Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μπαρκίντο: Τώρα είναι ώρα για κοινή δράση με τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ

Από το energypress.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) προσπαθεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας για τον ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη του προκειμένου να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αγορά, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Η δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου από τα μέσα του 2014 έχει οδηγήσει σε τεράστια συρρίκνωση των επενδύσεων στον κλάδο που "ξεπερνά τα 300 δισεκ. δολάρια το 2015 και το 2016", δήλωσε ο Μπαρκίντο σε εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ αποφάσισαν ότι..

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ.....


Ρωσία: Οι πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας θα δεσμευτούν για μείωση της παραγωγής

Από το energypress.gr
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ανακοίνωσε ότι εκπρόσωποι των 12 εταιρειών που παράγουν το 90% του πετρελαίου της χώρας, έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

"Θα μειώσουν (την παραγωγή) αναλογικά με τον όγκο", δήλωσε.

Το Σάββατο η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή μέχρι και 300.000 βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος, και ενώθηκε με τις χώρες του OPEC στη μείωση της παραγωγής. Η Ρωσία έχει δεσμευτεί σε περικοπές και στο παρελθόν, αλλά συχνά έχει αποτύχει να τις εφαρμόσει, αυξάνοντας την παραγωγή αντί αυτού.

Ο Novak τόνισε πως..

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ !...

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στον ενεργειακό τομέα

Από το insider.gr
Στο προοίμιο της Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [COM (2001) 366 τελικό], ορίζεται ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (εφεξής και ΕΚΕ) είναι η έννοια, σύµφωνα µε την οποία, οι εταιρείες ενσωµατώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηµατικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους, µε άλλα ενδιαφερόµενα µέρη (stakeholders) . Στην εθνική νομοθεσία, κατά γραμματική ερμηνεία δεν συνάγεται υποχρέωση μιας κεφαλαιουχικής ή προσωπικής εταιρείας να αποβλέπει στην επιδίωξη άλλων συμφερόντων, πλην αυτών της επιχείρησης. Ωστόσο, από τις επιταγές της κοινωνικής νόρμας και πολιτικής προβλέπονται οι κοινωνικά ωφέλιμες παροχές, οι οποίες εμπίπτουν στη λεγόμενη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» (Corporate Social Responsibility).  

Ο υπό εξέταση ως άνω όρος, αναπόδραστα απαντάται στο επιχειρησιακό γίγνεσθαι του ενεργειακού τομέα. Ούτως ειπείν, η μεν κοινωνική εναισθήσια, η δε περιβαλλοντική ευαισθήσια οφείλουν να καταλαμβάνουν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας. Κάτι τέτοιο βρίσκει τη δικαιολογητική του βάση στο γεγονός, πως η ενέργεια, αυτή καθ’ εαυτή είναι μία παροχή που αφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πιο συγκεκριμένα...

Συνδικαλιστική Αναγέννηση Πλαίσιο ΕΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακοινωση
Από το pseep.gr
1.Κατάργηση της καταβολής του 60 και 80% των ετήσιων τακτικών µικτών αποδοχών για τους Νεοπροσλαµβανόµενους για τα 2 πρώτα έτη της πρόσληψής τους.

2.Αύξηση του ποσοστού της Εργοδοτικής Εισφοράς για τους Νέους Ασφαλισµένους µετά την 01.01.1993 στο Οµαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραµµα από 2,5% σε 4%.

3.Επαναφορά της...

Προς συγχώνευση Qatargas-RasGas

Από το naftikachronika.gr
Το Κατάρ σκοπεύει να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο κρατικών εταιρειών παραγωγής LNG, των Qatargas και RasGas.

Η νέα εταιρεία θα διατηρήσει την επωνυμία Qatargas ενώ εκτιμάται ότι η διαδικασία της συγχώνευσης θα διαρκέσει περίπου ένα έτος, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2016.
Να σημειωθεί ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι


Η Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, την Δευτέρα  19.12.2016 και ώρα 16:00 στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, να συμμετάσχουν σ΄ ένα  δημιουργικό  διάλογο  με  στόχο την  συσπείρωση και την σε υψηλότερο επίπεδο ενότητα της παράταξης μας.

Η Ολομέλεια της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την εκλογή νέας διευρυμένης Γραμματείας.


Financial Times: Έκθεση της BP Αποκαλύπτει Κίνδυνο για Θανατηφόρα Ατυχήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για BP
Από το energia.gr
Η BP έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τουλάχιστον δύο εν δυνάμει θανατηφόρα ατυχήματα ως αποτέλεσμα των ελλείψεων στον τρόπο που ελέγχει την ασφάλεια των διυλιστηρίων και των πετροχημικών εγκαταστάσεών της, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

Εσωτερικός έλεγχος που διενεργήθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι ..