Τρίτη 31 Μαΐου 2016

No Comments...





ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Ετσι θα γίνει η παρακράτηση φόρου σε μισθούς-συντάξεις -Πίνακες, παραδείγματα

Αποτέλεσμα εικόνας για εφορια
Τα ακριβή ποσά αλλά και τη διαδικασία της παρακράτησης φόρου από μισθούς και συντάξεις μετά την ψήφιση της νέας φορολογικής κλίμακας φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης προβλέπει η εγκύκλιος που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. 

Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο, η παρακράτηση δεν θα γίνει αναδρομικά αλλά θα αφορά στα εισόδηματα από μισθούς και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27.5.2016, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4389/2016 και εξής.

Τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα..

Ο νέος κανόνας στις τιμές του πετρελαίου

πετρελαιο
Πώς υπολογίζουν οι ειδικοί μια αγορά με τόσο μεγάλες διακυμάνσεις.

Οι έντονες αναταράξεις ίσως αναδεικνύονται σε κανόνα για την αγορά πετρελαίου.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από τη Citigroup. Ο Έντουαρντ Μορς, ο «γκουρού» βασικών αγαθών της Citi, πιστεύει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν στα 61 δολάρια το βαρέλι του χρόνου, επειδή το περιβόητο πλεόνασμα προσφοράς πετρελαίου ίσως φτάνει στο τέλος του.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Goldman Sachs, όπως διαφάνηκε σε πρόσφατη έκθεσή της.

Όμως, ο Μορς έχει και μια προειδοποίηση για τους επενδυτές

Μια γνώμη απ' το πολύ γνωστό ΜΙΤ των ΗΠΑ, για τη Γερμανική Energiewende.


Στο Technology Review του πολύ γνωστού Πανεπιστήμιου ΜΙΤ δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες το διπλανό άρθρο, με αφορμή την "είδηση" πως η Γερμανία κάλυψε το 90% των αναγκών της από ΑΠΕ. Απ' την αρχή ο αρθρογράφος είναι ξεκάθαρος: "In fact, Germany is giving the rest of the world a lesson in just how much can go wrong when you try to reduce carbon emissions solely by installing lots of wind and solar. - Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δίνει σ' όλο τον κόσμο ένα μάθημα για το πόσα πολλά μπορούν να γίνουν με λάθος τρόπο όταν προσπαθείς να μειώσεις τις εκπομπές CO2 μόνο μ' εγκατάσταση άφθονων αιολικών και Φ/Β". 

Το πρόβλημα της αύξησης των εκπομπών CO2 το 2015 οφείλεται στο ό,τι η Γερμανία παράγει περισσότερο ηλεκτρισμό απ' όσο χρειάζεται, καθώς ακόμα κι αν κάποιες στιγμές οι ΑΠΕ παράγουν πολύ, η μεταβλητότητα της παραγωγής των ΑΠΕ αναγκάζει τη Γερμανία να διατηρεί σε λειτουργία τα συμβατικά εργοστάσια. Κι εφόσον τα πυρηνικά έχουν μπει σε φάση σταδιακής απόσυρσης, τα συμβατικά εργοστάσια καίνε κυρίως κάρβουνο.

Ακόμα χειρότερα, το πλεόνασμα ηλεκτρισμού στα δίκτυα απειλεί την ευστάθειά τους και οδηγεί τις τιμές στη χονδρική αγορά σε αρνητικά επίπεδα, κάτι που επίσης παρατηρήθηκε στην Καλιφόρνια και στο Τέξας.

Ως μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης, με την αναμόρφωση της νομοθεσίας η Γερμανία σκοπεύει να .

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Αναπτυξιακή Προοπτική της χώρας και Προστασία του περιβάλλοντος: όψεις και όρια του δικαίου»


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προσκαλεί τους μηχανικούς μέλη του, τον τεχνικό και νομικό κόσμο της χώρας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα επενδύσεων, ανάπτυξης, περιβάλλοντος και δικαίου για να παρακολουθήσουν συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, με θέμα: «Αναπτυξιακή Προοπτική της χώρας και Προστασία του περιβάλλοντος: όψεις και όρια του δικαίου».

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν

Αρχίζει το μάτς..


''Αρχίζει το ματς αδειάσαν οι δρόμοι
Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το μάτς
Αρχίζει το ματς ερήμωσε η πόλη
Τρεχάτε κι αρχίζει το ματς..''

     Επειδή όμως από 'δω και πέρα το παιχνίδι αγριεύει πολύ,
     ..κι επειδή όταν το παιχνίδι αγριεύει είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο,
είτε για πόλο, είτε για την κυβερνητική-καθεστωτική αλητεία,
     ..υπάρχει περίπτωση κάποιοι απ΄τους ''παίκτες'' να χτυπήσουν, να πληγωθούν, να ''κάνουν βαβά'' βρε αδελφέ,
     ..σας υπενθυμίζουμε εδώ στην φωτογραφία την σύνθεση της αντίπαλης ομάδας.
     Λείπει βέβαια ο Πάκης, αλλά αυτός και να λείψει σε κανέναν δεν θα λείψει.

     Όταν θα μας έρχονται βροχή τα..

Το Ιράκ αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου ενόψει συνάντησης του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το Ιράκ θα προμηθεύσει τον Ιούνιο τους εταίρους του με πέντε εκατομμύρια βαρέλια αργού επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από τους κόλπους της βιομηχανίας τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η χώρα έρχεται να προστεθεί στους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής που αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους ενόψει της επόμενης συνάντησης του ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Ιράκ αποτελεί ..

Ιπτάμενα αυτοκίνητα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο [Βίντεο]

iptamena-aftokinita-olimpiakous-agones-tokio-video
Μια ομάδα από Ιάπωνες μηχανικούς αναπτύσσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το στόχο την παρουσίασή του εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Το φουτουριστικό όχημα – που ονομάστηκε Skydrive – είναι εξοπλισμένο με τρεις τροχούς, έναν κινητήρα και τέσσερις ρότορες, επιτρέποντάς του να ..

Κέρδη για το αμερικανικό αργό - Αυξάνουν η παραγωγή του Καναδά και οι εξαγωγές του Ιράκ

Κέρδη για το αμερικανικό αργό - Αυξάνουν η παραγωγή του Καναδά και οι εξαγωγές του Ιράκ
Άνοδος την Δευτέρα για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς το Ιράκ αύξησε τον στόχο εξαγωγών αργού ενόψει της συνάντησης των κρατών μελών του ΟΠΕΚ και η καναδική παραγωγή "μαύρου χρυσού" αποκαθίσταται σταδιακά.

Η προσοχή είναι στραμμένη στην συνάντηση των κρατών μελών του ΟΠΕΚ την Πέμπτη στη Βιέννη, με τους αναλυτές όμως να μην περιμένουν αλλαγές στην παραγωγή πετρελαίου.

Το Brent σημείωσε άνοδο 23 σεντς στα 50,18 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό κυμάνθηκε στα 49,47 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 14 σεντς.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr