Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ενδείξεις για αλλαγή στάσης του Ιράν στον ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενδείξεις για αλλαγή στάσης του Ιράν στον ΟΠΕΚ
Από το energypress.gr
Το Ιράν ενδέχεται να στηρίξει δράσεις του ΟΠΕΚ για άνοδο της τιμής του πετρελαίου

Σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να συμμετέχει σε κοινές δράσεις στήριξης της αγοράς πετρελαίου.

Το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του ΟΠΕΚ και της πετρελαιοβιομηχανίας, σημειώνει ότι

Είναι πλέον σίγουρο: μας ψεκάζουν με προπαγάνδα!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Δεν ξέρω αν μας ψεκάζουν με αεροπλάνα, αλλά είναι πλέον βέβαιο πως μας ψεκάζουν με προπαγάνδα. Ο λόγος για "επιστημονικό" άρθρο, που εμφανίστηκε αρχές του μήνα στο "Environmental Research Letters", ένα online περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης. Το άρθρο έχει τίτλο "Quantifying expert consensus against the existence of a secret, large-scale atmospheric spraying program" (Ποσοτικοποιώντας τη συναίνεση των ειδικών κατά της ύπαρξης ενός μυστικού, μεγάλης κλίμακας προγράμματος ψεκασμών).

Αυτή η αγωνία για το consensus είναι ασφαλώς ευεξήγητη, η ανθρωπότητα ποτέ δεν χώνευε τις μειοψηφίες: οι Αθηναίοι εξοστράκισαν τον Αριστείδη το Δίκαιο, οι Ρωμαίοι έριχναν τους Χριστιανούς στα λιοντάρια, στο Μεσαίωνα έκαιγαν τις μάγισσες, η Ιερά Εξέταση έκανε ουκ ολίγα, ο Χίτλερ έστελνε τους Εβραίους στα κρεματόρια, ο Μακάρθι κυνηγούσε όσους θεωρούσε ως κρυφοκομμουνιστές, οι Σοβιετικοί έστελναν κάποιους για διακοπές στη Σιβηρία, στην Ελλάδα έστελναν τους ηττημένους του Εμφύλιου στα αποσπάσματα και στα ξερονήσια και πάει λέγοντας.

Οι προερχόμενοι απ' το Carnegie Institution for Science του Stanford συγγραφείς έκαναν, λένε, έρευνα μεταξύ των "ειδικών" επί θεμάτων ψεκασμών και διαπίστωσαν μια ..

ΕΥΧΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ευχες ονομαστικης εορτης
Η  petrelaiopigi εύχεται σε όλους τους μαθητές  που κέρδισαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και εισήχθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδας μας ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!! 

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε και τους γονείς των νέων φοιτητών που μόχθησαν και στάθηκαν στο πλευρό τους με διάθεση άδολης προσφοράς και άπειρης αγάπης.

Ιδιαίτερα  όμως απευθυνόμαστε  σε όλα εκείνα τα παιδιά  που δεν τα κατάφεραν. Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Ας εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες και ας προσπαθήσουν εκ νέου!! Ας γνωρίζουν καλά πως η ζωή δεν τελειώνει στις φετινές Πανελλήνιες!! Συνεχίζεται με αγώνα και νέες προοπτικές!

Τεράστια πτώση στην κερδοφορία PetroChina και Cnooc

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
Τα αποτελέσματα των δύο μεγαλύτερων παικτών στην κινεζική ενέργεια υπογράμμισαν για μία ακόμη φορά τις επώδυνες συνέπειες των αδύναμων τιμών πετρελαίου στην κερδοφορία, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η PetroChina, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και αερίου στη χώρα, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 98% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε 531 εκατ. γουάν (79,8 εκατ. δολάρια) από έσοδα 16% χαμηλότερα, σε 739 δισ. γουάν.

Η αντίπαλος Cnooc κατέγραψε καθαρή απώλεια ύψους 7,7 δισ. γουάν το πρώτο εξάμηνο, έναντι κερδών 14,7 δισ. πέρυσι. Ο όμιλος, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη χώρα, είχε προειδοποιήσει..

