Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΥΠΕΝ: Νέα Παράταση για τις 28 Φεβρουαρίου στην Απόφαση για τα Οικόπεδα Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Από το energia.gr
Νέα παράταση, μέχρι 28 Φεβρουαρίου, δόθηκε, με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, στην απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα οικόπεδα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Βλέπε την απόφαση εδώ.

Ρεκόρ εξαγωγών από τα αμερικανικά διυλιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα

Από το energypress.gr
Ρεκόρ σημείωσαν  οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης  από τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τα οκτώ εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης και σχεδόν 10 εκατ. βαρελιών ντίζελ.

Αναλυτές ανέφεραν στο CNBC, ότι πολύ μεγάλο μέρος των εξαγωγών διοχετεύτηκε στο Μεξικό και την νότια και κεντρική Αμερική.

«Ποτέ δεν έχουμε εξάγει περισσότερη βενζίνη και ντίζελ απ’ ότι την περασμένη εβδομάδα (…) Το συνολικό μέγεθος των εξαγωγών είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για ρεκόρ», επιβεβαίωσε ο Tom Kloza, επικεφαλής ανάλυσης για την ενέργεια παγκοσμίως στην Oil Price Information Service.

Τα 1,1 εκατ. βαρέλια βενζίνης/ημέρα που εξήγαγε η χώρα, σηματοδοτούν ..

Συμφωνία για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αζερμπαϊτζάν

Από το naftikachronika.gr
Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα συμφωνία μεταξύ της SOCAR, του κρατικού οργανισμού εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με consortium μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών για την περαιτέρω εκμετάλλευση υφιστάμενου κοιτάσματος στην Κασπία Θάλασσα, ως το 2050.

Πρόκειται για την πετρελαιοπηγή Chirag-Gunashli, η οποία παράγει 620.000 βαρέλια ημερησίως. Η κοινοπραξία με την επωνυμία AIOC (Azerbaijan International Operating Company) αποτελείται από την βρετανική BP (που είναι και η διαχειρίστρια εταιρεία) και τις Chevron, INPEX, Statoil, ExxonMobil, TPAO, ITOCHU και ONGC Videsh.


Petrobras: Ολοκλήρωση πώλησης διυλιστηρίου στην Ιαπωνία έναντι 165 εκατ. δολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστήρια
Από το capital.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, Petroleo Brasileiro (Petrobras) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωση την πώληση της ιαπωνικής θυγατρικής της εταιρείας διύλισης Nansei Sekiyu, στην Taiyo Oil έναντι 165 εκατ. δολαρίων.

Το διυλιστήριο, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Οκινάβα, έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 100.000 βαρελιών ημερησίως, μαζί με 36 δεξαμενές που αποθηκεύουν 9,5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και πετρελαϊκά προϊόντα.

Η συμφωνία, η οποία..