Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !...

Γιατί η Μάλτα μείωσε το 2015 τις εκπομπές CO2, αλλά όχι και η Γερμανία;


Στις αρχές του μήνα είχαμε δει πως σύμφωνα με δελτίο τύπου της Eurostat, για τις πρώιμες εκτιμήσεις των εκπομπών CO2 απ’ τη χρήση ενέργειας ("Early estimates of CO2 emissions from energy use"), μόνο κάποιες μικρές -και χρεοκοπημένες- χώρες μείωσαν το 2015 τις εκπομπές CO2, αντίθετα οι μεγάλες οικονομίες -με εξαίρεση τη Βρετανία- τις αύξησαν.

Πρωταθλήτρια στη "σωτηρία" του κλίματος η λιλιπούτεια Μάλτα, που κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές της κατά το ομολογουμένως εντυπωσιακό 26,9%. Και το επίτευγμα είναι ακόμα πιο σημαντικό, καθώς το ΑΕΠ του νησιού αυξήθηκε το 2015 κατά 1,1%, η 2η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη πως..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Την Δευτέρα και Τρίτη 30 και 31 Μαϊου 2016 θα λάβουν χώρα οι εκλογές που θα αναδείξουν τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Διυλιστηρίων του Ομίλου.

Η επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή εξαιρετικά σημαντική στην καθημερινότητα των εργαζομένων . Είναι εκείνη η επιτροπή που μάχεται καθημερινά για  την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το ρόλο της περιοριζόμενη σε ρόλο κομπάρσου,έφτασε η στιγμή να αναδειχθεί ο πραγματικός της ρόλος. Όσοι εκλεγούν θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα είναι θεματοφύλακες της ασφάλειας των εργαζομένων και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με οποιονδήποτε βάλλει εναντίον τους.

Το BLOG εύχεται σε όλους τους υποψηφίους συναδέλφους καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους για εκλογή ανεξαρτήτως από ποιο χώρο προέρχονται μιας και σε αυτή την διαδικασία οι εργαζόμενοι δεν θα ψηφίσουν παρατάξεις αλλά αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να υπερασπιστούν και δεν φοβούνται να συγκρουστούν για τα συμφέροντά των συναδέλφων τους.

ΓΣΕΕ:ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

19935_peiraias-660_1
H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα δύο μεγαλύτερα Λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές εξαγγελίες, η Κυβέρνηση υποταγμένη πλήρως στις εντολές των δανειστών, ξεπουλά τα Λιμάνια της χώρας, εμφανίζοντας αυτή την απόφασή της ως αναπτυξιακή πολιτική.

Την ίδια ώρα η παραχώρηση των..

Εκπαίδευση πυροσβεστών στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas


Τριάντα πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές του Σχολείου Πυροσβεστών της Ελληνικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας εκπαιδεύθηκαν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου «Σίγμα» της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στην πρακτική άσκησης των πυροσβεστών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με θέμα «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» (MSc in Analysis and Management of Man-made and Natural Disasters), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα που λειτουργεί Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, οι πυροσβέστες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις ..

Ουσάκοφ (Ρωσία): Κατά την επίσκεψη Πούτιν θα υπογραφεί η συμφωνία ΕΛΠΕ - Rosneft


Την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια πετρελαίου μεταξύ της ρωσικής Rosneft και των ΕΛΠΕ επιβεβαίωσε σήμερα, ο προεδρικός ακόλουθος της Ρωσίας, Γιούρι Ουσάκοφ.

Όπως είπε, η συμφωνία θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα στις 27-28 Μαϊου.

Το deal, που έρχεται αμέσως μετά τη συμφωνία της ελληνικής εταιρείας με την ιρανική NIOC, συζητιόταν εδώ και καιρό, μάλιστα τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε τα γραφεία του ρωσικού ομίλου στη Μόσχα κλιμάκιο της διοίκησης των ΕΛΠΕ..

Η συνεργασία θα έχει ..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από 17 Μαΐου 2016 έχει αποσταλεί από την ΠΟΕ Εξώδικη Πρόσκληση προς τους εργοδότες, με σκοπό την έναρξη διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση και υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως επιχειρήσεων Πετρελαίου και Υγραερίου.

Ο Κλάδος μας, επί σειρά δεκαετιών, είχε ως βασικό ρυθμιστή της εύρυθμης λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία διασφάλιζε τα εργασιακά μας δικαιώματα και έχτιζε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού,μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.
Δυστυχώς μετά την λήξη της τελευταίας κλαδικής ΣΣΕ, σε πολλούς χώρους εισχώρησε η
ανασφάλεια και η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ζητάμε από τους εργοδότες να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Π.Ο.Ε.
Η Οικοδόμηση του νέου Ευρωπαϊκού εργασιακού «παραδείσου» με κατεύθυνση το Μεσαίωνα εμπεριέχεται στο νέο Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Ολαντ με βασικά σημεία 

·           Την αποδυνάμωση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης υπέρ των ευέλικτων σχέσεων εργασίας

·           Τη διευκόλυνση των απολύσεων

·           Τη σύνθλιψη των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων αντίστασης και αντίδρασης των εργαζομένων με τον «εκσυγχρονισμό» του συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος ουσιαστικά θα καταργεί τη δυνατότητα της απεργίας

·           Περισσότερες ώρες εργασίας .  Οι εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΥΑΕ ΒΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

          Σας  ενημερώνουμε  ότι  μετά  το  πέρας  της  προθεσμίας  για  την  υποβολή  υποψηφιοτήτων,  οι  αιτήσεις  που  υποβλήθηκαν  στην  Εφορευτική  Επιτροπή  για την  εκλογή  ΕΥΑΕ  ΒΕΑ   και  αποτελούν  το  Ενιαίο  Ψηφοδέλτιο  είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΥΑΕ ΒΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή και αποτελούν το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο είναι οι εξής:

Παραίτηση με νόημα στην έρευνα πετρελαίου


Την παραίτησή της από την θέση του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), υπέβαλε η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη, που κατείχε την θέση αυτή από την ίδρυση της κρατικής εταιρείας επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη.

Η ΕΔΕΥ από τον ιδρυτικό νόμο (4001 του 2011) και το καταστατικό της, συστήθηκε για να οργανώνει τους διεθνείς διαγωνισμούς και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου έναντι των εταιρειών που αναλαμβάνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ..

ΕΛΠΕ και ΚΑΠΕ θα μας «ξελασπώσουν» ενεργειακά στην αυριανή επίσκεψη Πούτιν


Δηλώσεις προθέσεων και από τις δύο πλευρές, και δύο μνημόνια συνεργασίας σε θέματα «χαμηλής πολιτικής». Αυτό και μόνον θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το ενεργειακό «αποτύπωμα» της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας αύριο και μεθαύριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν.

Τα μνημόνια συνεργασίας θα υπογραφούν αφενός μεν ανάμεσα στα ΕΛΠΕ και τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Rosneft  και αφετέρου ανάμεσα στη διοίκηση του ΚΑΠΕ και το αντίστοιχο «Ρωσικό ΚΑΠΕ».

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με το Ρωσικό Όμιλο, τα ΕΛΠΕ θα ...

Γαλλία: Απεργία και στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για Γαλλία: Απεργία και στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς!
Απεργία προκήρυξε το προσωπικό των 19 πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της Γαλλίας για την Πέμπτη, στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Πάντως, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Reuters, η απεργιακή κινητοποίηση είναι..

Όλη η απόφαση για τις 19 αποκρατικοποιήσεις - ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στον κατάλογο

Όλη η απόφαση για τις 19 αποκρατικοποιήσεις - ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στον κατάλογο
Δείτε το 28σέλιδο ΦΕΚ με την απόφαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ η απόφαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ και που αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς. 

Στο πρόγραμμα προβλέπονται συνολικά 19 αποκρατικοποιήσεις και περιλαμβάνονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η Αφάντου στη Ρόδο, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕΣΣΤΥ, καθώς και η παράταση της σύμβασης παραχώρησης και πώληση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

Γι' αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις, οι διαγωνισμοί είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε εξελίσσονται, ωστόσο, το Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ της 26ης Απριλίου περιελάμβανε και