Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Α. Βύρας: Ανάγκη για χρονοδιάγραμμα στις μετακινήσεις των πετρελαιοειδών

Από το energy.reporter.com.cy
Την ικανοποίηση του για τη σημερινή έναρξη αποξήλωσης των πετρελαιοδεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η αποξήλωση των πετρελαιο-δεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γι’αυτή την ενέργεια. Ωστόσο, θέλουμε και τις άλλες εταιρείες να ξεκινήσουν την μετακίνηση τους, δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία αποκατάστασης του εδάφους που αναμένεται να πάρει κάποια χρόνια»

Πρόσθεσε ότι ..

Μακροχρόνια «Φούσκα» Πετρελαίου Προβλέπει η ΒΡ στην Φετινή Ετήσια Έκθεσή της

Αποτέλεσμα εικόνας για bp
Από το energia.gr
Αντιμέτωπη με μία μακροχρόνια «φούσκα» πετρελαίου είναι η παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με την ΒΡ. Στο φετινό BP Energy Outlook (βλ. εδώ), που αποτελεί έναν από τους βασικούς και πιο έγκυρους οδηγούς διεθνώς για τους αναλυτές της αγοράς πετρελαίου – και όχι μόνο - ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός επισημαίνει τον κίνδυνο από την αγωνιώδη προσπάθεια των παραγωγών για εντατική εκμετάλλευση των αποθεμάτων πριν η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα εμφανίσει σημάδια κάμψης.

Ειδικότερα, στο BP Energy Outlook 2017, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, τονίζεται ότι..

Petronas: Επένδυση 27 δις. δολ. για μονάδα διύλισης και πετροχημικών

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας Petroliam Nasional Berhad ανακοίνωσε  την Πέμπτη 26/1/2017 νέο  σχέδιο ύψους 27 δις δολαρίων διύλισης και πετροχημικών στη νοτιοανατολική χώρα  το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει  το 2019.

Σύμφωνα με το Reuters  πηγές ανέφεραν την Τετάρτη ότι η Saudi Aramco είχε παγώσει τα σχέδιά της για μια εταιρική σχέση με την εταιρεία, γνωστή ως Petronas, για το έργο Refinery and Petrochemical Integrated Development (RAPID), εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον της.

Το RAPID, το οποίο βρίσκεται εντός ..

Πάνω από 17 ραδιοσήματα από το διάστημα που ελήφθησαν αυτές τις μέρες προβληματίζουν τους επιστήμονες; (βίντεο)

Από το pronews.gr
Πάνω από 17, άνευ προηγουμένου,  ραδιοσήματα από το διάστημα που ελήφθησαν αυτές τις μέρες προβληματίζουν τους επιστήμονες. Δείτε σχετικό βίντεο από το κανάλι του youtube.



BP: Επιδιώκει εξαγωγή φυσικού αερίου της Rosneft προς Ευρώπη

Από το energy.reporter.com.cy
Το μνημόνιο που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ της BP και της Rosneft προβλέπει προμήθειες φυσικού αερίου ύψους 7-20 δις. κ.μ. ετησίως προς την Ευρώπη, εφόσον επιτραπεί κάτι τέτοιο στη ρωσική εταιρεία, δήλωσε το στέλεχος της ΒΡ, Βλαντιμιρ Ντρεμπεντσώφ.

«Αν η Rosneft αποκτήσει την άδεια να πωλεί αέριο στην Ευρώπη, οι έμποροί μας θα λάβουν μέρος. Ο ακριβής τρόπος πώλησης είναι ένα θέμα για το μέλλον», σημείωσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως..

Νορβηγία: 400 εκ. δολ. για την προστασία του Αμαζονίου από την γεωργική ανάπτυξη

Από το naftemporiki.gr
Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό να ενθαρρύνει τους αγρότες της Βραζιλίας να σταματήσουν την καταστροφή των τροπικών δασών, δημιουργώντας ένα ταμείο που θα υποστηρίζεται επίσης από τους κολοσσούς τροφίμων Unilever και Nestle, μεταξύ άλλων.

Όπως ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, το σχέδιο αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της επιβλαβούς γεωργίας μικρής κλίμακας, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αποψίλωσης των τροπικών δασών στη Βραζιλία και σε άλλες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ..

Η ενεργειακή κρίση ωθεί την Ευρώπη σε αθρόες εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν παραδίδει στην Ευρώπη τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου, που έχει πάρει εδώ και 5 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος από την χώρα του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση που οφείλεται αφενός στην αυξημένη ζήτηση για θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου στις ελλείψεις ιδίων ενεργειακών πόρων, όπως γράφει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι παραδόσεις πετρελαίου τον Ιανουάριο με supertankers αναμένεται να φθάσουν κατά μέσο όρο τα 622.581 βαρέλια την ημέρα, η οποία αποτελεί μηνιαία ποσότητα ρεκόρ, που έχει να καταγραφεί από το Νοέμβριο του 2011.

Αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει το Bloomberg, βρίσκονται..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για συγχαρητηρια
Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον συναδελφό μας Κώστα Παπαγιαννόπουλο που ορίστηκε μέλος της επιτροπής του τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Η Exxon διορίζει περιβαλλοντολόγο ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου


Από το energypress.gr
Η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη στον κόσμο εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, διόρισε χθες μια περιβαλλοντολόγο ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Η Σούζαν Λίβερι, πρώην επικεφαλής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole και πρώην καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Φεβρουαρίου.

Πέρσι ..

Χτυπάμε... πρωτάθλημα στην τιμή της βενζίνης

Από το euro2day.gr
Φιναλίστ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ... ακρίβειας στην τιμή της βενζίνης, είναι και πάλι η Ελλάδα.

Ειδικότερα με την πανελλαδική μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,548 ευρώ ανά λίτρο, διεκδικεί την πρωτιά από την Ολλανδία, η οποία είναι ακριβότερη κατά ένα μόλις ένα λεπτό το λίτρο.

Η «ελληνική» επιτυχία οφείλεται..

Πως η Ρωσία πούλησε το πετρελαϊκό διαμάντι της χωρίς να αποκαλύψει τον αγοραστή

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο ρωσια
Από το worldenergynews.gr
Περισσότερο από ένα μήνα μετά, η Ρωσία ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις της από τη δεκαετία του 1990, πουλώντας το 19,5% των μετοχών της γιγαντιαίας εταιρείας πετρελαίου Rosneft, αλλά όμως εξακολουθεί να μην είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πλήρης ταυτότητα αυτών που την αγόρασαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ποσοστό πωλήθηκε για 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικό όχημα της Σιγκαπούρης που ήταν μια 50/50 κοινοπραξία μεταξύ του Κατάρ και της Ελβετικής  εταιρείας εμπορίας πετρελαίου Glencore.

Η αποκάλυψη  της συμφωνίας  έγινε..