Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Σύσκεψη Προέδρων Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύσκεψη Προέδρων Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας
Από το ekth.gr
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας και τη συμμετοχή του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Βαγγέλη Μουτάφη.  

Στη σύσκεψη των Προεδρείων, τονίστηκε η πρωτόγνωρη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης που επί 19 μήνες αρνείται κάθε μορφή διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, επιλέγοντας προκλητικά να μη συναντηθεί με την Ανώτατη Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας, τη ΓΣΕΕ. Ενδεικτικό, είναι το γεγονός ότι..

Πώς η πολιτική της ΕΕ για τις ΑΠΕ εξοντώνει τους καταναλωτές: Μέρος 2ο, Ελλάδα και Κύπρος.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική των επιδοτήσεων σε Γερμανία και Ισπανία, σήμερα έχουν σειρά η Ελλάδα και η Κύπρος. Με το ν.3468/2006 μεταφέρθηκε στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 2001/77/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2001 και, αντιγράφοντας το νόμο EEG, καθόρισε συγκεκριμένες τιμές για τις διάφορες τεχνολογίες ΑΠΕ. Με το ν.3851/2010 εδραιώθηκε και στη χώρα μας το σύστημα των επιδοτήσεων, αυξάνοντας μάλιστα τις τιμές ειδικά για τα αιολικά. Το αποτέλεσμα; Στο πιο πάνω διάγραμμα φαίνεται το σωρευτικό έλλειμμα του Ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, όπως το δίνει το Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ του ΛΑΓΗΕ για τον Ιούλιο 2016. Με το κόκκινο χρώμα είναι η καμπύλη που δείχνει το έλλειμμα και την προβλεπόμενη εξέλιξή της μέχρι τον Ιούνιο 2018. Με το μπλε χρώμα είναι η εξέλιξη που θα είχε η καμπύλη χωρίς την ψήφιση του ν. 4254/2014, τότε που οι 57 βο(υ)λευτές της λίστας της ντροπής απείλησαν να ρίξουν την κυβέρνηση αν μείωνε κι άλλο τις τιμές. Η στικτή μωβ καμπύλη είναι η μορφή χωρίς τα μέτρα του Ιαν. 2012. Και φυσικά δεν κάνετε λάθος, η καμπύλη για το Ελληνικό έλλειμμα μοιάζει καταπληκτικά τόσο στην καμπύλη για το Ισπανικό έλλειμμα όσο και στην καμπύλη για το Γερμανικό έλλειμμα. Είναι το ίδιο αποτέλεσμα της ίδιας ανερμάτιστης πολιτικής, μιας πολιτικής που εκτοξεύει το κόστος για την οικονομία και την κοινωνία

Μην σας ξεγελά η κλίμακα, η πρόβλεψη είναι πως..

Βυθός: Το νέο Ελντοράντο, αλλά με ποιο κόστος για το περιβάλλον; - futuris

Όργιο φημών για ΑΟΖ Αθήνας-Καΐρου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΟΖ Αθήνας-Καΐρου
Από το sigmalive.com
Η τετραπλή συνεργασία Αιγύπτου-Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αφήνει εκτός παιχνιδιού την Τουρκία
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Καΐρου

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η Αίγυπτος, τα οποία θέλουν να ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα το κρίσιμο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ μαζί με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Shorouk, η πολυαναμενόμενη συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα ανοίξει την πόρτα της..

Ιδιωτικό παγοθραυστικό αναψυχής από ολλανδικά ναυπηγεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιδιωτικό παγοθραυστικό αναψυχής από ολλανδικά ναυπηγεία
Από το naftemporiki.gr
Σίγουρα, όταν ακούει κανείς για σκάφος αναψυχής δεν πάει το μυαλό του σε παγοθραυστικό, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει κοινό και για αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία: Το SeaXplorer κατασκευάζεται από τα ολλανδικά ναυπηγεία DAMEN, και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Atlas, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την AMELS, την EYOS Expeditions και την Azure Yacht Design & Naval Architecture. Οι αγοραστές θα είναι ..

Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο κοντά στην Κύθνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο κοντά στην Κύθνο
Από το lifo.gr
Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου, το δεξαμενόπλοιο "eco-5" με 15 άτομα πλήρωμα, 13 'Ελληνες και δύο Ρουμάνους.   

