Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση «Φίλοι της Φύσης»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση «Φίλοι της Φύσης»
Από το naftemporiki.gr
Νέα ρυπαντικά επεισόδια στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου καταγγέλλει η οργάνωση Φίλοι της Φύσης. Όπως υπογραμμίζει, «τα ρυπαντικά επεισόδια και η δυσοσμία προερχόμενη από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι συχνά φαινόμενα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Αττικής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, «οι υπεύθυνες καταγγελίες είναι διαχρονικά πολλές για τα ρυπαντικά επεισόδια και τη δυσοσμία από κατοίκους και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, χωρίς όμως να δίνονται αντίστοιχες υπεύθυνες απαντήσεις και κυρίως χωρίς να λαμβάνονται εκείνα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ».

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης υπενθυμίζουν..

Γροιλανδία: Τοξική βάση του Ψυχρού Πολέμου απειλεί να αναδυθεί από τους πάγους


Από το apocalypsejohn.com
Εκατομμύρια λίτρα αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου βενζίνης, PCB, και πυρηνικό ψυκτικό έλαιο είναι θαμμένα κάτω από το στρώμα πάγου σε μία εγκαταλελειμμένη βάση του Ψυχρού Πολέμου στη Γροιλανδία

Θυμίζει τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ από τη δεκαετία του 1960: μια μυστική στρατιωτική βάση, που παραμένει θαμμένη στους πάγους της Γροιλανδίας από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, θα μπορούσε να αποκαλυφθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής και να μολύνει την περιοχή με την τοξική κληρονομιά της.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Geophysical Research Letters εξετάζει την περίπτωση του Camp Century, μιας μυστικής αμερικανικής βάσης που δημιουργήθηκε μέσα στους πάγους της Γροιλανδίας το 1959 και λειτούργησε για λίγα χρόνια ως επιστημονικό εργαστήριο.

Στην πραγματικότητα, ο αμερικανικός στρατός δεν ..

CEO ENI:Η Κύπρος σε ενεργειακό κόμβο-Βλέπει συμμετοχή Λιβύης


Από το sigmalive.com
Οι βλέψεις του Εκτελεστικού Διευθυντή της ENI, Κλαούντιο Ντεσκάλζι, για τα όσα εξελίσσονται στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, αποκαλύπτονται σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Bloomberg.

O Κλαούντιο Ντεσκάλζι κάνει αναφορά στον εντοπισμό φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, από την ΕΝΙ, εκφράζοντας την άποψη, πως η χώρα θα είναι πλήρως αυτάρκης. Ο CEO της ιταλικής εταιρείας, προχωρεί ένα βήμα παρά πέρα, λέγοντας, ότι..

Οι ντόπιοι πάντα ξέρουν καλύτερα πού φυσάει και πού δεν φυσάει. Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή των νησιών!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Έγραψα πριν λίγες ημέρες για τις θεωρίες συνωμοσίας περί της αιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια και τόνισα πως "οι ντόπιοι πάντα ξέρουν καλύτερα". Οπότε θυμήθηκα τους παλιούς ανεμόμυλους της Σαντορίνης, τοποθετημένους στην κορυφογραμμή του χαμηλού λόφου δεξιά απ' το Εμπορειό, κατηφορίζοντας για την Περίσσα. Οι ανεμόμυλοι τοποθετούνταν εκεί που υπάρχει "πολύ καλό αιολικό δυναμικό" και με το χαμηλό τους ύψος (4-5μ) ενσωματώνονταν πολύ καλά στο περιβάλλον της περιοχής. Φυσικά δούλευαν μόνο όποτε κι αν φυσούσε, αλλά αυτό κανέναν δεν ενοχλούσε, τόσο το σιτάρι όσο και το αλεύρι είναι εύκολα αποθηκεύσιμα προϊόντα.

Ας υποθέσουμε τώρα..

Η Πτώση του Πετρελαίου Στέλνει στα Θρανία Στελέχη Από τον Κλάδο της Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Για τις ενεργειακές εταιρείες, και τους υπαλλήλους τους, που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα, η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου –περισσότερο από 100 δολ. το βαρέλι στα μέσα του 2014– στα περίπου 45 δολ. το βαρέλι σήμερα, είχε μεγάλο τίμημα. Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν χαθεί 120.000 θέσεις εργασίας στη Σκωτία. Πολλοί εργαζόμενοι στην ενεργειακή βιομηχανία, είτε έχουν απολυθεί πρόσφατα είτε φοβούνται ότι πρόκειται να απολυθούν σύντομα, έχουν βρει διέξοδο σε μεταπτυχιακές σπουδές, οι οποίες σχετίζονται με τον ενεργειακό κλάδο.

«Η αυτοπεποίθησή μου ήταν εξαιρετικά χαμηλή» λέει στους Financial Times ο κ. Κόλιν Μάκλνταϊρ, ο οποίος είχε απολυθεί τον Φεβρουάριο από την ιταλική ενεργειακή εταιρεία Saipem. «Μπορεί να είσαι ο καλύτερος επαγγελματίας στον κόσμο, αλλά αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση δεν πρόκειται να βρεις δουλειά». Εναν μήνα προτού ..