, αλλά πολλά..

Την πέμπτη γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου ξεκίνησε η Energean Oil

Από το worldenergynews.gr
Ξεκίνησε η πέμπτη γεώτρηση της Energean Oil  στην περιοχή του Πρίνου Καβάλας. 
Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η γεώτρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Energean, το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση συνολικά 15 γεωτρήσεων, οι τέσσερις από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τριπλασιάζοντας την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, η οποία κινείται κοντά στις 5.000 βαρέλια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ..

Μια πανάκριβη ιδεοληψία, κόστισε μέχρι τώρα πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ κι αφήνει πίσω θύματα!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η προπαγάνδα των αεριτζήδων λέει να βάλουμε ΑΠΕ, δήθεν για "να σώσουμε τον πλανήτη", στην πραγματικότητα για να καίμε φυσικό αέριο, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστή πλέον η αναξιοπιστία ηλεκτροδότησης με αιολικά και Φ/Β.

Η απίστευτη γελοιότητα της προπαγάνδας, τόσο των ΑΠΕτζήδων όσο και των βρώμικων ΜΚΟ, λέει πως είναι πολλά λεφτά το 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ, που θα κοστίσει η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ονομαστικής ισχύος 660MW ηλεκτρικά + 140MW θερμικά, διασφαλίζοντας ηλεκτροδότηση για τη χρεοκοπημένη χώρα και φθηνή θέρμανση για την πόλη της Πτολεμαΐδας. Εκείνο που φυσικά αποσιωπούν συστηματικά οι -χρηματοδοτούμενοι απ' το εξωτερικό- προπαγανδιστές είναι πως αν δουλεύει η Πτολεμαΐδα 5 θα καίει Ελληνικό λιγνίτη, που θα παράγεται σε Ελληνικό έδαφος και θα δίνει δουλειές σε Ελληνικά χέρια, μη επιτρέποντας να καταναλωθεί εισαγόμενο φυσικό αέριο, που στέλνει τα λεφτά μας στο εξωτερικό και κάνει πλούσιους κάποιους αεριτζήδες.

Κι ακόμα περισσότερο αποσιωπούν..