Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τηλεοπτικό Σποτ για την Μεγάλη Πορεία Αγώνα Πάτρα - Αθήνα

Πόσες εκπομπές CO2 είχε το 2015 η ΕΕ; Και πόσες θα έχει το 2016; Βάλτε κι άλλα αιολικά!


Η Κομισιόν έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκπομπών CO2 για το 2015 για 31 χώρες, για στους τομείς που υπάγονται στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (ETS), στοιχεία που τα περίμεναν με ανυπομονησία όσοι συμμετέχουν στη χρηματιστηριακή αγορά δικαιωμάτων εκπομπών. Τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά, καθώς η Λιθουανία και κάποια εργοστάσια της Πολωνίας δεν έχουν στείλει ακόμα στοιχεία, (η προθεσμία έληγε χθες Παρασκευή).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο PLATTS, οι εκπομπές ήταν..

Το φαινόμενο των UFO στη Salta της Αργεντινής


Αυτές είναι μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορικές πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο των UFO στη Salta της Αργεντινής που εκδηλώνονται στην περιοχή για δεκαετίες, τρομάζοντας τους κατοίκους.

Η Βόρεια Αργεντινή έχει μια μακρά αινιγματική ιστορία, και αποτελεί μια μυστηριώδη γωνία για την τοπική κουλτούρα. Τα τελευταία χρόνια, ένα μυστήριο επαναλαμβάνεται όλο και περισσότερο στον ουρανό της Salta. Κάποιος αναφορές αποτελούν έκπληξη, κάποιες άλλες είναι αμφισβητήσιμες αλλά συνέχεια επαναλαμβάνονται κάνοντας του κατοίκους να μιλούν για «επαφές τρίτου τύπου».
Σε πόλεις ή μοναχικά μέρη, ζούγκλες, ποτάμια και φράγματα, το φαινόμενο των UFO έχει γίνει σταδιακά πιο συχνό. Επιπλέον, η μαζικοποίηση των τεχνολογιών είναι σε θέση να καταγράψει τα γεγονότα αυτού του είδους να μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια ποικιλία θεάσεων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη..

ΕΛΠΕ: Γιατί αξίζει προσοχής, τώρα, αλλά και σε μεσομακροπρόθεσμη βάση


Οι περισσότεροι από εσάς θα θυμάστε ότι πριν από δύο περίπου χρόνια αναφέραμε συνέχεια ότι η Μότορ Όιλ (ΜΟΗ) αδικούνταν από πλευράς κεφαλαιοποίησης, σε σχέση με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Τώρα, όμως, η κατάσταση έχει αναστραφεί πλήρως-και εξηγούμαστε γιατί…

Τώρα, λοιπόν, η ΜΟΗ κοστίζει όσο τα ΕΛΠΕ, καθώς από εκεί που η μετοχή των ΕΛΠΕ είχε 4 ευρώ παραπάνω, τώρα έχει η μετοχή της ΜΟΗ 5 ευρώ περισσότερα! Έχουμε φτάσει, δηλαδή, στο εντελώς άλλο άκρο!

Και εξηγούμαστε:

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ Θερινή απασχόληση και πρακτική άσκηση στα ΕΛΠΕ

Θερινή απασχόληση και πρακτική άσκηση στα ΕΛΠΕ
Ευκαιρίες σε φοιτητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εργασιακή εμπειρία προσφέρει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, προσφέροντας θέσεις θερινής απασχόλησης και πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και σπουδαστές.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα ΕΛΠΕ «τρέχουν» το ετήσιο Πρόγραμμα Απασχόλησης Φοιτητών - Σπουδαστών Α.Ε.Ι. / Τ.Ε.Ι., του οποίου οι ειδικότητες και οι θέσεις απασχόλησης ορίζονται ετησίως σύμφωνα με τις ανάγκες των Οργανωτικών Μονάδων του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Οι ειδικότητες απασχόλησης για το 2016 στα ΑΕΙ αφορούν

Φουκουσίμα: Τεράστιο υποβρύχιο τείχος πάγου για τον περιορισμό μολυσμένων υδάτων


Φωτογραφία αρχείου του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Ένα γιγαντιαίο, τεχνητό τείχος πάγου κατασκευάστηκε κάτω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ώστε να περιορίσει το μολυσμένο από τη ραδιενέργεια νερό.

Η κατασκευή της παγωμένης δομής ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από τις ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές.

Ο παροπλισμός των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα έχει πληχθεί από μια σειρά λαθών και προβλημάτων στη διαχείριση του ραδιενεργού νερού μετά το σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε το σταθμό το 2011.

Ραδιενεργά ύδατα έχουν ..