Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

OPEC: Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει η ζήτηση πετρελαίου και το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Αμετάβλητη διατήρησε την εκτίμησή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC). Η ζήτηση πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2016 στα περίπου 94,23 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του OPEC.

Ο Οργανισμός διατήρησε, επίσης, σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη έκθεσή του την εκτίμηση για την..

Άμπου Ντάμπι: Η πρώτη μονάδα παράλληλης παραγωγής τροφίμων και βιοκαυσίμων στην έρημο


Η πρώτη ερευνητική εγκατάσταση στον κόσμο για την παράλληλη παραγωγή τροφίμων και βιοκαυσίμων εγκαινιάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η μονάδα βρίσκεται σε μια τοποθεσία δύο στρεμμάτων στο Άμπου Ντάμπι και χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για την εκτροφή ψαριών και γαρίδων, καθώς και για την άρδευση και την καλλιέργεια φυτών ανθεκτικών στο αλάτι, που χρησιμοποιούνται έπειτα για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Το έργο αποτελεί προσπάθεια της Ερευνητικής Κοινοπραξίας Αειφόρου Βιοενέργειας του Ινστιτούτου Μασντάρ, μιας ομάδας που ασχολείται με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την αεροπορική βιομηχανία και τη μετάβαση σε βιώσιμες εναλλακτικές πηγές καυσίμων. Στην έρευνα συνεργάζονται επίσης οι μεγάλες εταιρείες αερομεταφορών της Boeing και της Etihad, καθώς και ο προμηθευτής πετρελαίου UOP Honeywell.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να λύσει ταυτόχρονα προβλήματα της...

Rosneft: «Κλέβει» το στέμμα του βασιλιά της ενέργειας από την Gazprom;

Rosneft: «Κλέβει» το στέμμα του βασιλιά της ενέργειας από την Gazprom;
Στα πρόθυρα μιας ιστορικής αντιστροφής που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στους διαδρόμους του Κρεμλίνου, είναι δύο εταιρείες ενέργειας που βρίσκονται στο επίκεντρο της ρωσικής οικονομίας.

Η Gazprom PJSC, η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, αξίζει μόλις 2,6 δισ. δολ. περισσότερα από την Rosneft OJSC, τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας. Η διαφορά αυτή μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς, καθώς συνεχίζει..

Μεγαλώνει η «ψαλίδα» του προσδόκιμου ζωής μεταξύ πλουσίων και φτωχών

Μεγαλώνει η «ψαλίδα» του προσδόκιμου ζωής μεταξύ πλουσίων και φτωχών
Είναι γνωστό -τουλάχιστον μεταξύ των επιστημόνων- ότι γενικά οι πλούσιοι ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους φτωχούς. Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι, παρά τις αδιάκοπες προόδους στην υγεία, στη μόρφωση και στην τεχνολογία, αντί αυτή η «ψαλίδα» του προσδόκιμου ζωής να κλείνει σταδιακά, αντίθετα φαίνεται να διευρύνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία για τις ΗΠΑ, που παρουσίασαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» -και τα οποία πιθανότατα καταγράφουν μια διεθνή τάση- γίνεται φανερό ότι όσο περνάνε τα χρόνια ένας πλούσιος όχι μόνο γίνεται πλουσιότερος, αλλά ζει και πιο πολύ. Έτσι, οι φτωχοί χάνουν έδαφος τόσο σε οικονομικό, όσο και σε βιολογικό επίπεδο.

Στην αρχή της δεκαετίας του..

ExoMars: Ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Πλανήτη Άρη όπου θα ψάξει για σημάδια εξωγήινης ζωής


Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βοηθήσει να απαντηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της εποχής των διαστημικών ταξιδιών: Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;

θα φτάσει στο πλανήτη Άρη στις 19 Οκτωβρίου


Η εκτόξευση του ExoMars με προορισμό τον Άρη γίνεται σήμερα 14 Μαρτίου 2016. Το ταξίδι θα διαρκέσει επτά μήνες και το διαστημικό σκάφος θα μεταφέρει μια συσκευή ατμοσφαιρικών δεδομένων η οποία θα μελετήσει ίχνη αερίων, όπως μεθάνιο, στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη, καθώς και ένα διαστημόπλοιο προσεδάφισης το οποίο θα δοκιμάσει τις τεχνολογίες που απαιτούνται για ένα σκάφος το οποίο αναμένεται να ακολουθήσει το 2018.
Το σκάφος Curiosity της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA, βρήκε στο τέλος του 2014 πίδακες αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, ενός χημικού στοιχείου που στη Γη συνδέεται στενά με την ύπαρξη ζωής.

Επιστήμονες πιστεύουν πως..

BBG: Έρχεται Κύμα Συμφωνιών στην Πετρελαϊκή Βιομηχανία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι συμφωνίες στη βιομηχανία πετρελαίου πρόκειται να «εκτοξευτούν». Στελέχη του τομέα δηλώνουν αισιόδοξα, παρότι οι εταιρίες έχουν εκτεθεί σε αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κάποια αισιοδοξία και εργαζόμαστε επάνω σε αρκετές συμφωνίες που μπορεί να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Christian Jomaas, επικεφαλής οικονομικών στην Pareto Securities.

Αν και εταιρίες όπως ..

EΛΠE και Motor Oil στο top 10 της Eυρώπης

EΛΠE και Motor Oil στο top 10 της Eυρώπης
Στην κορυφαία ομάδα των πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων της Eυρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Mεσογείου, αναδεικνύονται EΛΠE και Motor Oil, σε μια περίοδο που ο «χάρτης» της διεθνούς αγοράς «ξαναγράφεται», λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και της ηχηρής «επιστροφής» του Iράν στην ενεργειακή σκακιέρα.


H απόλυτη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει το νέο status στο αργό, αλλά και η αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, σε συνδυασμό με τις πλήρως σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις είναι βασικοί παράγοντες που οδηγούν τους αναλυτές στην εκτίμηση ότι το περσινό ρεκόρ επιδόσεων, με τον συνολικό τζίρο να υπερβαίνει τα 16 δις ευρώ, θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της φετινής χρήσης, σύμφωνα με το dealnews.gr.

Aυτό αποτελεί την..

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Το μέλλον της αγοράς πετρελαίου κρίνεται στις 20 Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού ενέργειας ΙΕΑ ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να έχει πιάσει πάτο, προκάλεσε την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Η εκτίμηση του ΙΕΑ βασίζεται στην πρόβλεψη για στένεμα από την πλευρά της προσφοράς αργού, αν και ήδη διατυπώθηκαν αντίθετες απόψεις. Όπως για παράδειγμα από τη Goldman Sachs η οποία παραμένει απαισιόδοξη στις εκτιμήσεις της και με σημείωμα προς τους πελάτες της ανέφερε μετά την ανακοίνωση του ΔΟΕ ότι όχι μόνο είναι ακόμη νωρίς για ράλι στις τιμές του πετρελαίου αλλά επιπλέον τα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες ίσως να λειτουργήσουν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Τώρα εκτός από τις εκτιμήσεις των οργανισμών αλλά και των αναλυτών της αγοράς πετρελαίου, υπάρχουν και τα πραγματικά δεδομένα αλλά και οι αποφάσεις των πετρελαιοπαραγωγών που πιθανόν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Μια από τις πιο καθοριστικές συναντήσεις, αναμένεται για τις 20 Μαρτίου όταν και ..

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΛΑΓΑΝΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Πρωταθλήτρια σε φόρους, κρατήσεις και εισφορές η Ελλάδα


Με την «ποινικοποίηση» της αμειβόμενης εργασίας, η κυβέρνηση θα καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια κρατήσεων, σε επίπεδο τόσο Ευρωζώνης όσο και χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.

Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων που προστέθηκαν μετά το 2010. Αυτή τη φορά όμως, με την προωθούμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, του φόρου εισοδήματος, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης για τα υψηλότερα εισοδήματα, η χώρα θα μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγήν τόσο για τις επιχειρήσεις, που καλούνται να σηκώσουν μεγάλα εργοδοτικά βάρη, όσο και για τους εργαζομένους. 

Με δημόσια δήλωσή του, ο πρωθυπουργός «φωτογράφισε» τους εμφανίζοντες ατομικό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ως αυτούς που θα σηκώσουν το βάρος των νέων μέτρων που έρχονται. Τα μέτρα, που αφορούν κατά κύριο λόγο το δυναμικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων, υπόκεινται βέβαια στην έγκριση των θεσμών.

Τριπλή επιβάρυνση

Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» –οι δανειστές έχουν διαφωνήσει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο να καλείται μόλις το 3%-4% των φορολογουμένων να σηκώσει όλα τα πρόσθετα βάρη–, το νέο «κοκτέιλ» θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: