Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

2400 Ευρωπαίοι διανομείς ηλεκτρισμού, οι εξής 79, δικαιώνουν τη μία και μοναδική Ελληνική καθετοποιημένη εταιρεία.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 2013, πριν γίνει αυτό το ιστολόγιο, η Eurelectric, η Ένωση Ευρωπαίων ηλεκτροπαραγωγών, είχε παρουσιάσει την έκθεση "Power Distribution in Europe - Facts & Figures", απ' την οποία προέρχεται η πιο πάνω εικόνα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το 2010-11 υπήρχαν στην Ευρώπη (χονδρικά) 2400 εταιρείες διανομής ηλεκτρισμού, που εξυπηρετούσαν 260 εκατομμύρια συνδεμένους καταναλωτές, το 99% των οποίων είναι οικιακοί ή μικρές επιχειρήσεις. Οι εταιρείες αυτές απασχολούν συνολικά 240 χιλ. εργαζομένους, έχουν δίκτυα διανομής συνολικού μήκους 10 εκατ. χιλιομέτρων διανέμοντας 2700TWh ενέργειας ετησίως και χρειάζονται 400 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων μέχρι το 2020, τα πιο πολλά απ' αυτά για να καλύψουν τις ανάγκες της "ενεργειακής δημοκρατίας", που φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω από ποιες τσέπες θα βγουν. Από τις 2400 συνολικά εταιρείες, μόνο οι 186 εξυπηρετούν πάνω από 100 χιλ. πελάτες, πάνω από 2200 εταιρείες είναι εντελώς τοπικού χαρακτήρα.

Η πολυδιάσπαση αφορά λίγες σχετικά χώρες, όπως..

Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις ΟΠΕΚ το Σεπτέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το euro2day.gr
Τα μέλη του ΟΠΕΚ σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Αλγέρι τον επόμενο μήνα, ενώ θεωρούν προσωρινή την πρόσφατη μείωση στις τιμές του πετρελαίου, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η προσδοκία για υψηλότερη ζήτηση αργού το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε συνδυασμό με την μείωση στη διαθεσιμότητα, οδηγούν τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η τρέχουσα bear market είναι μόνο κάτι ..

Πλήγμα στην αγορά φυσικού αερίου: Έκλεισε για απροσδιόριστο χρόνο η πλατφόρμα Rough της Centrica


Από το newmoney.gr
Η μεγαλύτερη "κοιτίδα" φυσικού αερίου της Βρετανίας, Rough, της Centrica Plc, περίπου 3.000 μέτρα κάτω από την κρούστα της Βόρειας Θάλασσας, έκλεισε άξαφνα για... καλοκαίρι και μάλλον θα παραμείνει κλειστή για τον χειμώνα. Αυτό το κλείσιμο επηρέασε και τις τιμές της μεγαλύτερης αγοράς της Ευρώπης.



Ιδού μερικά σημαντικά πράγματα για τις τελευταίες, αυτές, εξελίξεις:

EIA: Χάθηκαν 142.000 θέσεις εργασίας σε πετρέλαιο-αέριο στις ΗΠΑ από το 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Παρά την μερική επάνοδο των πετρελαϊκών τιμών από τις αρχές του έτους, η απασχόληση στον κλάδο όσον αφορά τις ΗΠΑ συνέχισε να μειώνεται κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών (ΕΙΑ), ο συνολικός αριθμός των γεωτρήσεων έχει σημειώσει έντονη πτώση από 1.800 το 2014 σε 404 τον φετινό Μάιο. Αντίστοιχα, η παραγωγή πετρελαίου περιορίστηκε αν και σε μικρότερο βαθμό αναλογικά, ενώ η αντίστοιχη του φυσικού αερίου είναι σταθερή.

Όσον αφορά την απασχόληση, ο κλάδος διέθετε 538.000 εργαζομένους τον Οκτώβριο του 2014 και έκτοτε ο αριθμός περιορίστηκε κατά 26% ή 142.000 θέσεις. Η ΕΙΑ τονίζει μάλιστα ότι η απώλεια θέσεων είναι τριπλάσια σε σύγκριση με ότι συνέβη κατά την διάρκεια της οικονομικής ύφεσης το 2008-09.

Η Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν θα ανάψει το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»….

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο ρωσια
Από το hellasforce.com
Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν θα «δώσει το πράσινο φως» για Turkish Stream

«Ο Turkish Stream, ένα σημαντικό ενεργειακό έργο, που έχει ανασταλεί μετά το περιστατικό Su-24 του περασμένου έτους, αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο μετά από τις επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη», αποκαλύπτει ο καθηγητής Gurkan Kumbaroglu.

Ο αναλυτής, ο οποίος είναι επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Ενεργειακής Οικονομίας (Ι.Α.Ε.Ε.), υποστήριξε ότι ..

Στροφή της Κίνας προς τη βιομηχανία πετροχημικών και της ενεργειακής της πολιτικής

Αποτέλεσμα εικόνας για Στροφή της Κίνας προς τη βιομηχανία πετροχημικών και της ενεργειακής της πολιτικής
Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα πρέπει να προωθήσει την άμεση διακοπή της λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων που δεν συμμορφώνονται στις σύγχρονες τεχνολογικές και κυρίως περιβαλλοντικές απαιτήσεις, την επανεξέταση ως προς τη γενικότερη στρατηγική όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας, τη μείωση της ρύπανσης στις μεγάλες μητροπόλεις, και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας πετροχημικών. Οι παραπάνω προτάσεις είναι ..

Απίστευτη κερδοσκοπία στα καύσιμα - Πόσο πωλείται η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές

Αποτέλεσμα εικόνας για Απίστευτη κερδοσκοπία στα καύσιμα - Πόσο πωλείται η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές
Από το imerisia.gr
«Καύσωνας» κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων στα νησιά και άλλες παραθεριστικές περιοχές, αφού η αμόλυβδη βενζίνη έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα σε σχέση με τη μέση πανελλαδική της αξία.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα χτυπά μία τσουχτερή..., για τις τσέπες των καταναλωτών, πρωτιά αφού βρίσκεται στις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. με την υψηλότερη τιμή. Ειδικότερα, το «καπέλο» στα νησιά προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έκανε η «Ημερησία του Σαββάτου». Οι υπερβολικά υψηλές τιμές αποδίδονται στον σχεδόν ανύπαρκτο ανταγωνισμό σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην άνοδο του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση...