Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !...

Η κοινοπραξία Total-Edison-Ελληνικά Πετρέλαια αναλαμβάνει έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Από το pronews.gr
Η κοινοπραξία Total - Edison - Ελληνικά Πετρέλαια αναλαμβάνει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «Περιοχή 2» που αφορά 20 τμήματα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης,  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό ως Επιλεγέντος Αιτούντα για την Περιοχή Παραχώρησης 2 (Block 2) της κοινοπραξίας "TOTAL E&P GREECE B.V. – EDISON INTERNATIONAL S.P.A. – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.».

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καλέσει την κοινοπραξία προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύμβαση.

Δυο ξένοι στο ίδιο συνέδριο: το αλαλούμ στο Υπουργείο της Μεσογείων συνεχίζεται ...


Από το greeklignite.blogspot.gr
Συναντήθηκαν χθες στο Μαξίμου ο Τσίπρας με το Σκουρλέτη, συναντήθηκαν ωστόσο στο συνέδριο "Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016" και ο Σκουρλέτης με τον Παναγιωτάκη. Δυο συναντήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς βγαίνοντας απ' το Μαξίμου ο Σκουρλέτης δήλωσε πως "στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου". Αυτή η "κουλτούρα του διαλόγου" που έχουν κατακτήσει στο Σύριζα είναι που θα μας αποτρελάνει όλους στο τέλος, καθώς, για να μην ξεχνιόμαστε:

το Μάρτη 2014 ο Σταθάκης είχε χαρακτηρίσει "μπάχαλο" τον ενεργειακό σχεδιασμό Πασοκ-ΝΔ,

το Φλεβάρη 2015 ο Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την ενέργεια χωρίς ν' αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη "λιγνίτης",

Τον Οκτώβριο 2015 μάθαμε πως εφεξής θ' αγοράζουμε ρεύμα απ' τα ...ΕΛΤΑ,

τον Απρίλη 2016 είδαμε τον Οικολόγο Τσιρώνη να τα λέει πολύ καλύτερα απ' το Συριζαίο Σκουρλέτη,

τον Αύγουστο 2016 ο Σκουρλέτης ψήφισε το Ν. 4414/2016, συνεχίζοντας..

Νέα Σύνθεση ΔΣ ΠΣΕΕΠ


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Συνεδρίασαν σήµερα τα µέλη που εκλέχθηκαν στο ∆.Σ. του Σωµατείου για τη συγκρότησή του σε Σώµα και την εκλογή Προεδρείου. Κατά τη διαδικασία εκλέχθηκαν:

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Τις θέσεις και τις προτάσεις της για την ουσιαστική καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας παρουσίασε εκ νέου η ΓΣΕΕ κατά τη διαδικασία της τριμερούς επικύρωσης του Οδικού Χάρτη για την αδήλωτη εργασία, που εκπονήθηκε με την τεχνική βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Η ΓΣΕΕ κατέστησε σαφές ότι η επικύρωση του Οδικού Χάρτη από αυτήν γίνεται ως προς τα δύο βασικά του σημεία:

Πρώτον, την άμεση συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου για την αδήλωτη εργασία με ισότιμη συμμετοχή των τριών μερών (Κράτους, εργαζομένων, εργοδοτών) και τη διασφάλιση της λειτουργίας του με συνέχεια και συνέπεια. Το όργανο αυτό θα έχει την ευθύνη, ύστερα από αξιολόγηση στοιχείων, για τη χάραξη και την παρακολούθηση της εφαρμογής της στρατηγικής για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Δεύτερον, την ανάγκη διαλειτουργικότητας των δημόσιων βάσεων δεδομένων όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, τα οποία περιέχουν στοιχεία έγκαιρης διάγνωσης της έκτασης του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας και μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματική της καταπολέμηση.

Στο παραπάνω πλαίσιο, τονίσθηκε εκ νέου ρητά ότι

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) στηρίζουν την «ΕΛΠΙΔΑ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) στηρίζουν την «ΕΛΠΙΔΑ»
Από το energypress.gr
Η ΕΚΟ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης και Αλληλεγγύης που υλοποιεί, συνεισέφερε για ακόμη μια φορά εφέτος στην ενίσχυση του Ιδρύματος “Ελπίδα’’, που παρέχει οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και στις οικογένειες τους.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα παρουσία και εκπροσώπων των πρατηρίων της ΕΚΟ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ κ. Γιώργος Γρηγοράς παρέδωσε επιταγή €8000 στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Δρ. Λοΐζο Λοΐζου.

Το χρηματικό ποσό προήλθε ύστερα από..

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ; [ΒΙΝΤΕΟ]

Άλλο ένα ΑΤΙΑ συνελήφθη σε βίντεο από κάμερες της NASA.

«Το ερώτημα δεν είναι αν «είναι αυτό ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο», αλλά γιατί η NASA κόβει ή θολώνει το βίντεο όπως κάνει πάντα και με άλλα παράξενα αξιοθέατα;»

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο με ιδιόμορφο σχήμα φαίνεται να ταξιδεύει έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα προκαλώντας μια τεράστια συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Τι ήταν αυτό; Ένα εξωγήινο όχημα; Μία οπτική ψευδαίσθηση;

Κάποιοι είναι...

Τρυπάνια στα Ιωάννινα από το 2019 - Διπλασιάζεται η παραγωγή του Πρίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρυπάνια στα Ιωάννινα από το 2019 - Διπλασιάζεται η παραγωγή του Πρίνου
Από το topontiki.gr
Στην περίοδο 2019-2020 τοποθετείται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ την άνοιξη του 2017 προγραμματίζεται η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή που θα περιλαμβάνει συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών.

Αυτό ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε επίσης τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001.

Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.

Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί ..