Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Άδεια άνευ αποδοχών- Πώς χορηγείται και τι δικαιούται ο εργαζόμενος

Άδεια άνευ αποδοχών- Πώς χορηγείται και τι δικαιούται ο εργαζόμενος
Ποια είναι η διαδικασία η οποία ακολουθείται για να χορηγηθεί σε έναν υπάλληλο άδεια άνευ αποδοχών; Τι δικαιούται και τι όχι ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της άδειας;

Η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών γίνεται έπειτα από συμφωνία των μερών εργοδότη – ασφαλισμένου. Κατά τη διάρκεια της άδειας άνευ αποδοχών ο εργαζόμενος δεν δικαιούται αποδοχές σύμφωνα με την αρχή ότι ο μισθός αντιστοιχεί σε πραγματική εργασία.

Σε περίπτωση συμβάσεως ορισμένου χρόνου η χορήγηση της άδειας αυτής μπορεί να θεωρηθεί ότι επιφέρει αναστολή λήξης της σύμβασης για ίσο χρόνο προς το χρονικό διάστημα της άδειας.
Μετά δε τη λήξη της, ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να προσφέρει πάλι τις υπηρεσίες του, ο δε εργοδότης να τις αποδεχθεί ερμηνεύοντας καλόπιστα τους όρους της εργασιακής σύμβασης.

Πρόβλημα παρουσιάζεται κατά ..

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού
Στην προσπάθεια για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, την οποία συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συμμετέχει ενεργά ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Με δεδομένη την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσπάθεια καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου.

Η ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. μαζί και με άλλες δύο εταιρίες, την ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. και την ΕΥΑΘ Α.Ε., ανέλαβαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους "Αλκίππη", στο οποίο ανατίθεται το έργο του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, από το λιμάνι έως και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη θα καλύπτει και τον ευρύτερο άξονα του Κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Κατά το παρελθόν, η συνδρομή του..