Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ 2016 – Μάθε που και πως ψηφίζεις

Νέα μέθοδος για την μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε χρήσιμα χημικά


Από το naftemporiki.gr
Βέλγοι ερευνητές ανέπτυξαν μία νέα τεχνολογία για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα από καυσαέρια σε χρήσιμες χημικές ουσίες.

Η χημική διαδικασία περιγράφεται από τους ερευνητές ως «ιδιαίτερα στεγνή» αντίδραση, διότι δεν απαιτεί τη χρήση νερού.

Κατά τη διαδικασία αντιδρούν δύο αέρια του θερμοκηπίου, το μεθάνιο και το διοξείδιο του άνθρακα, με τη βοήθεια ενός καταλύτη με βάση το νικέλιο. Στην αντίδραση χρησιμοποιείται επίσης οξείδιο του ασβεστίου για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, και οξείδιο του σιδήρου ως στερεός φορέας οξυγόνου.

«Με αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να..

Ευελπιστούν στον ΟΠΕΚ για συμφωνία με το Ιράν για το ύψος της παραγωγής του

Από το energypress.gr
Να τεθεί ανώτατο όριο στην παραγωγή πετρελαίου από το Ιράν στο ύψος των 3,92 εκατ. βαρελιών ημερησίως πρότειναν σήμερα στους ιθύνοντες της Τεχεράνης τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ.

Η πρόταση αποσκοπεί στο να συμπεριληφθεί το Ιράν στη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη πρόταση προσεγγίζει τη διακηρυγμένη βούληση του Ιράν να φτάσει την παραγωγή του στα 4-4,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Εξ ου και υπάρχει αισιοδοξία περί υιοθέτησής της.

Πάντως, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, το Ιράν δεν είχε ακόμα απαντήσει.

Χαρές και πανηγύρια για τις πολικές αρκούδες: οι πάγοι της Γροιλανδίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα 25ετίας!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο Σεπτέμβρης που μας πέρασε ήταν "ο πιο θερμός Σεπτέμβρης των τελευταίων 136 ετών", ήταν η τελευταία σχετική ανακοίνωση που προλάβαινε να κάνει η ΝΑΣΑ πριν την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ, οπότε ήταν βέβαιο πως θα έλεγε κάτι τέτοιο, δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη. Στο "πιο θερμό έτος ever", σύμφωνα βέβαια με όσα φούμαρα μας πουλούσε η ΝΑΣΑ πριν τις εκλογές, το οικοδόμημα της κλιματικής απάτης, έχει αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα. Εκτός κι αν το τρίξιμο που ακούγεται είναι απ' την προέλαση των πάγων της Γροιλανδίας, που φέτος, απ' τη στιγμή που μπήκε ο Οκτώβριος, έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους πάντες: δείτε στην πιο κάτω εικόνα, που δίνει το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, την εκτόξευση της αύξησης του πάγου το 2016. Η αύξηση του πάγου είναι όχι απλά μεγαλύτερη απ' την προηγούμενη χρονιά, όχι απλά μακράν καλύτερη της περιόδου 2011-12, αλλά είναι και πολύ πάνω απ' το μέσο όρο της περιόδου 1990-2013.

Φυσικά κανένα διαπλεκόμενο Μέσο Μαζικής Αποβλάκωσης δεν πρόκειται να σας δείξει το πιο πάνω διάγραμμα, είναι όλα απασχολημένα να βρουν πώς..

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Αδειοδότηση των Πρατηρίων και τα Εναλλακτικά Καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το energia.gr
Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων κατ' εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας, επανακαθορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας και ρυθμίζονται λοιπά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων και τροποποιούνται συναφείς διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...

ΜΟΗ: Αξιοποιεί τη ρευστότητα για δανεισμό και μέρισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΗ: Αξιοποιεί τη ρευστότητα για δανεισμό και μέρισμα
Από το capital.gr
Στο τρίτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος της Μότορ Όιλ Ελλάς πέτυχε να υποκαταστήσει πλήρως και να υπερκεράσει τους όγκους που χάθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο λόγω της συντήρησης της μονάδας hydrocracker. Όπως τόνισε χθες η διοίκηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών τα τρία βασικά σημεία του περασμένου τριμήνου αφορούν:

Στις ισχυρές λειτουργικές χρηματοροές, κοντά στα 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έδωσαν τη δυνατότητα για μείωση του δανεισμού. Σημειώνεται ότι ο δανεισμός έπεσε στα 214 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και στα 224 εκατ. για τον όμιλο και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και της απόδοσης των θυγατρικών, που βελτιώνουν τις εσωτερικές πωλήσεις και που αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο  μετά και την απόκτηση του δικτύου της Lukoil στην Κύπρο

Την απόφαση για αύξηση ..

SOCAR : Δίνει 300 εκατ. ευρώ μπροστά και 100 εκατ. ευρώ όταν θα αυξηθεί η περουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για SOCAR δεσφα
Από το energypress.gr
Δίνει μπροστά τα 300 εκατ. ευρώ για το ΔΕΣΦΑ και δεσμεύεται να δώσει τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ στο μέλλον, όταν οι προ μηνός ρυθμίσεις της ΡΑΕ, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των ανακτήσιμων ποσών και η αύξηση στις ταρίφες, θα αρχίσουν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς.

Αυτή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Energypress" η τελευταία πρόταση που υπέβαλαν στην ελληνική πλευρά οι Αζέροι της SOCAR σε συννενόηση με τους Ιταλούς της SNAM, προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή στην ολοκλήρωση μιας από τις πιο μεγάλες σε διάρκεια ιδιωτικοποιήσεις διεθνώς.

Η απάντηση ωστόσο που φαίρεται να πήραν οι επενδυτές, είναι...

ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ :ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Συνάδελφοι,

       Με αφορμή την  υποψηφιότητά μου ως εκπροσώπου εργαζομένων, αισθάνομαι  τη βαθιά ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις – θέσεις- που για μένα οριοθετούνται ως απόψεις ζωής.  Με  χαρακτήρισαν, χάραξαν το δρόμο που  πορεύτηκα μέχρι σήμερα και τις ίδιες προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά μου.

       Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνω την επιθυμία να ασχοληθώ με τα «κοινά». Η ενασχόληση αυτή στις μέρες μας θεωρείται γενικά κάτι το παρεξηγημένο. Η απογοήτευση και η καχυποψία κυριαρχούν κάθε φορά που το θέμα της συζήτησης είναι η συμμετοχή μας στα κοινά. Εν τούτοις πιστεύω ότι μόνο μέσα από τη  συμμετοχή μας μπορούμε να βοηθήσουμε να δοθούν λύσεις και οι ηθικές αξίες του καθενός μας καθορίζουν και την εφαρμογή των όσων πιστεύουμε.

       Πολύτιμα μαθήματα ζωής έλαβα και εγώ από τους γονείς μου ενάντια σε μια κοινωνική άποψη που επέβαλε στάσεις όπως «Μην ασχολείσαι , κάνε την δουλίτσα σου, εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα» ή κοίτα να βολευτείς να τρυπώσεις».

       Ο θεσμός του Εκπροσώπου των εργαζομένων είναι..