Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Το μυστικό της NASA… από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού [Βίντεο]

Από το apocalypsejohn.com
Έφτασε η στιγμή ένα καλά κρυμμένο μυστικό της NASA να δει το «φως». Πρόκειται ήχους που κατέγραψε στη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού το πλήρωμα του Apollo 10 το 1969 και για σχεδόν 40 χρόνια είχαν χαρακτηριστεί «απόρρητα».

Η «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού είχε ανέκαθεν μια μυστικιστική γοητεία. Και όταν το πλήρωμα μιας από τις πρώτες αποστολές στο διάστημα κατέγραψε μια παράξενη μουσική. Και ήταν τέτοια η έκπληξή τους, που δεν ήξεραν αν έπρεπε να το αναφέρουν ή όχι. Τη στιγμή που άκουσαν στα ακουστικά τους την παράξενη μουσική, βρίσκονταν εκτός του εύρους των επίγειων ραδιοφωνικών εκπομπών.

Οι Thomas P. Stafford, John W. Young και Eugene A. Cernan, πλήρωμα του Apollo 10 που τέθηκε σε τροχιά μόλις δυο μήνες πριν ο Νιλ Άρμστρογνκ γίνει ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, είναι οι αστροναύτες που άκουσαν τη…

Πετρέλαιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μείωση παραγωγής

Από το insider.gr
Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν να μειώνονται κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και τον Μάιο αναμένεται να αποφασίσουν οι χώρες παραγωγοί αργού αν θα εξακολουθήσει να ισχύει το καθεστώς μείωσης παραγωγής και για το β’ εξάμηνο του έτους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του OPEC, Mohammad Barkindo.

Μέχρι στιγμής τα παγκόσμια μακροοικονομικά μεγέθη έχουν ανταποκριθεί θετικά στη συμφωνία μεταξύ των χωρών του OPEC και όσων βρίσκονται εκτός OPEC να θέσουν πλαφόν στην παραγωγή προκειμένου να περιοριστούν οι πλεονασματικές ποσότητες παγκοσμίων. Η απόφαση που ελήφθη στις 30 Νοεμβρίου από τα κράτη-μέλη του OPEC ανέτρεψε την τάση των μελών του οργανισμού να παράγουν χωρίς όρια ενώ άλλοι μεγάλοι παραγωγοί εκτός του οργανισμού όπως είναι η Ρωσία υποσχέθηκαν να συνδράμουν στην προσπάθεια να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου με αντίστοιχες μειώσεις στην παραγωγή. Η τιμή του brent ήταν κατά 37 σεντς υψηλότερη στα 55,47 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο στις 9.18 τοπική ώρα.

Η μείωση στην..

Μείωσε την πετρελαϊκή του παραγωγή το Κουβέιτ


Από το energypress.gr
Το Κουβέιτ περιέκοψε την πετρελαϊκή του παραγωγή σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι χρειαζόταν στα πλαίσια της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Εσάμ Αλ-Μαρζούκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «σκοπεύουμε να ηγηθούμε με το παράδειγμά μας», αλλά δεν έδωσε λεπτομερή στοιχεία για την παραγωγή της χώρας. Επίσης, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος με την τιμή του βαρελιού στα 55 δολάρια.

Πρόσθεσε ότι με βάση τα τωρινά στοιχεία, υπάρχει συμμόρφωση σε ποσοστό 60% από τα μέλη του ΟΠΕΚ στη συμφωνία.

Ανατιμήσεις στις τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου φέρνει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο

Από το naftikachronika.gr
Ένα πολύ «κρύο» ξεκίνημα επιφύλασσε το 2017 για την Ευρώπη σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς πολλές χώρες είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν premium στις τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ αυτών η Γαλλία και η Ελλάδα. Ο βαρύς χειμώνας των τελευταίων ημερών, ώθησε τις τιμές του φυσικού αερίου σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς η έλλειψη LNG ανάγκασε τη Γαλλία να αυξήσει τις προμήθειες της. Eλλείψεις παρουσιάστηκαν και στην Τουρκία ενώ η Ισπανία εμφάνισε ρεκόρ κατανάλωσης. Ως αποτέλεσμα οι τιμές του LNG βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα του Bloomberg.
Οι τιμές στη ΝΑ Ασία άγγιξαν..

ΕΛΠΕ: Χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου για τη θέρμανση προσφύγων

Τη χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου σε 13 δομές φιλοξενίας ενέταξε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 
Για το θέμα αυτό συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας με τον πρόεδρο και ..

Επιστολή ενδιαφέροντος της Fluxys στα ΕΛΠΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Eκπρόσωποι της Βελγικής εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Επιστολή στα Ελληνικά Πετρέλαια απέστειλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του worldenergynews.gr η Βελγική εταιρεία φυσικού αερίου Fluxys, στην οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ έχουν το 35% των μετοχών.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Βελγικής εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Η Fluxys έδειξε το ενδιαφέρον της από..