Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγέλλουν τον TAP για τρομοκράτηση εργαζομένων

Από το evrospress.gr
Το Viadiplomacy.gr έγραφε μια ημέρα πριν «Η ελευθερία του Τύπου ποδοπατιέται και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθημερινότητα στο Αζερμπαϊτζάν με την εκκωφαντική σιωπή της διεθνούς κοινότητας και φυσικά της Ελλάδας και ειδικά της Αριστεράς. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch, η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν έχει αυξήσει τις κατασταλτικές ενέργειές της εναντίον των επικριτικών φωνών στη χώρα, σημειώνοντας δραματική επιδείνωση της προστασίας των ήδη εύθραυστων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αλίεφ. Τα τελευταία χρόνια στο Μπακού έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί ακτιβιστές, πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι και bloggers. Πολλοί αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό ζητώντας άσυλο. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ομάδων για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα πάγωσαν, αναγκάζοντάς τους να σταματήσουν να λειτουργούν.»

Όπως φαίνεται στα εργοτάξια του TAP στην Ελλάδα ζήλεψαν τις πρακτικές των Αζέρων αφού όπως καταγγέλλει Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εργαζόμενος δέχθηκε ..

Η υπόσχεση της Ρωσίας στον ΟPEC θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί

Από το newmoney.gr
Η Ρωσία έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τον OPEC όσον αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της, με εγχώρια μείωση 300.000 βαρελιών/ημέρα. Παρόλα αυτά, δεν προσέφερε κάποιο ξεκάθαρο τρόπο εφαρμογής του κανόνα, κάτι που κάνει επίφοβη την επιβολή της συμφωνίας.

Οι μειώσεις στην παραγωγή θα μπορούσαν να διαμοιραστούν ανάλογα στους παραγωγούς της χώρας, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή. Παρόλα αυτά, καμία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου δεν έχει -ακόμη- ξεκαθαρίσει πως θα το κάνει, με πολλούς να φοβούνται πως..

1ο Ενεργειακό Φόρουμ για τη Δυτική Ελλάδα στις 19 Δεκεμβρίου

Από το energypress.gr
Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE.gr) μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» διοργανώνουν το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ για τη Δυτική Ελλάδα που τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Κεντρικά θέματα του Φόρουμ αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στην εξερεύνηση και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, η αγορά ηλεκτρισμού, οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος και η συμβολή τους στη μείωση του ενεργειακού κόστους. 

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Ρήγα Φεραίου 58, τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:30 ως τις 16:00.

Το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ για τη Δυτική Ελλάδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι

Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
 Και δευτερεύουσα απορία: ήταν κομμουνιστής;
     Πάντως δεν ήταν καπιταλιστής. 
     Κι ακόμα: ήταν λαϊκιστής;
     Μ@λάκας πάντως σαν κι αυτούς που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, δεν ήταν!

     Στον απόηχο του θανάτου ενός μεγάλου και
ιστορικού -έτσι κι αλλιώς- ηγέτη μιάς λαϊκής επανάστασης,
     ..η ηλίθια και άχρηστη εν πολλοίς κουβέντα μεταξύ νεοφιλελέδων, "σοσιαλιστών", και αριστερών τύπου ΤΣΥΡΙΖΑ,
     ..για το αν το "Ελευθερία ή Θάνατος" ήταν το ίδιο με το "Patria o Muerte",
     ..και για το αν ο Κάστρο ήταν ισάξιος ή και καλύτερος απ' τον Κολοκοτρώνη,
     ..έχει ανάψει.
     Το blog θέλει να πει την δική του άποψη

Τι λένε 10 κάτοικοι του Κατάκολου για την εξόρυξη του πετρελαϊκού κοιτάσματος της περιοχής;

Από το huffingtonpost.gr
Με αφορμή την προ λίγων ημερών απόφαση του κράτους να δοθεί στην Energean Oil & Gas άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Κατάκολου, θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω τις ανώνυμες μαρτυρίες και απόψεις 10 τυχαίων κατοίκων του Κατάκολου σχετικά με το θέμα. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου του 2012 (ως τμήμα της έρευνας που δημοσιεύθηκε σε προηγούμενο άρθρο της Huffington Post Greece). Εντούτοις, από τότε λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στη χώρα, η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με την οποία έχουμε μάθει να ζούμε και συνεπώς θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι οι απόψεις αυτές έχουν κάποια αξία και ίσως είναι εξίσου επίκαιρες με τότε.

Αξίζει να αναφερθεί πως

Αλί αλ-Ναίμι: Τα κράτη του OPEC έχουν την τάση να κάνουν ζαβολιές!

Από το newmoney.gr
Η συμφωνία των κρατών-μελών του OPEC για την πρώτη μείωση παραγωγής, εδώ και οκτώ χρόνια έχει τη δυνατότητα να επιφέρει ισορροπία στην αγορά πετρελαίου, αρκεί όλοι να την ακολουθήσουν, όπως τόνισε ο πρώην υπ. Πετρελαίου της Σ. Αραβίας, Αλί αλ-Ναίμι.

«Το μόνο όπλο που έχουν είναι να μειώσουν την παραγωγή», τόνισε ο κ. Αλ-Ναίμι, ο οποίος, όμως, φρόντισε να προσθέσει «το ατυχές είναι ότι έχουμε την τάση να... κάνουμε ζαβολιές».

Υπενθυμίζεται ότι..