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο από τον Ασπρόπυργο για το Ηράκλειο Κρήτης, έχει ζητήσει τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους- αναμένεται στην περιοχή σε περίπου 5 ώρες- προκειμένου να το ρυμουλκήσει στο κοντινότερο λιμάνι για αποκατάσταση της βλάβης. 

Στο σημείο ο καιρός είναι καλός και το δεξαμενόπλοιο δεν διατρέχει κίνδυνο 

Παραμένουν οι Αζέροι στη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το imerisia.gr
Oι Αζέροι δεν αποχωρούν από το deal του ΔΕΣΦΑ και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για χαμηλότερο τίμημα ή κάποιο άλλο αντάλλαγμα εν όψει της μείωσης των εσόδων του Διαχειριστή που επιφέρει η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση Σκουρλέτη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της Socar Rovnag Abdullayev.

«Η ελληνική πλευρά έκανε ορισμένα βήματα που παραβιάζουν τη διαδικασία του διαγωνισμού.... Γι' αυτό τον λόγο το τίμημα του ΔΕΣΦΑ πρέπει τώρα να μειωθεί στο μισό της αρχικής του αξίας», δήλωσε σε δημοσιοργάφους ο κ. Abdullayev, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. «Η Socar δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη συμφωνία» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Socar περιμένει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας αερίου του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ακόμα ότι ..

Αυξάνει την συμμετοχή του ο όμιλος SCF στο έργο Sakhalin-2

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυξάνει την συμμετοχή του ο όμιλος SCF στο έργο Sakhalin-2
Από το naftikachronika.gr
Ο ρωσικός κολοσσός Sovcomflot επεκτείνει τη συνεργασία του με την Sakhalin Energy Investment Company Ltd καθώς η Sovcomflot θα διαθέσει μεγαλύτερο τμήμα του στόλου της για τις μεταφορικές ανάγκες της Sakhalin Energy. Πρόκειται για πλοία τύπου ice-class πολλαπλών χρήσεων που εξυπηρετούν τις πλατφόρμες της Sakhalin.

Οι Sovcomflot, Sakhalin Energy και Swire Pacific Offshore έχουν προβεί σε συμφωνίες που αφορούν την αγορά δυο πλοίων εφοδιασμού, τα οποία κατείχε η Swire Pacific και αγοράστηκαν από την Sovcomflot. Τα σκάφη αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το project Sakhalin-2 και θα ναυλωθούν μακροχρόνια στην εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με..

Σουηδία: Καθιερώνεται το 6ωρο εργασίας - Παραγωγικότεροι και πιο ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Σουηδία: Καθιερώνεται το 6ωρο εργασίας
Από το pronews.gr
Η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ώρο και προχώρησε σε μια προοδευτική κίνηση να εισάγει ένα νέο μοντέλο, που θέλει τους εργαζομένους να δουλεύουν μόνο 6 ώρες την ημέρα.

Πέρυσι, η σουηδική κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή πειράματος σε γηροκομείο, με τους νοσηλευτές να εργάζονται έξι ώρες την ημέρα. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου τα αποτελέσματα ήταν υπέρ του 6ώρου.

Ενας από τους τρόπους μελέτης ήταν η μέτρηση της παραγωγικότητας σε σύγκριση με την ποιότητα φροντίδας των ασθενών.

Τα ευρήματα έδειξαν πως..

Πέντε σημάδια ότι το τηλέφωνό σας παρακολουθείται

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέντε σημάδια ότι το τηλέφωνό σας παρακολουθείται
Από το rizopoulospost.com
Ο αμερικάνος συγγραφέας Ουίλιαμ Μπάροουζ είναι πει ότι «παρανοϊκός είναι αυτός που έχει ιδέα για το τι συμβαίνει».

Βέβαια, με όλο όσα βλέπουμε και ακούμε σήμερα, ίσως να μην είναι και τόσο… παρανοϊκό να σκεφθείτε ότι το τηλέφωνό σας ενδεχομένως μπορεί και να παρακολουθείται.

Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό.

Ορίστε, λοιπόν, επτά σημάδια που -ενδέχεται να- δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας