Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην Χάιφα του Ισραήλ (φωτό)

Από το pronews.gr
Σε διυλιστήριο στη Χάιφα του Ισραήλ έχει ξεσπάσει από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα από την φωτιά έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο νέφος το οποίο επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δεξαμενή πετρελαίου η οποία είναι..

H Πρωτοπορία της Κύπρου και η Βραδυπορία της Ελλάδας στην Αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων

Από το energia.gr
Για μια ακόμη φορά η Κύπρος δείχνει τον δρόμο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθρακικού πλούτου που περικλείει ο ευρύτερος Ελληνικός χώρος. Διαδοχικές Κυπριακές πολιτικές ηγεσίες επέδειξαν σοβαρότητα και επαγγελματισμό στη διαχείριση του όλου θέματος από την έναρξη των προκαταρκτικών γεωλογικών ερευνών το 2002 μέχρι την απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία, την κήρυξη της ΑΟΖ (η οποία σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα δεν υφίσταται αφ’ εαυτού της) και την σύναψη διμερών συμφωνιών με την Αίγυπτο, Ισραήλ και Συρία για την οριοθέτηση της.

Ακολούθησε η διοργάνωση του πρώτου γύρου παραχωρήσεων το 2007 και η ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη το 2011 από την Αμερικανική Noble το οποίο έχει βεβαιωμένα αποθέματα 128 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, τα οποία και είναι αρκετά για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών της Κύπρου για τα επόμενα 40 χρόνια αλλά ικανά και για εξαγωγές. Πολύ σύντομα μετά ακολούθησαν ακόμη δύο γύροι παραχωρήσεων με τον τρίτο, που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, και την ανακήρυξη των επιτυχόντων εταιρειών μεταξύ των οποίων μερικές από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές εταιρείες του κόσμου όπως η Αμερικανική Exxon- Mobil, η Γαλλική Total και η Ιταλική ENI.

Σήμερα δραστηριοποιούνται στη Κύπρο, ως αποτέλεσμα των τριών γύρων παραχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι..

Τι προσπαθεί να μας κρύψει η NASA; [Βίντεο]

Από το apocalypsejohn.com
Ένα μαύρο τετράγωνο στον δίσκο του Ήλιου δεν είναι κάτι φυσιολογικό… Κάτι προσπαθεί να μας κρύψει η NASA; Όμως, αυτή την φορά φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά τελείως διαφορετικά…

Προσέξτε την άλω του Ήλιου στην περιοχή που βρίσκεται το μαύρο τετράγωνο. Εκτείνεται ή αλλιώς «τυλίγει» και το ίδιο το αντικείμενο.

Αυτό, σύμφωνα με τον Scott C. Waring δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι το μαύρο τετράγωνο δεν είναι μία τσόντα της NASA για να κρύψει κάτι που δεν θέλουμε να δούμε, αλλά ένα τρισδιάστατο ΑΤΙΑ.

Αυτό συμβαίνει καθώς ..

Η Σαουδική Αραβία περιμένει να «σωθεί» από το πετρέλαιο

Από το insider.gr
Κατά 46% αναμένει να αυξηθούν τα έσοδα από το πετρέλαιο η Σαουδική Αραβία μέσα στο 2017 ύστερα από τη συμφωνία πριν από λίγες ημέρες στη Βιέννη μεταξύ του βασιλείου και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών να μειώσουν την παραγωγή προκειμένου να ανέβει η τιμή του πετρελαίου και να επέλθει ισορροπία στην αγορά.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο αναμένει ότι θα συγκεντρώσει περί τα 128 δις δολάρια από την πώληση πετρελαίου μέσα στο 2017 σε σύγκριση με τα 329 δις. που συγκέντρωσε φέτος όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας την Πέμπτη. Τα λοιπά έσοδα (εκτός πετρελαίου) θα αυξηθούν κατά 6,5% τον επόμενο χρόνο στα 212 δισ ριάλ, όπως ανέφερε.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν..

Οι πάγοι στην Αρκτική λιώνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς (βίντεο)

Από το naftikachronika.gr
Το Νοέμβριο που μας πέρασε η έκταση που κάλυπτε ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής περιορίστηκε σημαντικά αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό του από όταν άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις το 1979. Συγκεκριμένα το Νοέμβριο ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής κάλυπτε έκταση 9,08 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν το 2006 κάλυπτε έκταση 9,9 τετρ. χλμ. και το Νοέμβριο του 1981 έκταση 11,03 τετρ. χλμ.

Αν και το σύνηθες είναι αυτήν την εποχή του χρόνου οι θερμοκρασίες του αέρα κοντά στην επιφάνεια του Αρκτικού Ωκεανού (ύψος 2.500 ποδών) να βρίσκονται αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, εφέτος η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική με τις αέριες μάζες να είναι εξαιρετικά πιο θερμές, αγγίζοντας ακόμα και τους +10 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έχει..