ΗΠΑ: Οι σεισμοί στο Β. Τέξας συνδέονται με τις πρακτικές εξόρυξης πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Οι σεισμοί στο Β. Τέξας συνδέονται με τις πρακτικές εξόρυξης πετρελαίου
Από το energypress.gr
Οι ομοσπονδιακές αρχές συμπέραναν ότι οι πρόσφατοι σεισμοί στο Βόρειο Τέξας μάλλον οφείλονται σε φρεάτια διάθεσης λυμάτων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, επαναλαμβάνοντας σε επιστολή τους τα συμπεράσματα ερευνητών σε πανεπιστήμια του Τέξας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα στελέχη της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) περιέλαβαν τη γνώμη τους σε επιστολή προς την Επιτροπή Σιδηροδρόμων του Τέξας, η οποία επιβλέπει την πετρελαϊκή βιομηχανία στην πολιτεία, την πρώτη σε παραγωγή αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι σεισμοί συνδέονται με την έγχυση αλμυρού νερού - που είναι υποπροϊόν της διαδικασίας εξόρυξης πετρελαίου και αερίου - σε βαθιά φρεάτια διάθεσης και σε υπόγεια σπήλαια.

Στο παρελθόν, η Επιτροπή Σιδηροδρόμων είχε αμφισβητήσει την αιτιώδη συνάφεια που εμφανίζουν οι πανεπιστημιακές έρευνες.

"Η EPA πιστεύει ότι ..

Απώλειες για το πετρέλαιο μετά το «άλμα» στα αποθεματικά των ΗΠΑ

Από το newmoney.gr
Πτώση καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για την αύξηση των αποθεματικών στις ΗΠΑ, μια αύξηση που εξανεμίζει τις πιθανότητες να συμφωνήσει το Ιράν σε «πάγωμα» της παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Τεχεράνη έστειλε επιστολή στα μέλη του OPEC ότι θα συμμετάσχει στην συνάντηση του Σεπτεμβρίου στην Αλγερία, κάτι που ίσως σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην στάση της. Η αισιοδοξία για τη συμμετοχή της χώρας προκάλεσε άνοδο των τιμών χθες ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο αυτή θα οδηγήσει όντως σε συμφωνία, ειδικά μετά τα αμερικανικά στοιχεία.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Οκτωβρίου υποχωρεί κατά ..

Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου
Από το naftikachronika.gr
Δεκατέσσερις εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να εγκατασταθούν στη νέα «ελεύθερη» λιμενική ζώνη που θα δημιουργηθεί στη χερσόνησο της Καμτσάτκα της Ανατολικής Σιβηρίας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και πληρεξούσιος για την Άπω Ανατολή, Yuri Trutnev δήλωσε πριν λίγες ημέρες, στο πρακτορείο TASS ότι υπάρχει σταδιακώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το νέο κόμβο εμπορίου, μεταφορών και Logistics που δημιουργείται στην κάποτε λησμονημένη και δυσπρόσιτη περιοχή της Ρωσίας.

Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου είναι να δημιουργηθεί μια..

Motor Oil: Πτώση κερδών λόγω εργασιών συντήρησης προβλέπει η IBG

Αποτέλεσμα εικόνας για Motor Oil: Πτώση κερδών λόγω εργασιών συντήρησης προβλέπει η IBG
Από το energypress.gr
Πτώση κερδών σε επίπεδο EBITDA και καθαρού τελικού αποτελέσματος θα εμφανίσει η Motor Oil το δεύτερο τρίμηνο, εκτιμά σε έκθεσή της η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), αποδίδοντας την κάμψη στις εργασίες συντήρησης των διυλιστηρίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η προγραμματισμένη συντήρηση της μονάδας για περίπου έναν μήνα αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ιδίως σε σύγκριση με το πολύ ισχυρό β' τρίμηνο του 2015, όταν τα περιθώρια διύλισης βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι..

Η Σαουδική Αραβία επαναδιαπραγματεύεται με Κίνα και Ιαπωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σαουδική Αραβία επαναδιαπραγματεύεται με Κίνα και Ιαπωνία
Από το naftikachronika.gr
Η Σαουδική Αραβία, η κορυφαία εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, σχεδιάζει να επαναδιαπραγματευθεί τις διμερείς συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας με την Κίνα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Σαουδαραβικό υπουργικό συμβούλιο.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε να αναθέσει σε μια σειρά από υπουργούς τις υψηλόβαθμες συζητήσεις με την κινεζική πλευρά για τα ακόλουθα έργα: ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και ένα αρχικό σχέδιο για μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της αποθήκευσης αργού πετρελαίου. Οι συζητήσεις με την Ιαπωνία για ένα MOU το οποίο θα αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας έχει επίσης εγκριθεί πριν λίγες ημέρες από το υπουργικό συμβούλιο.

Η Σαουδική Αραβία διατηρεί παραδοσιακά την πλειοψηφία των εξαγωγών ακατέργαστου πετρελαίου προς την Ασία, τη μεγαλύτερη περιοχή του κόσμου με ανάγκες για μαύρο χρυσό.

Πρόσφατα όμως..