Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ #ΣπάμεΤουςΜύθους

              

Στη Θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη Θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του κόσμου
Απο το naftemporiki.gr
Μετά από διαπραγματεύσεις πέντε ετών, εκπρόσωποι από 24 κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε μια συμφωνία για την προστασία περισσότερων από 1,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της Θάλασσας Ρος που περιβάλλει την Ανταρκτική.

Η περιοχή, που φιλοξενεί τους περισσότερους πιγκουίνους και φάλαινες του πλανήτη, θα γίνει το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο. Η αλιεία οποιουδήποτε είδους θα απαγορεύεται, προστατεύοντας τους πιο ευαίσθητους παράκτιους βιοτόπους και τις προμήθειες τροφίμων για την τοπική ευάλωτη άγρια ​​ζωή.

Η διεθνής σύνοδος αποφάσισε τον...

Κέρκυρα: Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος για τους υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το ert.gr
Κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων τάσσεται ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Κέρκυρας. Ο πρόεδρός του, Αριστοτέλης Κοσκινάς μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε την επικινδυνότητα διαρροών και περιβαλλοντικής καταστροφής τόσο κατά τη διάρκεια της εξόρυξης όσο και κατά τη διάρκεια των ερευνών, φέροντας ως παράδειγμα το πρόσφατο μεγάλο δυστύχημα στον κόλπο του Μεξικού.

Σύλλογος Περιβάλλοντος

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κέρκυρας έχει ως εξής

Κορύφωση της ζήτησης για πετρέλαιο μέσα σε 5-15 χρόνια αναμένει η Shell

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Shell εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο διεθνώς ενδέχεται να κορυφωθεί ήδη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών του ομίλου, Σάιμον Χένρι, «πιστεύουμε εδώ και καιρό ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί πριν από την προσφορά και αυτή η κορύφωση θα σημειωθεί μέσα στα επόμενα 5-15 χρόνια υπό την πίεση της εξοικονόμησης και της αντικατάστασης του πετρελαίου».

Σύμφωνα με το Bloomberg, αντίστοιχες προβλέψεις έχουν διατυπώσει και άλλες πηγές του κλάδου, όπως το World Energy Council, το οποίο τοποθετεί την κορύφωση της κατανάλωσης το 2030, ενώ ο Μάικλ Λίβριχ, ιδρυτής του Bloomberg New Energy Finance, την τοποθετεί το 2025 με μείωση από το 2030 και μετά.

Ο Αλαστέρ Σάιμ, αναλυτής της Citigroup, δήλωσε σχετικά ότι..

Η Κροατία Δημιουργεί ΑΟΖ στην Αδριατική Θάλασσα: Εμείς τι Περιμένουμε και τι Φοβόμαστε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Κροατία Δημιουργεί ΑΟΖ στην Αδριατική Θάλασσα: Εμείς τι Περιμένουμε και τι Φοβόμαστε;
Από το energia.gr
Ο νέος Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic, στις 28 Οκτωβρίου 2016, έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας του, να εξετάσει την πιθανότητα ανακήρυξης της ΑΟΖ της Κροατίας και με ό,τι αυτή η ενέργεια συνεπάγεται.

Η εντολή της κροατικής κυβέρνησης είναι το ΥΠΕΞ να συνεργαστεί με άλλα υπουργεία και οργανισμούς και να συντονίσει αυτή την προσπάθεια ανακήρυξης ΑΟΖ και της μελλοντικής οριοθέτησής της με όσα κράτη η Κροατία έχει θαλάσσια σύνορα.

Το ΥΠΕΞ πρέπει να παραδώσει την έκθεσή του σε λιγότερο από ένα έτος, ώστε η κυβέρνηση να είναι σε θέση να λάβει υπόψη όλες τις οικονομικές, πολιτικές και οικολογικές παραμέτρους αυτής της απόφασης. 

Η Κροατία στηριζόμενη στην Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), που έχει υπογράψει και επικυρώσει, ανακήρυξε μια..