Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Το σχέδιο για την πάταξη της «μαύρης εργασίας»

Αποτέλεσμα εικόνας για πάταξη της «μαύρης εργασίας»
Από το euro2day.gr
Κωδικό πρόσβασης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποχρεούνται να αποκτήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 όλοι οι εργοδότες.

Οι ηλεκτρονικές πύλες των νέων υπηρεσιών του ΣΕΠΕ θα έπρεπε να ανοίξουν με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας σε ΦΕΚ, καθώς ήδη άρχισε να «τρέχει» η ημερομηνία εγγραφής σε αυτές, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κωδικό πρόσβασης όλοι οι εργοδότες.

Όμως, η ιστοσελίδα www.sepenet.gr εμφανίζεται "υπό κατασκευή". Εφόσον ανοίξει, θα μπορούν να γίνονται επώνυμα ή και ανώνυμα καταγγελίες με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τον περιορισμό του φαινομένου της ανασφάλιστης απασχόλησης, βάσει και της μνημονιακής δέσμευσης.

Βάσει της υπουργικής απόφασης, μια σειρά από βασικές λειτουργίες του Σώματος, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, ανάμεσά τους και οι καταγγελίες, επώνυμες ή ανώνυμες, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως επίσης και οι αντίστοιχες επιβολές προστίμων προς τους εργοδότες – παραβάτες.

Ειδικά οι περιπτώσεις ..

Εκατό δισ. δολάρια έχουν «παρκάρει» τα funds για εξαγορές στον πετρελαϊκό τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Από τα μέσα του 2014, όταν ξεκίνησε η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, οι εταιρείες εξαγορών και τα επενδυτικά ταμεία που στοχεύουν σε υπερχρεωμένες εταιρείες έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 100 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακά assets σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μέχρι σήμερα, οι επενδύσεις από αυτά τα επενδυτικά ταμεία είναι σχετικά περιορισμένες, καθώς οι εταιρείες του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν ακόμα, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, τη στήριξη των τραπεζών. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, τα πράγματα σταδιακά αλλάζουν.

Μεγάλα επενδυτικά funds όπως τα Blackstone Group LP, Apollo Global Management LLC και WL Ross & Co. έχουν αρχίσει να εξαγοράζουν assets σε χαμηλές τιμές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως προκύπτει απ΄όσα λένε επενδυτές, τραπεζίτες και αναλυτές, ότι ..

Ένα Γαλλικό φιλμάκι για την Ελληνική κρίση που πρέπει να το δουν όλοι....


Aramco: Ονόμασε τον γ.γ του κρατικού ταμείου πλούτου μέλος του Δ.Σ. της

Αποτέλεσμα εικόνας για Aramco
Από το newmoney.gr
Η Saudi Arabian Oil Co (Aramco) ανακοίνωσε πως το νέο μέλος του ΔΣ της θα είναι ο γενικός γραμματέας του κρατικού ταμείου του βασιλείου, το οποίο και θα γίνει και ο πλειοψηφικός μέτοχος της εταιρείας μετά από την IPO (αρχική δημόσια προσφορά) που θα το μετατρέψει και το μεγαλύτερο τέτοιου είδους ταμείο στον πλανήτη.

Ο Yasir Al-Rumayyan, γενικός γραμματέας του Public Investments Fund και σύμβουλος της Βασιλικής Αυλής της Σ. Αραβίας ανακηρύχθηκε κι επίσημα μέλος του ΔΣ της Saudi Aramco, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Ο Al-Rumayyan είχε εισέλθει στο ΔΣ τον Ιούλιο, αντικαθιστώντας τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών της χώρας, Mohammed al-Suwaiyel.

Η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας αποσκοπεί στην πώληση λιγότερο από 5% των μετοχών της Aramco προς το κοινό μέχρι το τέλος του 201, κάτι που θα την κάνει και τη μεγαλύτερη δημόσια εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο. Μετά την ΙΡΟ, οι λοιπή κυριότητα της εταιρείας θα μεταφερθεί στο κρατικό ταμείο πλούτου.

Το "θερμότερο από ποτέ" 2015 και 2016, το "ακραίο" 1987 και η κλιματική απάτη της χιλιετίας.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Καύσωνας, για τις κλιµατικές συνθήκες της Ελλάδας, θεωρείται µια περίοδος τουλάχιστον 3 ηµερών, όπου οι θερµοκρασίες στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ξεπερνούν τους 37°C και η µέση ηµερήσια θερµοκρασία είναι τουλάχιστον 31°C, δηλαδή η θερµοκρασία δε µειώνεται αρκετά κατά τις νυκτερινές ώρες (δεν πέφτει κάτω από τους 25-26°C). Αυτός ο ορισμός περιλαμβάνεται σε παρουσίαση με θέμα "Έντονα καιρικά φαινόμενα", λέκτορα του ΕΜΠ για επιμορφωτικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας του Υπ. Εσωτερικών. Απ' την παρουσίαση αυτή είναι ο πιο πάνω πίνακας με τους καύσωνες στην Ελλάδα, όπως καταγράφονται στο βιβλίο του 2005 "Ο καιρός και τα μυστικά του" του γνωστού απ' τις παλαιότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις μετεωρολόγου Γ. Μελανίτη.

Απ' την ίδια παρουσίαση και το ίδιο βιβλίο είναι και ο 2ος πίνακας, με τις ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ελλάδα. Οι κλιματικοί ΑΠΕτεώνες μας λένε πως αν δεν συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη σε έως 2οC σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής θα μας βρουν "ακραία καιρικά φαινόμενα", πρωτόγνωροι καύσωνες και ξηρασίες. Μόνο που, όπως φαίνεται απ' τους δυο πιο πάνω πίνακες, τα ..

Ιράκ: Συμφωνία με BP, Shell και Lukoil για την επανεκκίνηση των επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιράκ: Συμφωνία με BP, Shell και Lukoil για την επανεκκίνηση των επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα
Από το energypress.gr
Η ιρακινή κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τις BP, Shell και Lukoil για να επανεκκινήσουν τις επενδύσεις που έχουν καθυστερήσει στις πετρελαιοπηγές που αξιοποιούν οι εταιρίες, επιτρέποντας να αρχίσουν και πάλι έργα που είχαν παγώσει φέτος και η παραγωγή αργού να αυξηθεί το 2017, σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους της πετρελαϊκής βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters.

Οι συμφωνίες, που έκλεισαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ουσιαστικά καθυστερούν έως το δεύτερο εξάμηνο τα έργα που οι τρεις εταιρίες σχεδίαζαν να υλοποιήσουν κατά το πρώτο εξάμηνο, αλλά ανεστάλησαν λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Ως αποτέλεσμα της επένδυσης, η παραγωγή αργού του Ιράκ αναμένεται να ..