Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη
Από το naftemporiki.gr
Το στρες έχει κατηγορηθεί για την εμφάνιση πολλών ασθενειών καθώς και για την επιδείνωσή τους. Μια διαφορετική μελέτη που έγινε από Ισραηλινούς γιατρούς έδειξε ότι το στρες οδηγεί σε εργασιακή εξάντληση, η οποία με τη σειρά της ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 677 άτομα, όλοι εργαζόμενοι, καθώς βασίστηκε στην εργασιακή εξάντληση και στο κατά πόσο αυτή ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη. Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν όλοι υγιείς όταν ξεκίνησε η μελέτη, η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια. Να σημειωθεί ότι το 77% εξ αυτών ήταν άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 43 έτη, ενώ κατείχαν από διευθυντικές θέσεις μέχρι θέσεις απλών εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μηχανικών κ.λπ.

Όλοι απάντησαν σε ένα ..

Ο Β. Κουνέλης νέο μέλος στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ μετά την παραίτηση του Γ. Σταμπουλή

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Η «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», ανακοίνωσαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 20 Οκτωβρίου 2016 επιστολή των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, τον διορισμό του κ. Βασιλείου Κουνέλη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Γεωργίου Σταμπουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του με αριθ. 1284 της 10.11.2016, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:

ΕΛΠΕ: Σε ιστορικό υψηλό τα κέρδη 9μήνου

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το newmoney.gr
Οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις στη βασική δραστηριότητα του Ομίλου της διύλισης, αλλά και οι αυξημένες εξαγωγές, οδήγησαν τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Ομίλου για το γ' τρίμηνο στα €191 εκατ., παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών περιθωρίων διύλισης, σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχα, τα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA για το γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 199 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 74% σε σχέση με πέρυσι.

Τα διυλιστήρια του Ομίλου σημείωσαν αύξηση παραγωγής κατά 19% στα 3,9 εκατ. τόνους, την υψηλότερη επίδοση ιστορικά, αξιοποιώντας πλήρως την υψηλή διαθεσιμότητα των μονάδων και καταγράφοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τα ενδεικτικά περιθώρια. Τα Πετροχημικά σημείωσαν ένα ακόμα τρίμηνο αυξημένων πωλήσεων, διατηρώντας τη συνεισφορά τους σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωση των διεθνών περιθωρίων. Τέλος, στην Εμπορία συνεχίστηκε η αύξηση μεριδίων αγοράς στις πωλήσεις μέσω πρατηρίων, καθώς και η αύξηση όγκων στις περισσότερες δραστηριότητες.

Οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις και η σχετική σταθερότητα τιμών αργού στη περίοδο, διαμόρφωσαν τα ..

Μέτωπο με το υπ. Εργασίας και τη ΓΣΕΕ ανοίγει ο ΣΕΒ για τα εργασιακά

Από το newmoney.gr
Την ώρα που έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στα εργασιακά, ο ΣΕΒ μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου του για την ελληνική οικονομία ανοίγει μέτωπο με τη ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας και επιμένει ότι μόνο με την ευέλικτη αγορά εργασίας μπορεί η οικονομία να βγει από την κρίση. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως συνιστά ρήγμα στην «εθνική» θέση που έχει προταθεί απέναντι στους θεσμούς και κυρίως στις πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει.

Τι αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίου του ΣΕΒ:

Όταν οι εξέδρες παραγωγής πετρελαίου αυξάνουν την θαλάσσια ζωή

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το ecozen.gr
Μια πρωτοποριακή μελέτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται να ανατρέψει εντυπώσεις ή και προκαταλήψεις που σχετίζονται με μια βαριά βιομηχανική δραστηριότητα, όπως είναι η εξόρυξη πετρελαίου και, μάλιστα, σε θαλάσσιες περιοχές.

Η μελέτη που έχει στη διάθεσή του το ecozen.gr, παρουσιάσθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του 51ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Θαλάσσιας Βιολογίας το οποίο διεξήχθη στη Ρόδο.

Αντικείμενό της ήταν η κατάσταση της θαλάσσιων οργανισμών βενθική πανίδα -benthic fauna) που απαντώνται στον Κόλπο της Καβάλας όπου, ως γνωστόν, λειτουργούν ήδη δύο εξέδρες άντλησης πετρελαίου, μία εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου καθώς και μία εξέδρα επεξεργασίας των παραγόμενων υδρογονανθράκων, τις οποίες λειτουργεί η εταιρεία Energean Oil & Gas, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου.

Η ίδια, μάλιστα, εταιρεία έχει δρομολογήσει την..

Ένα "δωράκι" για το Σταθάκη: τι το πολύ σημαντικό ανακοίνωσε η Κίνα τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Όπως ήδη είπα προχθές, τώρα αφήνουμε "στο χρονοντούλαπο της ιστορίας" το Σκουρλέτη και θα 'χουμε να μιλάμε για το Σταθάκη, που όσο ήταν στην αντιπολίτευση, το Μάρτιο 2014, μας τα 'λεγε πολύ καλά για την ηλεκτροδότηση της χρεοκοπημένης χώρας. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε το δείγμα προθέσεων και γραφής του, αν και καμιά έκπληξη δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει μια "τυχαία" στροφή του Σταθάκη προς το "ρεαλισμό" που επιβάλλει η βασισμένη στα Γερμανικά συμφέροντα πολιτική της απανθρακοποίησης της ηλεκτροδότησης, που προωθεί συνολικά η ΕΕ.

Η κωλοτούμπα είναι το αγαπημένο σπορ των πολιτικών παντού ανά τον πλανήτη, οπότε ο Σταθάκης θα χρειαστεί να επιδείξει δύναμη χαρακτήρα, προκειμένου να καταφέρει να μείνει συνεπής σ' όσα έλεγε το 2014. Για να τον βοηθήσω λοιπόν σήμερα έχω ένα "δωράκι", την ανακοίνωση των λεπτομερειών του 13ου Πενταετούς Προγράμματος Ηλεκτροδότησης της Κίνας.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα 7/11 απ' τη National Energy Administration, την Εθνική Αρχή Ενέργειας. Τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης έχουν ως εξής:

IEA: Η αγορά πετρελαίου θα πλημμυρίσει χωρίς συμφωνία ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
Η αγορά πετρελαίου κινδυνεύει από ένα ακόμη πλεόνασμα το 2017, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, καθώς παραγωγοί από όλο τον κόσμο αυξάνουν την προσφορά και η ανάπτυξη της ζήτησης επιβραδύνεται, επεσήμανε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency - IEA).

Στο πλαίσιο της μηνιαίας έκθεσής της για την αγορά πετρελαίου, η IEA γνωστοποίησε πως η παγκόσμια προσφορά αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, σε 97,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα, λόγω των επιπέδων παραγωγής-ρεκόρ από τον ΟΠΕΚ, αλλά και επειδή την παραγωγή τους αύξησαν και άλλοι παραγωγοί όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και το Καζακστάν.

Ο Οργανισμός με έδρα στο Παρίσι διατήρησε ...

Τι σημαίνει η "απόβαση" της Motor Oil Hellas στην Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι σημαίνει η "απόβαση" της Motor Oil Hellas στην Κύπρο
Από το capital.gr
Ακριβώς 10 χρόνια πριν το 2006 είχαν φουντώσει οι συζητήσεις στην ενεργειακή αγορά για το περίφημο deal για την είσοδο του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Lukoil, που όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκε με τις δύο εταιρείες μάλιστα να προχωρούν και σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, το ημιτελές deal αφορούσε στην είσοδο της ρωσικής εταιρείας με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Motor Oil Hellas, από την οποία θυμίζουμε είχε αποχωρήσει η Saudi Aramco to 2005, μετά από 9 χρόνια παρουσίας.

Παρότι χθες είχαμε μια…

Πάνω οι εξαγωγές για τα ΕΛΠΕ, αλλά και αύξηση όγκου πωλήσεων στην εγχώρια αγορά

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Ανοδικά κινήθηκαν στο εννεάμηνο παραγωγή, όγκοι και εξαγωγές για τα ΕΛΠΕ δείγμα της εξωστρέφειας του ομίλου που εξαρτάται όλο και λιγότερο από τα σκαμπανεβάσματα της ελληνικής οικονομίας.

Τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σήμερα τα ΕΛΠΕ θα δείχνουν αύξηση των εξαγωγών κατά 60%, ενίσχυση των όγκων πωλήσεων κατά 6% στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ένα ιστορικό ρεκόρ παραγωγής.

Παρά τα μειωμένα κατά δύο δολάρια διεθνή περιθώρια διύλισης, η υπεραπόδοση (overperformance) που έχει επιτευχθεί σε σειρά από τομείς, έχει σαν αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα θετικό εννεάμηνο για τα ΕΛΠΕ. Αφενός επωφελήθηκαν από..

Που θα φτάσουν οι τιμές του πετρελαίου και ποιοί παράγοντες θα αποβούν καθοριστικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για Που θα φτάσουν οι τιμές του πετρελαίου και ποιοί παράγοντες θα αποβούν καθοριστικοί
Από το energypress.gr
Σε μια περίοδο που η συζήτηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών κρατών με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας που θα ανακόψει την πτώση των τιμών του πετρελαίου εντείνεται, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική διακύμανσή τους.

Τι επιδρά σε αυτή; Πέραν της επιδιωκόμενης - αλλά και, λογικά, αναμενόμενης - ομαλοποίησης της αγοράς το προσεχές διάστημα, θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη την πορεία της ζήτησης, τη συντελούμενη αναμόρφωση του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη, όπου ήδη σημειώνονται σημαντικές ανακατατάξεις σε σχέση π.χ. με τα καύσιμα σε βιομηχανία, ναυτιλία και λοιπές μεταφορές ή και την πορεία υλοποίησης των διακρατικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το πως αποτιμάται το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης όλων των σχετικών παραγόντων και τάσεων έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω..