Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αριθμοί και καθρεφτάκια..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Πρωτογενή πλεονάσματα λέει από του χρόνου,
     ..και ανάπτυξη και κοινωνικά μερίσματα και πίτσες μπλέ.
     Πρόκειται για την οικονομία των αριθμών, η οποία καμία σχέση έχει με την πραγματική ζωή των
ανθρώπων.

     Ας πάρουμε για παράδειγμα την ανεργία, κι ας υποθέσουμε πως οι άνεργοι σήμερα είναι 1.800.000 πολίτες.
     Ας υποθέσουμε πάλι ότι με διάφορα τερτίπια, με κάποιο μαγικό τρόπο απορροφώνται οι 800.000 σαν ημιαπασχολούμενοι, υποαπασχολούμενοι, σαν συμβασιούχοι κάποιου χρόνου, με "ευέλικτη" εργασία, και πάει λέγοντας.
     Όλοι αυτοί βέβαια θα απασχοληθούν στην αγορά εργασίας με τους κατώτατους δυνατούς μισθούς των 580 ευρώ, και τους "υποκατώτατους" (γ@μώ τη γλώσσα σας απατεώνες) των 300 και 400 ευρώ.
     Και λοιπόν τί θάχει γίνει;
     Οι αριθμοί θα δείχνουν..

Η ινδική IOC επενδύει 5,5 δισ. ευρώ σε ινδο-ιρανικό διυλιστήριο

Από το energypress.gr
Σε επένδυση ύψους 5,5 δισ. ευρώ για την αύξηση της δυναμικότητας του διυλιστηρίου που έχει από κοινού με το ιρανικό κράτος, προχωρά η ινδική Indian Oil Corporation (IOC).

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο βρίσκεται στην περιοχή Ναγκαπατινάμ της ΝΑ Ινδίας και μετά τα έργα, το ύψος της ημερήσιας παραγωγής θα φτάσει τα 300.000 βαρέλια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στόχος της επένδυσης είναι να καλυφθεί η ζήτηση για προϊόντα διύλισης στην νότια Ινδία. 

Τάου - Τήλος 1-0. Τάου - Ελ Ιέρο 10-0. Τάου - Ικαρία 100-0. Τα αδιέξοδα της "πράσινης" ανάπτυξης με αιολικά και Φ/Β.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Ελ Ιέρο το ξέρετε. Είναι το Ισπανικό νησί στο σύμπλεγμα των Καναρίων, που είχε ηλεκτρισμό με 100% πετρέλαιο και θέλησε να έχει ηλεκτρισμό με  100% ΑΠΕ, βάζοντας αιολικά και αντλησιοταμίευση. Ξοδεύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων της ΕΕ κατέληξε να έχει ηλεκτρισμό με 69% πετρέλαιο. Σούπερ αποτυχία, που δείχνει τα αδιέξοδα της βασισμένης σε αιολικά "ανάπτυξης". Δικαιολογίες ασφαλώς μπορούν να βρεθούν πολλές, αλλά, βασικά, δεν φυσάει, ρε παιδιά, δε φυσάει! Ρωτήστε και την Ιφιγένεια να σας το πει! Κι όσο ακριβό και να κάνουν το δικαίωμα εκπομπής CO2, για να κλείσουν επιτέλους το εντελώς ενοχλητικό κάρβουνο και να ικανοποιηθούν οι απανταχού ΕΛΕΤΑΕΝ, πάλι δεν πρόκειται να φυσήξει!

Αφού λοιπόν δεν..

Γενική Συνέλευση Προϋπολογισμού 2017

Από το synelda.blogspot.gr
Σύμφωνα με τα άρ. 12 παρ.1, αρ.18, παρ.2 του Καταστατικού,  και του αρ.5 παρ.2 Ν.1667/86 καλούνται τα μέλη του Συνεταιρισμού σε Τακτική Γενική Συνέλευση Προϋπολογισμού του έτους 2017 , την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Stanley, με θέματα: