Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

BP: Χτίζει αυτοκρατορία φυσικού αερίου $916 εκατ.

Αποτέλεσμα εικόνας για BP
Από το newmoney.gr
Η BP συμφώνησε να αγοράσει μερίδια αδειών σε κοιτάσματα της Δυτικής Αφρικής που κατέχει η Kosmos Energy, έναντι τιμήματος 916 εκατ. δολαρίων, καθώς ο βρετανικός κολοσσός παραγωγής πετρελαίου φιλοδοξεί να χτίσειμια αυτοκρατορία φυσικού αερίου. Ήδη τον περασμένο μήνα εξαγόρασε μερίδιο κοιτάσματος φ/α στην Αίγυπτο από την ιταλική Eni.

Η BP θα γίνει operator και θα εξαγοράσει ποσοστό 62% από τις άδειες τεσσάρων κοιτασμάτων στη Μαυριτανία, καθώς και ένα ποσοστό 32,49% που αφορά άδειες δύο κοιτασμάτων στη Σενεγάλη.

Η Kosmos θα διατηρήσει το 28% και το 32,51% των αδειών σε Μαυριτανία και Σενεγάλη, αντίστοιχα και θα παραμείνει διαχειρίστρια στον τομέα ανεύρεσης κοιτασμάτων.

«Η συμφωνία δίνει στη BP..

Πρόσω ολοταχώς για 10 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα στον Πρίνο – Αυξήθηκαν κατά 10 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα

Από το energypress.gr
Το ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas στον Πρίνο αποδίδει καρπούς καθώς όπως έγινε γνωστό χθες η εταιρεία μετά τις τελευταίες γεωτρήσεις που έγιναν εκτιμά πλέον ότι ο Πρίνος διαθέτει περί τα 40 εκατ. βαρέλια αποθέματα (έναντι εκτίμησης για 30 εκατ. βαρέλια προ διετίας) και έχει υποβάλει σε διεθνή ανεξάρτητο οίκο όλα τα δεδομένα για την πιστοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι η η Energean μέσα σε έναν χρόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τέσσερις γεωτρήσεις, επιτυγχάνοντας να τριπλασιάσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο, η οποία κινείται κοντά στις 5.000 βαρέλια ημερησίως. Προ ημερών, η εταιρεία ξεκίνησε την 5η γεώτρηση (PA -38) του εν εξελίξει προγράμματος. Επιπλέον, η επεξεργασία και ερμηνεία των δεδομένων της σεισμικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 δρομολόγησε την..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Προσφυγή της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Κατά της Κομισιόν για τον Αγωγό Opal

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγοί φυσικού αερίου
Από το energia.gr
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η Πολωνία κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραχωρήσει στην Gazprom μεγαλύτερη χωρητικότητα στον αγωγό φυσικού αερίου Opal μέσω της Γερμανίας. Αυτό μεταδίδει η Euractiv.gr, με βάση αναφορές σε πολωνικά μέσα ενημέρωσης  χθες, 18 Δεκεμβρίου, που, με τη σειρά τους, επικαλούνται εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών 
της χώρας.

Τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρε το ανώτατο όριο για τη χρήση από την Gazprom του αγωγού Opal, το οποίο μεταφέρει φυσικό αέριο από τον αγωγό Nord Stream υπό τη Βαλτική Θάλασσα σε καταναλωτές στη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Η απόφαση της Επιτροπής άνοιξε ..

Ιδιαίτερα ευοίωνες οι προοπτικές των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Από το energypress.gr
Η αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας, μέσα από τους άξονες της μείωσης ενεργειακού κόστους, της εξόρυξης υδρογονανθράκων και της παράλληλης στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στα πλαίσια του 1ου Ενεργειακού Φόρουμ για τη Δυτική Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας. 

Μπασιάς: Θα υπάρξει μεγάλη δραστηριότητα και επενδυτικό ενδιαφέρον τα επόμενα 2-3 χρόνια στη Δυτική Ελλάδα

Οι υδρογονάνθρακες επιτρέπουν την αυτάρκεια και ανεξαρτησία της χώρας σε ό,τι αφορά την ενέργεια με μείωση του κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, της μεταφοράς κ.λ.π., επεσήμανε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Ιω. Μπασιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασιά, στα επόμενα δύο με τρία χρόνια προβλέπεται..

TAP: Δεν τους βγαίνει με τους αρχαιολόγους – Νέα καταγγελία

Από το kavalapress.gr
«Πιστός στη δέσμευσή του να προστατεύει την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, ο ΤΑΡ ανακοινώνει ότι οι εργολήπτριες εταιρείες του απασχολούν τη στιγμή αυτή στα εργοτάξιά τους περισσότερους από 40 αρχαιολόγους και ειδικευμένους εργάτες, ενώ 70 ακόμη άτομα αναμένεται να προσληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά, μέχρι το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400 αρχαιολόγοι και ειδικευμένοι εργάτες θα έχουν απασχοληθεί στο έργο.»

Αυτά έγραφε σε Δελτίο Τύπου που είχε στείλει στα ΜΜΕ η Κοινοπραξία θέλοντας προφανώς να δώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο έργο. 

Όμως η Κοινοπραξία φαίνεται πως ..

Άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης

Αποτέλεσμα εικόνας για ξυπνα κοροιδο
Από το kepea.gr
Με το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 ορίζονται τα εξής:

Για κάθε παιδί ηλικίας µέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και µετά από άδεια του εργοδότη, ορισµένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη ..

Δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή της στο Ιράκ η Lukoil

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energypress.gr
Η ρωσική Lukoil δεν σκοπεύει να περιορίσει την παραγωγή της στο Ιράκ μέσα στο 2016 και 2017, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Βαντζίτ Αλεκπέρωφ.

Ο ίδιος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ακόμα και η εταιρεία δεν έχει λάβει σχετικές οδηγίες από την ιρακινή κυβέρνηση.

Επίσης, ο Αλεκπέρωφ είπε ότι μέσα στο άμεσο μέλλον πρόκειται να επικυρωθούν οι ποσοστώσεις για τις ρωσικές πετρελαϊκές.

The Guardian: Μαφία, Καρτέλ, Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο TAP

Από το viadiplomacy.gr
Αγωγός που πρόκειται να μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από την κεντρική Ασία έχει προσελκύσει εταιρείες με ιστορικές συνδέσεις με τα καρτέλ και τη μαφία, σύμφωνα με την έκθεση Bankwatch.

Οι Ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες προωθούν μερικές από τις μεγαλύτερες επενδύσεις τους – σήμερα περισσότερα από $ 6,8 (£ 5,5 δισ) – για έναν αγωγό φυσικού αερίου που κατασκευάζεται από διάφορες επιχειρήσεις με ιστορικούς δεσμούς με τα καρτέλ, τη διαφθορά και τη μαφία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση (pdf) .

Το 3.500 χιλιομέτρων έργο «Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου» θεωρείται από τους ηγέτες της ΕΕ ως δικλείδα της ενεργειακής ασφάλειας, και θα πρέπει να αρχίσει να μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν το 2020.

Μετά τη συμπερίληψή του..