Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

"Επιστρέφει" η Eldorado Gold στις Σκουριές

Από το capital.gr
Την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως και την ανανέωση της συνεργασίας με υπεργολάβους, συνεχίζει η Eldorado Gold στο εργοτάξιο των Σκουριών Χαλκιδικής. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την προ εβδομάδων έγκριση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στην τεχνική μελέτη και την οικοδομική άδεια για την κατασκευή της μεταλλουργικής μονάδας.

Στην ομαλοποίηση της κατάστασης στη Χαλκιδική αναφέρθηκε, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναδικού ομίλου Eldorado Gold, Paul Wright, σημειώνοντας πως αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται..

Φτάνει πια η μιζέρια!

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε μία συστηματική φτωχοποίηση της χώρας μας. Δεν μας εκπλήσσει, διότι γνωρίζουμε ότι στόχος των κυβερνώντων δεν είναι να δημιουργήσουν πλούτο για τον λαό μας και ιδιαίτερα ορυκτό πλούτο. Διαπιστώνουμε την μιζέρια και την απαξίωση παντού, όπου υπάρχουν προσωπικότητες με ιδέες και ικανότητες προβολής της χώρας μας προς τα έξω. Υπουργικές ανακοινώσεις, όπως η Αριστεία είναι ρετσινιά και βρίσκονται καθημερινά στα χείλη μερικών πολιτικών ευτυχώς όμως στην Βραζιλία η Άννα Κορακάκη ανέτρεψε την καθιερωμένη μιζέρια ανεβάζοντας την χώρα μας στο ψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Στόχος μας ήταν πάντα να ανεβάσουμε την χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο εντοπισμού και αξιοποίησης του υποθαλάσσιου ελληνικού ορυκτού πλούτου μέσω της ΑΟΖ που αποτελεί το μέγιστο των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. 

Σήμερα μας εκπλήσσει η ανοχή και η απάθεια με την οποία αποδεχόμαστε να μας λένε ότι..

Το LPG «φέρνει κοντά» Μπαγκλαντές και Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για Το LPG «φέρνει κοντά» Μπαγκλαντές και Ιράν
Από το naftikachronika.gr
Το Μπαγκλαντές υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν με σκοπό την δημιουργία στο έδαφος του πρώτου ενός εργοστασίου που θα κατασκευάζει δεξαμενές LPG (υγροποιημένο αέριο πετρελαίου), οι οποίες κρίνονται άκρως απαραίτητες για να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης σε LPG από τις τοπικές βιομηχανίες του Ιράν.

Η εμπορική συμφωνία χαρακτηρίζεται από τα τοπικά ΜΜΕ ως «η μεγαλύτερη από κοινού επένδυση» μεταξύ της Ντάκα και της Τεχεράνης, καθώς αποτελεί την πρώτη συνεργασία των δύο κρατών μετά τον Ιούλιο του 2015, οπότε και ήρθησαν οι διεθνείς κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν.

Η συμφωνία υπεγράφη τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου από την ιρανική εταιρεία Servigas και αντιπροσωπεία 16 ιδιωτικών εταιρειών του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της..